Arjen Napisano Marzec 11, 2015 Share Napisano Marzec 11, 2015 Witajcie. Pomyślałem, że dział potrzebuje dwóch tematów. Jeden, by można było się gdzieś skontaktować ws. . A drugi do rozmowy na tematy luźno związane z hasłami naszego działu, czyli wszystko co w jakiś choćby pokręcony sposób powiązane jest z Luną. Sny i koszmary, mistyka i tajemnice, noc i gwiazdy. Byle przekonująco, Księżniczka ma humory. Proponuję by tematykę poszerzać w ten sposób, by każdy pisał temat o którym można tu rozmawiać i udowadniał w jaki sposób jest to powiązane z Luną. Przykładowo ja napiszę: Jako pierwsze do listy rzeczy o których można tu dyskutować dodaje słowo "Księżyc". Jest bezpośrednio powiązany z Luną, stąd naturalny wybór. Albo: Jako drugie dodaje słowo "Cheetos", ze względu na słynną teorię (i jakieś podrobione obrazki...) o umiłowaniu Księżniczki do konsumowania ich w zbyt dużych ilościach. No, to był luźny przykład Jedziemy. Lista tematów o których zawsze można tu pisać: Księżyc, Cheetos. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Marzec 11, 2015 Share Napisano Marzec 11, 2015 To może, skoro mozna dyskutować O KSIĘŻYCU. To jak odniesiecie się do teorii, jakoby miał on powstać w wyniku zderzenia z planetą Theją? [ Nie wiem, czy dobrze napisałem nazwę "Teja". Może to niezbyt kucykowo-lunarne, ale jednak... O Księżycu ] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Marzec 11, 2015 Autor Share Napisano Marzec 11, 2015 Znalazłem o tym coś takiego: Księżyc zrodził się na skutek kolizji Ziemi z hipotetyczną planetą Teja z którą Ziemia dzieliła orbitę. Naukowcy dzięki teleskopowi Keplera dokonali odkrycia, które potwierdza tę teorię. Badacze twierdzą, że bardzo podobnie było w przypadku młodej Ziemi. W punkcie libracyjnym ziemskiej orbity utworzyła się planeta Teja, która systematycznie przybierała na masie aż osiągnęła rozmiary Marsa. Wówczas doszło do zakłóceń w jej poruszaniu się po jednej orbicie z Ziemią i nastąpiło zderzenie z naszą planetą. W wyniku tej kolizji uformował się Księżyc. Naukowcy nie potrafią określić kiedy może dojść do podobnego zderzenia w układzie planetarnym KOI-730. Z serwisu twojapogoda.pl Nie wiem czy można im ufać, chyba najpierw tydzień zobaczę jak im idzie przewidywanie pogody Swoją drogą to uwłaczające jak mało wiemy o powstaniu świata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Marzec 11, 2015 Autor Share Napisano Marzec 11, 2015 Jak można to bym się chętnie do tej akademi bym sie zapisała można??? Nie da się tam zapisać, Akademia po prostu nagradza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Marzec 11, 2015 Share Napisano Marzec 11, 2015 (edytowany) Znalazłem o tym coś takiego: Cóż, nie rozwinąłem tego, ale o TĄ teorię mi chodziło Ciekawe, jak powstał księzyc, który świeci nad Equestrią?? Mam pewną teorię, zderzenia światów. Dlatego właśnie do Tei nawiązałem BTW: Arijen? Interesuje się tematem Lunarnych, próbowałem szukać fanfików z tego uni [ Mam na mysli NLR vs Se, ale jakoś znaleść po PL nie mogę, zbytnio :( ]. Jak można się dostac do działów NLRvsSE, tak BTW? Jak można to bym się chętnie do tej akademi bym sie zapisała można??? O jAKĄ akademie chodzi?? Edytowano Marzec 11, 2015 przez Accurate Accu Memory Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eragon333 Napisano Marzec 11, 2015 Share Napisano Marzec 11, 2015 a taką akademię Accurate Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Marzec 11, 2015 Autor Share Napisano Marzec 11, 2015 Konkretnie o ostatni post, który wszystko zmienia - od tej pory można dostać odznakę/award za wykonanie prostego zadania działowego. Tzw. "W Służbie Księżniczki Luny". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts