WilczeK Napisano Grudzień 28, 2014 Share Napisano Grudzień 28, 2014 (edytowany) Witam czytelników. Temat umieściłem w dziale który charakteryzuje się mitami i teoriami spiskowymi. Mimo to temat na który chce zwrócić uwagę jest jak najbardziej prawdziwy, a zaczynając od początku: https://www.youtube.com/watch?v=Fsg_4sJ00t4 Warto też tu przytoczyć historię Joela Erikssona, któremu udało się dotrzeć stosunkowo daleko w tej całej ''układance'' , wszyscy którzy wraz z nim doszli tak daleko zostali poddani próbie w której to musieli zeskanować kody QR z całego świata, między innymi : Hiszpania,Rosja, Hawaje, USA,Japonia,Polska. Kody te prowadziły do strony w sieci TOR. Jednak Joel nie zdążył tego zrobić na czas i został odrzucony słowami ,,Potrzebujemy najlepszych a nie naśladowców'' Plakat w warszawie: : Pierwsza zagadka z 4 stycznia 2012 roku. (Żeby ją rozwiązać należało otworzyć JPG w edytorze tekstu) Plik Mp3 w której jest zaszyfrowana wiadomość: https://www.youtube.com/watch?v=4xys0D9LNC8 Obraz z jednej z zagadek, z ukrytym symbolem cicady poniżej. Wszystkie zagadki łatwo znaleźć w internecie, podobnie jest z odpowiedziami. Oczywiście jedynie do pewnego kroku. Zagadki od Cicada 3301 pojawią cię co roku 4-6 stycznia, więc wystarczy wyczekiwać na 4chanie. Może ktoś się skusi? Piszcie co sądzicie o tej organizacji. Czy uważacie że to jedynie żart, czy może akcja rekrutacji jakiejś firmy? A może coś bardziej tajemniczego. Zapraszam do dyskusji i zapoznanie się z tematem. Edytowano Grudzień 28, 2014 przez WilkU Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Grudzień 28, 2014 Share Napisano Grudzień 28, 2014 Pozostaje czekać do czwartego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ganz Napisano Grudzień 28, 2014 Share Napisano Grudzień 28, 2014 Jak wyżej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Grudzień 29, 2014 Share Napisano Grudzień 29, 2014 Ja o cicadzie usłyszłam wtedy kiedy Marco wypuścił ten właśnie film. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emily Napisano Luty 21, 2015 Share Napisano Luty 21, 2015 Dobre, ożywię temat, bo co. Na interia przeczytałam. Bardzo ciekawe. Ale serio, wiarygodność podobna do pewnego programu. ,,Kody i konspiracje'', czy jakoś tak. I podobno w tym roku nic nie było. To prawda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cirth Napisano Marzec 10, 2015 Share Napisano Marzec 10, 2015 Zainteresowałem się tematem i wedle moich informacji w tym roku żadna taka akcja miejsca nie miała. Ciekawa sprawa z tymi kodami QR wywieszonymi bodaj w 14 miastach na całym świecie, w tym w Warszawie. Zastanawia mnie, czy ktoś aby nie uchwycił tego, kto te kody wywieszał. Ktoś musiał coś widzieć, jeśli nie w Polsce, to gdziekolwiek indziej. Tym bardziej, że po drugiej astronie ulicy w Warszawie jest jubiler. Jakiś monitoring powinien tam być. Choć z drugiej strony do ewentualnego nagrania i tak bardzo ciężko byłoby się dostać. Poza tym pewnie i tak zbyt dużo by ono nie dało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emily Napisano Marzec 10, 2015 Share Napisano Marzec 10, 2015 (edytowany) Prawdopodobnie osoba byłaby zamaskowana, lub zrobione byłoby to w ciągu nocy, kiedy było tak ciemno, że nie było widać. Edytowano Marzec 10, 2015 przez Emily Vans Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viktoria Turner Napisano Maj 4, 2015 Share Napisano Maj 4, 2015 Prawdopodobnie osoba byłaby zamaskowana, lub zrobione byłoby to w ciągu nocy, kiedy było tak ciemno, że nie było widać. A może plakat wisiał tam już od dawna? Może planowano to już o wiele wcześniej niż przypuszczamy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkatePunk Napisano Maj 4, 2015 Share Napisano Maj 4, 2015 A może zrobili to po prostu randomowi goście ? Znaleźli się po świecie jacyś programiści i "Ej no to spoko, zrobimy sobie beke z internautów", no bo czemu nie ? ; ) Tak btw. moja mama, ma koszulkę cicada 3301 : o Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viktoria Turner Napisano Maj 4, 2015 Share Napisano Maj 4, 2015 A może zrobili to po prostu randomowi goście ? Znaleźli się po świecie jacyś programiści i "Ej no to spoko, zrobimy sobie beke z internautów", no bo czemu nie ? ; ) Tak btw. moja mama, ma koszulkę cicada 3301 : o Nie sądzę, kto rozwieszałby plakaty na całym świecie? Chyba tylko ludzie którzy nie mają nic do roboty. Jakoś żaden przysłowiowy "gimbus" nie robił sobie z tego beki, więc albo wszyscy zostali wprowadzeni w błąd tak jak w przypadku Grażyny Żarko na YouTube, albo to prawdziwy tajny projekt rządowy. W sumie politycy powinni przechodzić takie testy-zagadki. Albo lepiej nie, zostałoby może trzech czy czterech polityków na świecie, więc lepiej nie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkatePunk Napisano Maj 4, 2015 Share Napisano Maj 4, 2015 Myślę, że raczej to coś ale' Grażyna Żarko, szczerze wątpie w super tajną grupe. Tak jak więzienia FBI w Polsce, tajne więzienia xD to dobra teoria spiskowa, lubię takie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viktoria Turner Napisano Maj 7, 2015 Share Napisano Maj 7, 2015 W sumie skoro to wzięło się z 4chana to nic nigdy nie wiadomo... Na tej stronie są dziwne rzeczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Handlarz Iluzji Napisano Lipiec 30, 2016 Share Napisano Lipiec 30, 2016 Dziwne to mało powiedziane. Mnie osobiście by nie zdziwiło gdyby to była prawda, jak też nie byłabym zawiedziona gdyby to była zabawa jakiegoś typka. Ostatecznie i tak raczej nie o mnie im chodzi xD Więc spokojna głowa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się