Sowenia Napisano Kwiecień 1, 2015 Share Napisano Kwiecień 1, 2015 Robiąc porządki z niepotrzebnie zainstalowanymi grami odkryłam, że mam na komputerze coś, co nazywa się Omiga-plus. Nie da się tego usunąć poprzez zwyczajne usuwanie, ani z pomocą Advanced System Care. Nie chcę mieć tego syfu na swoim komputerze więc jeśli ktoś ma pomysł jak się tego pozbyć (bez czyszczenia całego kompa oczywiście) to proszę o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Kwiecień 1, 2015 Share Napisano Kwiecień 1, 2015 Usuń plik System32. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloyth 06.0 Napisano Kwiecień 1, 2015 Share Napisano Kwiecień 1, 2015 W internecie wyczytałem, że Adw-cleaner może to usunąć 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 1, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 1, 2015 Obecnie skanuję wszystko cleanerem. Jak tylko skończy to spróbuję usunąć System32 chociaż Omiga zniknęła z listy programów w "Odinstaluj lub zmień program" i mam nadzieję, że nie ma jej już na laptopie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thornix Napisano Kwiecień 1, 2015 Share Napisano Kwiecień 1, 2015 spróbuję usunąć System32 ._. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 1, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 1, 2015 ._. To mi w żaden sposób nie pomaga, proszę pana. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Kwiecień 1, 2015 Share Napisano Kwiecień 1, 2015 (edytowany) Robiąc porządki z niepotrzebnie zainstalowanymi grami odkryłam, że mam na komputerze coś, co nazywa się Omiga-plus. Nie da się tego usunąć poprzez zwyczajne usuwanie, ani z pomocą Advanced System Care. Nie chcę mieć tego syfu na swoim komputerze więc jeśli ktoś ma pomysł jak się tego pozbyć (bez czyszczenia całego kompa oczywiście) to proszę o pomoc. Zmieniło ci wyszukiwarkę w przeglądarce? Zmień ją z powrotem na google. 1. Pobierz CCleaner 2. Pobierz AdwCleaner 3. Odłącz internet - jeśli to jakiś syf, po wyrzuceniu pobierze się ponownie #### 4. Uruchom AdwCleaner i przeskanuj komputer. Uważaj co wywalasz. 5. Uruchom CCleaner: - odinstaluj program (sekcja "narzędzia") - skanuj rejestr w sekcji "Rejestr" - skanuj komputer w sekcji "Cleaner" 6. Uruchom ponownie komputer. 7. Opcjonalne, ale zalecane - przeinstaluj przeglądarkę. Jeśli to jakieś adware lub/i spyware to powinno pomóc. Daj znać czy pomogło. Jeśli nie, to pogrzebię trochę w sieci. EDIT: Sprawdziłem, to wirus. Mam nadzieję, że pomogłem ...Omiga zniknęła z listy programów w "Odinstaluj lub zmień program"... Raczej jest. Usuń plik System32. Edytowano Kwiecień 1, 2015 przez Modreator Działu 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Kwiecień 1, 2015 Share Napisano Kwiecień 1, 2015 To mi w żaden sposób nie pomaga, proszę pana. To ja Ci wyjaśnię - "usuwanie system32" to najpopularniejszy troll, bo ten folder to katalog systemu Windows 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.a.b Napisano Kwiecień 1, 2015 Share Napisano Kwiecień 1, 2015 Zawsze pozostaje Combofix, ale ostrzegam - jeśli wirusów jest dużo i są w systemie, program jest dość bezwzględny i może dojść do nieciekawych konsekwencji. Jednak w większości przypadków pomaga. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshidesu Napisano Kwiecień 1, 2015 Share Napisano Kwiecień 1, 2015 Ja też miałem swojego rodzaju takie problemy plus samoczynnie otwierana przeglądarka z reklamą. Pomógł mi wtedy program o nazwie Malwarebytes Anti-Malware i zalecam skorzystanie z niej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdzichów Dwóch Napisano Kwiecień 1, 2015 Share Napisano Kwiecień 1, 2015 Ja jak miałem coś podobnego to odpaliłem tryb awaryjny w kompie i usunąłem folder w którym był ten shit i na szczęście nic się później nie pojawiało [emoji14] także tą metodą też polecam spróbować :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 1, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 1, 2015 Przeskanowałam CCleanerem jak radził Triste i usunęłam to coś poprzez ten program. Zniknęło i nie potrafię go odnaleźć na komputerze. Mam więc nadzieję, że zostało usunięte. Chociaż dziwnie łatwo poszło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Kwiecień 2, 2015 Share Napisano Kwiecień 2, 2015 (edytowany) Przeskanowałam CCleanerem jak radził Triste i usunęłam to coś poprzez ten program. Zniknęło i nie potrafię go odnaleźć na komputerze. Mam więc nadzieję, że zostało usunięte. Chociaż dziwnie łatwo poszło. Ponieważ:1. Odinstalował program2. Wyczyścił pozostałości w systemie, a co najważniejsze wpisy w rejestrzeCCleaner jest dobry przy wywalaniu nawet bezpiecznych programów (np. gier).Nie trzeba grzebać w ustawieniach Windowsa, a tak zupełnie przy okazji, można wywalić pozostałości (folder tymczasowy, rejestr etc.) Edytowano Kwiecień 2, 2015 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 2, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 2, 2015 To wygląda na to, że problem rozwiązany. Bardzo więc dziękuję tym, którzy chcieli mi pomóc ^^ 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Kwiecień 2, 2015 Share Napisano Kwiecień 2, 2015 To wygląda na to, że problem rozwiązany. Bardzo więc dziękuję tym, którzy chcieli mi pomóc ^^ Uszatka, wykonaj jeszcze to co jest napisane w temacie 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 2, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 2, 2015 Uszatka, wykonaj jeszcze to co jest napisane w tym temacie Dobrze, to też zrobię ^^ Dziękuję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts