PlagueOverlord Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 (edytowany) "Nadejdzie Schyłek Dziejów, kiedy to zagięte szpony Chaosu drzeć będą na sztuki serce świata, a Mroczni Bogowie będą ucztować na zagładzie śmiertelników" Przepowiednia Van Dire'a, Liber Chaotica Imperium z pomocą swych sojuszników oraz niespodziewanym atakiem ze strony nieumarłych i zielonoskórych udało się pokonać Siły Chaosu podczas wielkiej inwazji zwanej dziś jako Burzą Chaosu, lecz Bogowie Chaosu nie poddali się tak łatwo śmiertelnym rasom. Bowiem w Starym Świecie pięciu bogów walczy o panowanie nad tym kontynentem. Khorne, bogu krwi oraz Panie Czaszek, którego raduje rzeź zabijania wszelakich istot z rąk twoich sług. Nurgle, tyś trzymasz pieczę nad zgnilizną i wszelkiej choroby rozwojem, który pragnie obdarowywać swe dzieci swymi chorobami. O Slaanesh'u, tyś najmłodszy z Bogów, pogrąż ten świat bezwstydności i pokusach, by mogli Ci służyć jako rozpustnicy. Tzeentch'u tyś jesteś Wielkim Spiskowcem, który zmienia losy wszelakich istnień, którego spryt jest cenniejszy od siły, a magia jest twą potęgą. Oraz ty Rogaty Szczurze, który powstałeś z energii ciał pożartych bogów, uczyń ten świat swym imperium oraz obdarz swe dzieci niewolnikami, którzy umocnią twą potęgę. Discord przybył z Equestrii, żeby obserwować zmagania swoich znajomych w Starym Świecie. Jestem ciekaw, komu kibicuje, bo ja wiem komu. (( Chwała Nurglowi) Opps, czyżbym to powiedział za głośno. Ale tak szczerze to będę bezstronny). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Od dziś (17.11) do soboty (22.11), zacznie się rytuał, w którym pięć istnień przejmie rolę Bogów Chaosu. Oczywiście każdy może spróbować przystąpić do rytuału, lecz jest jeden warunek. W dniu, którym przychodzi musi przeczytać instrukcję do Chaosu w Starym Świecie ( tu możecie za darmo przeczytać podstawkę oraz dodatek. Natomiast karty dodam kiedy będzie wiadomo ilu graczy będzie dokładnie grało i czy będą chcieli całościowo grać dodatkowymi kartami czy tylko z podstawki (nie obowiązuje to Szczura)) Jeżeli przed 22 listopada zgłosi się cztery do pięciu osób, wtedy wylosuję karty bogów. A potem zacznie się gra, tak jak w wersji planszowej. Oczywiście, ja będę Pradawnym ( po naszemu MG), który będzie wszystko obserwował oraz kontrolował planszę (którą częściowo zmieniłem, ale jeszcze ją poprawię). Oczywiście, pomogę lub wyjaśnię zasady dla osób niewtajemniczonych. Obecni Gracze 0/5: 1. Arkane Whisper 2. Uszatka 3. szu 4. Mephisto 5. Sajback Gray Fox Ewentualni gracze rezerwowi: Celem gry jest zdobycie 50 punktów na torze, albo dotarcie na torze zagrożenie do "Zwycięstwo" lub Spustoszenie pięciu krain Starego Świata. Lecz gdy skończy się talia Starego Świata, mieszkańcy tego świata obronili się przed Mrocznymi Potęgami. Dla zwycięzcy będzie odznaka od samego Avatara Discorda. Życzę powodzenia. Ps. Oczywiście do gry potrzebna będzie muzyka dla bogów - Chaos Edytowano Listopad 22, 2014 przez PlaguePony Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 (edytowany) Od razu się zapisuję; jako pierwszy, i to jednocześnie obydwiema rękami; a i nogami, jeśli zajdzie taka potrzeba Moja ulubiona gra planszowa Obym trafił na Tzeentcha lub Szczura, ostatecznie Slaanesh może być; ale na klątwę, byle nie Khorne, nie znoszę tego gościa... Edytowano Listopad 17, 2014 przez Arkane Whisper Link do komentarza
Sowenia Napisano Listopad 18, 2014 Share Napisano Listopad 18, 2014 Po namyśle to spróbuję swoich sił w grze ^^ Link do komentarza
Overlord szu Napisano Listopad 21, 2014 Share Napisano Listopad 21, 2014 po długim namyśle, liczeniem do 125 przed podjęciem pochopnej decyzji... oznajmiam, iż... chcę dołączyć do grona bogów chaosu, tylko jeden warunek-ktoś mi wyjaśni co trzeba zrobić, jak w to się gra i wgl, bo pdf pobieżnie tłumaczą Link do komentarza
PlagueOverlord Napisano Listopad 21, 2014 Autor Share Napisano Listopad 21, 2014 Spokojnie pierwszą rundę wam wytłumaczę, wyjaśnię. Poza tym jeszcze brakuje dwóch osób do gry, więc proszę was zapisujcie się tutaj. Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Listopad 21, 2014 Share Napisano Listopad 21, 2014 Nie grałem nigdy w tę grę więc byłbym wdzięczny za wyjaśnienia. Ale mimo wszystko mogę spróbować... może podołam. Link do komentarza
PlagueOverlord Napisano Listopad 22, 2014 Autor Share Napisano Listopad 22, 2014 Już prawie się udało, pozostała jeszcze jedna osoba i możemy zaczynać. Link do komentarza
PlagueOverlord Napisano Listopad 22, 2014 Autor Share Napisano Listopad 22, 2014 Okey to już się zebrało pięć osób, więc jutro utworzę odpowiedni temat i możemy wtedy zacząć. Link do komentarza
PlagueOverlord Napisano Listopad 22, 2014 Autor Share Napisano Listopad 22, 2014 (edytowany) Nadszedł czas Chaosu. Do rytuału przystąpiło pięciu graczy, więc pod rozmowach z Mrocznymi Potęgami dokonałem inkantacji (losowania), dzięki której Bogowie Chaosu was wybrali odpowiednio. Jeszcze do jutra wieczorem pozostałe osoby mogą się zapisać do osób rezerwowych. O walkę nad całym Starym Światem, będzie walczyć pięciu bogów. Arkane Whisper, wstąpił w Ciebie Pan Przemian, twórz sieć intrug, zmieniaj przyszłość tego świata pod siebie. Uszatka, za sprawą Spaczenia przemieniłaś się w Skaven'a, stając się naczyniem dla Rogatego. Zalej ten świat jego dziećmi. szu, zostałeś obdarzony największym darem od Władcy Much, Zgnilizną Nurgla. Obdarz wszystkie istoty jego darami. Mephisto, poczułeś w sobie zew krwi oraz żądzę mordu, przelej krew niewinnych dla Khorn'a. Sajback Gray Fox, otworzyły Ci się oczy na rozkosze Węża, pogrąż świat ludzi w rozpuście dla Slaneesh'a. Edytowano Listopad 22, 2014 przez PlaguePony Link do komentarza
Overlord szu Napisano Listopad 22, 2014 Share Napisano Listopad 22, 2014 O! Sajback też chce grać? Jak dla mnie to fajnie... co do boga chaosu... czy ktoś by mi pomógł w ogarnięciu tego? bym prosił o kontakt priv a i jeszcze jedno-bzzyt bzzyt ;P Link do komentarza
Sowenia Napisano Listopad 22, 2014 Share Napisano Listopad 22, 2014 Skaven mi się trafił? Co za Skaven? *zagląda jeszcze raz do instrukcji* Aaa, Rogaty Szczur jak mniemam? Cóż, jako, że nadal nie do końca ogarniam tę grę, narzekać nie mogę. I tak jeszcze będę musiała z pięć razy poczytać instrukcję ^^ Ale fajnie, że nazbierało się już te pięć osób. Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Listopad 23, 2014 Share Napisano Listopad 23, 2014 (edytowany) Mam Tzeentcha Czyli czeka mnie najtrudniejsza gra ale jednocześnie najciekawsza (z mojego punktu widzenia ) Czas zasiać chaos... Przy okazji, jeśli są jakieś niejasności w związku z zasadami, to mogę pomóc w ich zrozumieniu Edytowano Listopad 23, 2014 przez Arkane Whisper Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Listopad 23, 2014 Share Napisano Listopad 23, 2014 Czyli mam siać chaos i zniszczenie mordując każdego kto stanie mi na drodze? *wyciąga topór z szafy* Czyli co to ja miałem. Ach tak. Poboli i nie przestanie. Link do komentarza
PlagueOverlord Napisano Listopad 23, 2014 Autor Share Napisano Listopad 23, 2014 Nie więcej. "Krew dla Boga Krwi" Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 Czaszki dla Tronu Czaszek! Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 Czyli jeśli dobrze rozumiem jest Bóg zarazy, bóg krwii, bóg rozpusty, bóg spaczenia i bóg intryg. Chcę się przekonać na ile ogarnęłem te uniwersum. Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 (edytowany) Mniej więcej. Bogów chaosu jest o wiele więcej (w większości bezimiennych i skazanych na zagładę), ale ta czwórka jest najważniejsza i najpewniej, najaktywniejsza (5 z Rogatym Szczurem, oczywiście). Potęga rzezi, zarazy, rozpusty, przemian oraz skavenów. Ci dwaj ostatni to Tzeentch i Rogaty Szczur, i obydwaj hołdują nikczemnym intrygom. Edytowano Listopad 24, 2014 przez Arkane Whisper Link do komentarza
Sowenia Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 Mam poważny problem. Adobre Reader nie chce mi działać. Zainstalowałam nową wersję, ale nadal nie chce mi otwierać instrukcji. Czy nie da się jej udostępnić w jakiś inny sposób? Plik do pobrania na przykład. Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 Mogę Ci, Uszatko, udostępnić instrukcję do pobrania, ale to w dalszym ciągu będzie plik pdf. Link do komentarza
PlagueOverlord Napisano Listopad 24, 2014 Autor Share Napisano Listopad 24, 2014 A korzystasz w internecie tego adobe, czy ściągnęłaś na komputer i tam korzystasz? Link do komentarza
Sowenia Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 Czy na komputerze działa to nie wiem. Wyślij mi Arkane jeśli możesz ten plik pdf, a może uda mi się go otworzyć. Chodzi mi o wtyczkę Adobe Reader. W internecie nie chce się otworzyć. Jest szara strona z napisem "Wtyczka Adobe Reader jest przestarzała". Nie wiem...może źle coś instaluję, ale myślę, że problem dotyczy tylko internetowego AR. Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 Proszę bardzo, link do pobrania. Daj znać, czy teraz jest w porządku. Instrukcja 1 Link do komentarza
Sowenia Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 Działa. Bardzo dziękuję ^^ Tylko jeszcze jeśli mogę prosiłabym o dodatek o szczurze. Gram nim więc muszę to wiedzieć. Link do komentarza
PlagueOverlord Napisano Listopad 24, 2014 Autor Share Napisano Listopad 24, 2014 Poprosiłbym was, żebyście napisali w temacie gry gdzie kładziecie żeton oraz żebyście wysłali do mnie wiadomość jaką podałem w dyskusji. Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Listopad 24, 2014 Share Napisano Listopad 24, 2014 Proszę bardzo, instrukcja z dodatku. Tutaj wiele do czytania to nie ma Szczur 1 Link do komentarza
Recommended Posts