Michalski9 Napisano Listopad 26, 2014 Share Napisano Listopad 26, 2014 (edytowany) Cześć, ostatnio znalazłem filmik na youtube, który jak dla mnie jest bardzo ciekawy, więc postanowiłem rozpocząć zabawę. Jeszcze dla rozwiania wszelkiej wątpliwości. W gwoli wyjaśnienia, zabawa polega na tym, że np user A: Jaki może być związek między książką i dywanem. User B: możemy np. zrobić dywan ze stron książki Wszystko jasne? Więc zacznę Jaki może być związek między szafką i latarnią uliczną? Edytowano Listopad 26, 2014 przez michalski9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Listopad 26, 2014 Share Napisano Listopad 26, 2014 O... ludzie. To my ostatnio z bratem wymyśliliśmy właśnie taką grę, ale nazwaliśmy ją "co ma piernik do wiatraka". Podawaliśmy pary przedmiotów i szukaliśmy tego, co je ze sobą łączy. Ta zabawa jest identyczna. Hm, no cóż, jakiś stolarz może mieć zakład przy ulicy. Kiedy pracuje do późna, tworząc najwymyślniejsze meble, w tym szafki, mdły blask latarni, przelewa się przez okno do wnętrza jego pracowni. Może być, czy nie trafiłam? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Listopad 26, 2014 Autor Share Napisano Listopad 26, 2014 (edytowany) Przepraszam chyba, źle się wyraziłem. Chodzi mi o to co na filmie, jak te rzeczy możemy łączyć ze sobą np. możemy zbudować latarnię z szafek, chodzi o takie, trochę abstrakcyjne , kombinacje. Zresztą myślę, że na filmie jest to dość jasno wytłumaczone. Choć to co napisałaś, możemy pod to podciągnąć. Dobra, nie podałaś następnych rzeczy, więc ja podam. Jak się łączy lampka na biórku z pagórkiem? Edytowano Listopad 26, 2014 przez michalski9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 28, 2014 Share Napisano Listopad 28, 2014 Można postawić lampkę na pagórku. Albo zrobić pagórek z lampek. Lub narysować na lampce pagórek, albo na pagórku wyryć lampkę. Lub zrobić lampkę/pagórek w kształcie pagórka/lampki. Jak połączyć kota z chodnikiem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PervKapitan Napisano Listopad 28, 2014 Share Napisano Listopad 28, 2014 Trochę brutalne, ale... można pomiażdżyć sporo kotów na płasko i zrobić z nich chodnik Co łączy słońce z kubkiem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 28, 2014 Share Napisano Listopad 28, 2014 Można narysować słońce na kubku. Albo zmoczyć kubek i wysuszyć go na słońcu. Można też rzucić kubkiem w stronę słońca, albo zmienić kształt kubka na słońce Co łączy młotek i oponę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Listopad 28, 2014 Autor Share Napisano Listopad 28, 2014 można rozgrzać młotki i powtapiać je w oponę Co łączy smutek i radość? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Picture Napisano Listopad 28, 2014 Share Napisano Listopad 28, 2014 (poza tym, że oba to uczucia?) Radością można rozpędzać smutki, jak i na odwrót. Albo coś innego. Radość to taki przejściowy brak smutku (jak również na odwrót). Co łączy papuge z wełną? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Listopad 29, 2014 Autor Share Napisano Listopad 29, 2014 (edytowany) Można zmodyfikować genetycznie papugę tak, aby pokryła się wełną. Możemy też nauczyć papugę przędzic węłnę. Co można zrobić z podłogą i sufitem? Edytowano Listopad 29, 2014 przez michalski9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 30, 2014 Share Napisano Listopad 30, 2014 Sufit może się zawalić na podłogę. Poza tym sufit w zasadzie jest też podłogą. Można na podłodze narysować sufit, albo odwrotnie lub pomylić sufit z podłogą. Co można zrobić z kubkiem i chmurą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Grudzień 1, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 1, 2014 (edytowany) Można chmurę poobwieszać kubkami z podobizną chmurek, albo można zrobić tak żeby chmura wirowała wokół kubka. Co można zrobić z gwiazdą (taką w kosmosie) i stołem? Edytowano Grudzień 1, 2014 przez michalski9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Grudzień 1, 2014 Share Napisano Grudzień 1, 2014 Można zrobić wieżę ze stołów i oglądać gwiazdy z bliska. Co można zrobić z gitarą elektryczną i peruką? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Grudzień 6, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 6, 2014 (edytowany) Można założyć gitarze perukę i grac na tym wisząc do góry nogami. Mozna też wziąść peruki, naciągnąć z nich włosy i szczelnie owinąć nimi gitarę, żeby orginalnie wyglądała, i zrobić z nich struny. Co można zrobić z lodem w kkostkach i winem? Edytowano Grudzień 6, 2014 przez michalski9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Grudzień 6, 2014 Share Napisano Grudzień 6, 2014 Można wrzucić lód w kostkach do wina, albo zamrozić wino by powstał z niego lód w kostkach. Można w kostce lodu wyrzeźbić wino, albo oblać kostki winem. Co można zrobić z chusteczką i wanną? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Picture Napisano Grudzień 6, 2014 Share Napisano Grudzień 6, 2014 Można wyczyścić wannę chusteczką. Długo by to trwało, ale da się. Można też przykryć wannę wielką chusteczką. Albo w ostateczności, zbudować wannę z chusteczek (choć nie radzę wlewać do takiej wody). Co można zrobić z skarpetek i auta? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Grudzień 12, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 12, 2014 (edytowany) Pozatykajmy dziury w ulicy skarpetkami, żeby jeździło się lepiej autami. Następnie posklejajmy skarpetki razem, żeby stworzyć dywanik do okrycia samochodu na zimę, by mu nie było zimno. Możemy jeszcze zrobić tapicerkę do auta ze skarpetek, albo skleić skarpteki tak by wyglądały jak ozdoba w kształcie auta, podwieszana pod sufitem. Co łączy komputer i śnieg? Edytowano Grudzień 12, 2014 przez michalski9 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelowa Napisano Grudzień 12, 2014 Share Napisano Grudzień 12, 2014 Można ulepić komputer ze śniegu Co łączy ogórka z płotem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Grudzień 19, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 19, 2014 Oczywiście możemy zrobić płot z ogórków, albo próbować sforsować płot wielkim ogórkiem. Można też wziąść wielki ogórek w kształcie ołówka i narysować coś na płocie. Co łączy święta i poduszki? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja i kropka Napisano Grudzień 25, 2014 Share Napisano Grudzień 25, 2014 Na święta można zrobić bitwę na poduszki, można mieć poduszkę z motywem z danego święta. Co łączy książkę z piłką? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubblesymphony Napisano Grudzień 25, 2014 Share Napisano Grudzień 25, 2014 Można wyczytywać znaki z piłki.. lub w najgorszym wypadku odbijać książką. Co łączy kasetę z piórnikiem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja i kropka Napisano Grudzień 25, 2014 Share Napisano Grudzień 25, 2014 Można trzymać kasetę w piórniku, mieć piórnik w kształcie kasety. Co łączy babeczkę z sukienką? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koneex Napisano Grudzień 28, 2014 Share Napisano Grudzień 28, 2014 Babeczkami można rzucać w sukienkę. Co łączy piasek z krzesłem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja i kropka Napisano Grudzień 29, 2014 Share Napisano Grudzień 29, 2014 Można oblepić piaskiem krzesło. Co łączy marker z komodą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Grudzień 29, 2014 Share Napisano Grudzień 29, 2014 Można wrzucić mentosy do puszki. Można na puszce narysować mentosy. Postawić puszkę na mentosie lub mentosa na puszkę. W sklepie puszki mogą stać obok mentosów. Może je robić ta sama firma. Ktoś może kupić puszkę piwa z mentosami. Albo narysować oba te przedmioty. Co łączy wampiry z papierem toaletowym? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalski9 Napisano Grudzień 29, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 29, 2014 Można mieć papier toaletowy w małe wampirki, albo owinąć wampira papierem i udawać, że jest mumią. Można umoczyć papier toaletowy krwią i nęcić nim wampira prowadząc go prosto w stos rolek papieru toaletowego Velvet, żeby miał mięciutko. Co łączy fajerwerki i diabła? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się