Klawden Napisano Luty 6, 2015 Share Napisano Luty 6, 2015 (edytowany) Witam was! Na początek informuje że: 1.Na rysunkach czasami może pojawiać się krew 2.Dopiero uczę się rysować kucyki 3.Ludzi rysuje stylem z ''Atomówek'' 4.Wybaczcie za moją ortografie Więc proszę o konstruktywną opinię Oto kilka obrazków: Edit:Tak wiem obrazków jest tylko 3 ,a i jeszcze cienie są robione w Paint tool SAI Edytowano Luty 6, 2015 przez SpeedMist 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 6, 2015 Share Napisano Luty 6, 2015 Well... powiem tak: Sama siedzę trochę w fandomie FNAF i cieszę się, że tak dużo broniaków również się tym "zaraża". No, ale chciałam tylko o tym nadmienić. Trudno mi coś konkretnego powiedzieć o stylu. Trochę to wstyd, bo w dzieciństwie oglądałam "Atomówki". Ale! Bardzo podobają mi się te rysunki. Szczególnie drugi. Taa... ja i moja mania z shipami Hmm... wydaje mi się, że w rysunkach jeden i trzy przydałoby się więcej cieni. Sorki ^^ Zawsze to mówię, bo sama wychodzę z założenia, że cienie znakomicię nadają obrazkowi życia. Nawet jeśli miało by to wyglądać fikuśnie Hmm... co jeszecze. Mogę dodać, że rysunek zyskał by jeszcze więcej gdyby posiadał więcej szczegółow i detali. Tak, sama często ćwiczę na rysunkach z FNAF dodawanie plakatów na ścianach czy czegoś podobnego. A i na innych artach dobrze to wygląda. Przynajmniej ja jestem osobą, która lubi zatrzymać wzrok na wielu szczegółach Oprócz tego muszę przyznać, że podoba mi się twój styl rysowania włosów ^^ Cóż... jeśli coś jeszcze sobie przypomne odnośnie obrazków to dopisze w edicie. A jak narazie... Czekam na kolejne rysunki czy to z realiów MLP czy FNAF Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 6, 2015 Autor Share Napisano Luty 6, 2015 Well... powiem tak: Sama siedzę trochę w fandomie FNAF i cieszę się, że tak dużo broniaków również się tym "zaraża". No, ale chciałam tylko o tym nadmienić. Trudno mi coś konkretnego powiedzieć o stylu. Trochę to wstyd, bo w dzieciństwie oglądałam "Atomówki". Ale! Bardzo podobają mi się te rysunki. Szczególnie drugi. Taa... ja i moja mania z shipami Hmm... wydaje mi się, że w rysunkach jeden i trzy przydałoby się więcej cieni. Sorki ^^ Zawsze to mówię, bo sama wychodzę z założenia, że cienie znakomicię nadają obrazkowi życia. Nawet jeśli miało by to wyglądać fikuśnie Hmm... co jeszecze. Mogę dodać, że rysunek zyskał by jeszcze więcej gdyby posiadał więcej szczegółow i detali. Tak, sama często ćwiczę na rysunkach z FNAF dodawanie plakatów na ścianach czy czegoś podobnego. A i na innych artach dobrze to wygląda. Przynajmniej ja jestem osobą, która lubi zatrzymać wzrok na wielu szczegółach Oprócz tego muszę przyznać, że podoba mi się twój styl rysowania włosów ^^ Cóż... jeśli coś jeszcze sobie przypomne odnośnie obrazków to dopisze w edicie. A jak narazie... Czekam na kolejne rysunki czy to z realiów MLP czy FNAF W koncu ktos cos napisal Tak wiem malo realistycznie. Ale ja dopiero zaczynam rysowac Nie ogarnaim jeszcze takiego dobrego cieniowania ;( Dziekuje za ocene Wyslano z telefonu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 6, 2015 Share Napisano Luty 6, 2015 Hej! Mało realistyczne? Zależy co chcesz przez to powiedzieć. Bo taki styl jaki ma większośćz nas to do realizmu typowego nie można porównać tj. krajobrazów, portretów. Ale! To bardzo dobrze ^^ Osobiście uważam, że nasze zadanie jest o wiele trudniejsze i ambtniejsze. My nie odzwierciedlami na papierze tego co widzimy w realnym świecie. Nie. My musimy zaglądać w głąb naszych myśli, by wydobyć coś całkiem odmiennego od tego co jest. To jest trudne. I cieszę się, żę są takie osoby jak ty, które postanowiły zacząć w tym kreatywnym kierunku. Tak trzymać! ^^ Jeśli chodzi o cieniowanie, no cóż... ja staram sobie wyobrażać jakiś punkt świetlny. Naprzykład, że światło pada z lewej strony, a zatem praa część postaci powinna być ciemniejsza tj. mieć cienie ^^ Można nawet później pobawić się w robienie refleksów, to również dość fajna sprawa. Jakbyś miała jakieś pytania, o cokolwiek to śmiało pisz ^^ Jestem otwarta na pogawędki i znajomośći Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 6, 2015 Autor Share Napisano Luty 6, 2015 Chodzi mi oto że jak patrze na np: http://lightbolt123.deviantart.com/art/FNAF-GUARDS-The-New-Gang-511764427 <---- ten oto obrazek to mi się wydaje że jest taki realny. Meh... Nie wiem jak to opisać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 6, 2015 Share Napisano Luty 6, 2015 Hmm... ja bym raczej powiedziała, żę jest on po prostu dopracowany. Tak jak mówiłam: cienie, refleksy oraz szczegóły, no i wyrobiony styl. Jak się przypatrzysz to zauważysz to na tym arcie. Warto myślę też znać anatomie, lub przynajmniej podstawy, tj. zaznaczanie poszczególnych punktów w ciele postaci np. głowa, ramiona, łokcie, klatka piersiowa. Ja od kiedy stosuje tą metode, no cóż... muszę powiedzieć, że znacznie to ułatwia mi rysowanie z głowy, a uwierz mi, jeszcze jakiś czas temu miałam z tym okropny problem. Teraz dzięki temu jest o wiele lepiej ^^ Każdy mi też poleca robić duuuużo szkiców. Na początku nie byłam zbytnio za tym pomysłem bo lubię mieć wszystko pocieniowane, pokolorowane itd. Ale! Ostatnio byłam zmuszona do tego brakiem czasu i... no muszę przyznać, że rozwija to znacznie wyborażanie sobie poszczególnych scen, mimik, pozycji itp. Polecam się tym pobawić. Co do tych szkiców to możesz je oblukać tu: http://blackywhitebreeze.deviantart.com/ Dalej mam osobiście problem z ciałem, muszę znaleźć na to sposób, a tymczasem obracam się od pasa w góre przy postaciach. I! Staram się tworzyć własne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 7, 2015 Autor Share Napisano Luty 7, 2015 Nowy obrazek tym razem próbowałam narysować Marionetkę z FNAF2 oto efekt PS: To żółte to latarka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 11, 2015 Autor Share Napisano Luty 11, 2015 Mehh... Nikt nie skomentuje? No nic i tak dodam kolejny obrazek Tym razem spróbowałam narysować kucyka tak wyszło Jest to moja nowa Oc: Rainbow Spark Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 11, 2015 Share Napisano Luty 11, 2015 Ja jak zwykle chętnie skomentuje Przepraszam, że dopiero teraz Ale byłam ostatnio zajęta. No tak tak: Pierwszy... a właściwie drugi twój rysunek z Marionette. Hmm... ciekawy motyw z przypiętą maską. Efekt świetlny jest okej, chodź osobiście bym zrobiła bardziej pod poziom i coraz większy, ale słabszy refleks. A tak wyszło naprawdę miodzio A drugi... WoW Jaka ta OC'ka jest urocza Podoba mi się twój styl rysowania pyszczków, nawet jeśli jest całkowicie inny od mojego. O! I takie cieniowanie jakiego tu użyłaś w paru miejscach mi się bardzo podoba Co bym mogła doradzić... No cóż... może "doczepie" się tylko kolorowej grzywy i ogona. Chodzi o zacieranie blurem wyraźnych granic mięzy kolorami. Nie bój się też pociągać bardziej luźno kresek. Nie muszą być na włoskach aż takie sztywne, ale to też zależy od Twojego stylu rzecz jasna Jak zwykle czekam na kolejne rysunki. A! I w tym rysunku z OC'ką osobiście dodałabym jakieś delikatne chmurki na nocne niebo :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 11, 2015 Autor Share Napisano Luty 11, 2015 Ja jak zwykle chętnie skomentuje Przepraszam, że dopiero teraz Ale byłam ostatnio zajęta. No tak tak: Pierwszy... a właściwie drugi twój rysunek z Marionette. Hmm... ciekawy motyw z przypiętą maską. Efekt świetlny jest okej, chodź osobiście bym zrobiła bardziej pod poziom i coraz większy, ale słabszy refleks. A tak wyszło naprawdę miodzio A drugi... WoW Jaka ta OC'ka jest urocza Podoba mi się twój styl rysowania pyszczków, nawet jeśli jest całkowicie inny od mojego. O! I takie cieniowanie jakiego tu użyłaś w paru miejscach mi się bardzo podoba Co bym mogła doradzić... No cóż... może "doczepie" się tylko kolorowej grzywy i ogona. Chodzi o zacieranie blurem wyraźnych granic mięzy kolorami. Nie bój się też pociągać bardziej luźno kresek. Nie muszą być na włoskach aż takie sztywne, ale to też zależy od Twojego stylu rzecz jasna Jak zwykle czekam na kolejne rysunki. A! I w tym rysunku z OC'ką osobiście dodałabym jakieś delikatne chmurki na nocne niebo :3 W końcu ktoś skomentował Yay! Dziękuje Miałam właśnie taki pomysł dodać te chmurki ale mi nie wychodziły ;< Huehuehue chociaż jednej osobie się podoba moja Oc'ka Jeszcze raz bardzo dziękuje za ocene i krytykę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 12, 2015 Autor Share Napisano Luty 12, 2015 Nowy obrazek Tym razem z Oc'ką Tempest Caela Cumulonimbus! 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 12, 2015 Share Napisano Luty 12, 2015 Kogo moje oczka widzą Czy to Księżniczka Tempest we własnej osobie? Supcio! No cóż mogę dzisiaj powiedzieć, hmm... W sumie nie mam tyle do powiedzenia jak do zapytania: Jakiego programu używasz na rysowania graficznego? Kurcze mam dla Ciebie kilka fajnych radek, tylko: Nie wiem czy to kwestia stylu. No cóż... najwyżej wybierzesaz sobie czy będziesz według przynajmniej niektórych jechać czy nie. A więc tak: Cieszy mnie, że coraz więcej widzę cieni, to po pierwsze. Po drugie, muszę przyznać, że dobrze ci idą kopytka, ja zawsze miałam z tym problem Jednak warto popracować nad ciałem i szyjką. Hmm... tak, coś w szyji mi nie pasuje. Przy tego typu długości szyji, reszta ciała myślę, że powinna być bardziej smukła, no kurcze... nie wiem jak to określić. Najlepiej to widać przy księżniczkach i tu kolejan rada z mojej strony... OBSERWACJA. Jak najlepiej się nauczyćpoprawnych pozycji itp.? Obserwując jak to wygląda u innych. Lub... samemu próbować stosując "kółeczka". Cóż mogę jeszecze powiedzieć A tak! Tu nasówa się drugi raz te samo pytanie: Jakiego używasz programu do rysowania? Pytam ponieważ widzę, że w niektórych miejscach kreski wydają się za szpiczaste lub faliste. Ja osobiście rysowałam na Photo Shopie, ale przeszłam na PaintTool Sai i jestem zadowolona Ale do czego zmierzam. Sai ma to do siebie, że posiada coś co nazywa się stabilizatory. Jest to bardzo pomocna rzecz. Może o nich słyszałaś. Łatwiej się dzięki tej opcji kreski rysuje. Dla porównania pokaże ci dwa moje rysunki. Jeden (ten z Foxy'm) jest robiony w PS a drugi w Sai'u. Zwróć szczególną uwagę na kreski: http://blackywhitebreeze.deviantart.com/art/All-alone-Reupload-497070766?q=gallery%3ABlackyWhiteBreeze%2F52103153&qo=9 http://blackywhitebreeze.deviantart.com/art/Aurelia-s-AskBox-Open-505343010?q=gallery%3ABlackyWhiteBreeze%2F52103153&qo=6 A i taka ostatnia drobniutka uwaga, albo raczej rada z mojej strony. Nie bój się zaszaleć i dodawać na grzywie jakieś kreseczki! To dodaje włosą uroku. No to tyle z takich skróconych rad. Czekam na odpowiedź Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 12, 2015 Autor Share Napisano Luty 12, 2015 Kogo moje oczka widzą Czy to Księżniczka Tempest we własnej osobie? Supcio! No cóż mogę dzisiaj powiedzieć, hmm... W sumie nie mam tyle do powiedzenia jak do zapytania: Jakiego programu używasz na rysowania graficznego? Kurcze mam dla Ciebie kilka fajnych radek, tylko: Nie wiem czy to kwestia stylu. No cóż... najwyżej wybierzesaz sobie czy będziesz według przynajmniej niektórych jechać czy nie. A więc tak: Cieszy mnie, że coraz więcej widzę cieni, to po pierwsze. Po drugie, muszę przyznać, że dobrze ci idą kopytka, ja zawsze miałam z tym problem Jednak warto popracować nad ciałem i szyjką. Hmm... tak, coś w szyji mi nie pasuje. Przy tego typu długości szyji, reszta ciała myślę, że powinna być bardziej smukła, no kurcze... nie wiem jak to określić. Najlepiej to widać przy księżniczkach i tu kolejan rada z mojej strony... OBSERWACJA. Jak najlepiej się nauczyćpoprawnych pozycji itp.? Obserwując jak to wygląda u innych. Lub... samemu próbować stosując "kółeczka". Cóż mogę jeszecze powiedzieć A tak! Tu nasówa się drugi raz te samo pytanie: Jakiego używasz programu do rysowania? Pytam ponieważ widzę, że w niektórych miejscach kreski wydają się za szpiczaste lub faliste. Ja osobiście rysowałam na Photo Shopie, ale przeszłam na PaintTool Sai i jestem zadowolona Ale do czego zmierzam. Sai ma to do siebie, że posiada coś co nazywa się stabilizatory. Jest to bardzo pomocna rzecz. Może o nich słyszałaś. Łatwiej się dzięki tej opcji kreski rysuje. Dla porównania pokaże ci dwa moje rysunki. Jeden (ten z Foxy'm) jest robiony w PS a drugi w Sai'u. Zwróć szczególną uwagę na kreski:http://blackywhitebreeze.deviantart.com/art/All-alone-Reupload-497070766?q=gallery%3ABlackyWhiteBreeze%2F52103153&qo=9http://blackywhitebreeze.deviantart.com/art/Aurelia-s-AskBox-Open-505343010?q=gallery%3ABlackyWhiteBreeze%2F52103153&qo=6 A i taka ostatnia drobniutka uwaga, albo raczej rada z mojej strony. Nie bój się zaszaleć i dodawać na grzywie jakieś kreseczki! To dodaje włosą uroku. No to tyle z takich skróconych rad. Czekam na odpowiedź Używam: Orygilnalnego Painta i PaintToolSAI. Dwa ostatnie obrazki są robione tylko i wyłącznie w SAI A mam prośbę Czy mogła byś narysować moją oc'kę z FNAF? Odwdzięczę ci się ;3 A wracając do tematu to bardzo się cieszę że podobają ci się moje obrazki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 12, 2015 Share Napisano Luty 12, 2015 Hmm... myślę, że jak skończę z paroma innymi ryskami, to będę mogła się zabrać za to Ale! Wtedy będę mieć prośbę dla Ciebie... eem, znaczy do Ciebie Dałabyś radę narysować dla mnie OC'kę z mojego opowiadania? :3 Taką szarą pegaz ^^ Ale! Tylko wtedy jak zrobię rys. dla Ciebie Nie lubię coś dostawać, gdy sama się nie wywiązuje z obietnic Tylko prześlij mi później opis czy jakiś inny rysunek A co do Sai'a, to cieszę się, że używasz Chodź ja osobiśćie idę na "łatwizne" i daje stabilizator na 15. No... po prostu mam taki styl rysowania, że mi taki pasuje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 12, 2015 Autor Share Napisano Luty 12, 2015 Hmm... myślę, że jak skończę z paroma innymi ryskami, to będę mogła się zabrać za to Ale! Wtedy będę mieć prośbę dla Ciebie... eem, znaczy do Ciebie Dałabyś radę narysować dla mnie OC'kę z mojego opowiadania? :3 Taką szarą pegaz ^^ Ale! Tylko wtedy jak zrobię rys. dla Ciebie Nie lubię coś dostawać, gdy sama się nie wywiązuje z obietnic Tylko prześlij mi później opis czy jakiś inny rysunek A co do Sai'a, to cieszę się, że używasz Chodź ja osobiśćie idę na "łatwizne" i daje stabilizator na 15. No... po prostu mam taki styl rysowania, że mi taki pasuje Na priv wyślę ci zdjęcie tej oc'ki A czy mogła bym prosić o opis/zdjecie tego kucyka? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnuJ Napisano Luty 12, 2015 Share Napisano Luty 12, 2015 (edytowany) Czas na trochę krytyki... Ta szyja u Tempest... Coś mi to przypomina Tak, to chyba najbardziej pasuje. Co do tej... Rainbow... Spark to to to jest takie ładne, tylko te kolorki takie proste. Edytowano Luty 12, 2015 przez Snuja Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 12, 2015 Autor Share Napisano Luty 12, 2015 Czas na trochę krytyki... Ta szyja u Tempest... Coś mi to przypomina Tak, to chyba najbardziej pasuje. Co do tej... Rainbow... Spark to to to jest takie ładne, tylko te kolorki takie proste. Wiem wiem ;d Dziękuje za krytykę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 13, 2015 Autor Share Napisano Luty 13, 2015 Nowy obrazek! Takkkk nudy ;< Moja kochana Rainbow Spark jest Animatronem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Luty 13, 2015 Share Napisano Luty 13, 2015 Za dużo FNAF! Oj za dużo, ale ogólnie rysunki spoko. Choć moim zdaniem tych rysunków jest strasznie mało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 13, 2015 Autor Share Napisano Luty 13, 2015 Wiem że za mało ;< Ja się dopiero rozkręcam Huehue Będzie jeszcze więcej FNAF XD 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 14, 2015 Autor Share Napisano Luty 14, 2015 Takie tam z okazji Walentynek I tak je spędzam samotnie XD 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Luty 14, 2015 Share Napisano Luty 14, 2015 Obrazek spoko, a co do rysunków to może mogłabyś narysować ponyfikację Jinx? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 14, 2015 Autor Share Napisano Luty 14, 2015 Mogę spróbować ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 18, 2015 Autor Share Napisano Luty 18, 2015 Rex *Monster* Crusader obrazek Jinx będzie jutro A teraz taki mini obrazek ;D (Dam w linku ponieważ Toy Chicka.. I chyba tłumaczyć nie muszę =D)http://lightbolt123.deviantart.com/art/Toy-Chicka-and-Mangel-514837762 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawden Napisano Luty 21, 2015 Autor Share Napisano Luty 21, 2015 (edytowany) Mehh.. Dalej nikt nie skomentował ;< Dobra dodam kolejne obrazki Jest to Golden Freddy No i jeszcze jeden: EDIT: Zapomniałam obrazka Jinx ;< A wyszła mi tak ładnie Edytowano Luty 21, 2015 przez SpeedMist 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się