Chief Napisano Październik 2, 2015 Share Napisano Październik 2, 2015 (edytowany) W pierwszy weekend października obchodzimy Europejskie Dni Ptaków. W tym czasie kilkadziesiąt tysięcy ludzi i kucyków, od Portugalii po Kazachstan i od Norwegii po Cypr, a nawet w Equestrii obserwuje ptaki lecące z terenów lęgowych na zimowiska. W tym roku Fluttershy przyjechała do naszego kraju, by obserwować migracje tych prześlicznych stworzeń. Części ptaków sama nie jest w stanie odróżnić więc zrobiła im jedynie zdjęcie. Pomóżmy w odnalezieniu ich nazw, by Shy mogła łatwo znaleźć je w atlasie. Zasady: Podajemy nazwę ptaka widocznego na zdjęciu Powodzenia Zdjęcie 1 Edytowano Luty 1, 2016 przez Sosna Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DDD Napisano Październik 2, 2015 Share Napisano Październik 2, 2015 Sójka ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Październik 2, 2015 Share Napisano Październik 2, 2015 Skowronek? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 4, 2015 Autor Share Napisano Październik 4, 2015 Tak, brawo. Fluttershy udalo się odnaleźć tego ptaszka pod hasłem Skowronek A teraz się uda?Zdjęcie 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gingerka Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 Nie dam se ręki uciąć ale chyba sokół... Lub jaskółka... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Październik 5, 2015 Share Napisano Październik 5, 2015 Jerzyk zwyczajny. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubira Mysterious Napisano Październik 5, 2015 Share Napisano Październik 5, 2015 Mi się zdaje, że to jest jaskółka. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 8, 2015 Autor Share Napisano Październik 8, 2015 (edytowany) Szymon ma racje, jest to Jerzyk.Zdjęcie 3 Edytowano Październik 8, 2015 przez Chief Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Październik 8, 2015 Share Napisano Październik 8, 2015 Jemiołuszka cedrowa. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 9, 2015 Autor Share Napisano Październik 9, 2015 DobrzeZdjęcie 4 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DDD Napisano Październik 9, 2015 Share Napisano Październik 9, 2015 Bocian biały Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Październik 9, 2015 Share Napisano Październik 9, 2015 Bocian biały czerwononosy Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gingerka Napisano Październik 10, 2015 Share Napisano Październik 10, 2015 Nasz znak rozpoznawczym czyli bocian biały Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 13, 2015 Autor Share Napisano Październik 13, 2015 Wspaniale/A ten, co to za ptaszek, wygląda bardzo ładnie? Zdjęcie 5 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gingerka Napisano Październik 13, 2015 Share Napisano Październik 13, 2015 Kuropatwa? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 19, 2015 Autor Share Napisano Październik 19, 2015 Niestety nie, kuropatwa w moim atlasie wygląda inaczej Ten ptaszek był od niej kuropatwy mniejszy. Gdy czekałam na łące na przelatujące ptaki nagle usłyszałam takie dziwne skrzeczenie, takie krrek-krrek.Zachowywałam się bardzo cicho, a on w końcu wyszedł na skraj ścieżki, gdy mnie zobaczył od razu pobiegł z powrotem na łąkę. Najwyraźniej jest bardzo nieśmiały i strachliwy, taki jak ja. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 22, 2015 Autor Share Napisano Październik 22, 2015 Niestety nikt nie wie co to za ptak. Gdy wrócę udam się do Twilight, ona na pewno będzie widziała.Hmm... niech sprawdzę w mojej książce, gdzieś już go widziałam. Z twoich relacji wydaje mi się że to może być Derkacz.Wielkie dzięki Twilight, jesteś najlepsza. Zdjęcie 6 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DDD Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 Drozd śpiewak Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 25, 2015 Autor Share Napisano Październik 25, 2015 Dobrze.Zdjęcie 7 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DDD Napisano Październik 26, 2015 Share Napisano Październik 26, 2015 strumieniówka? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Październik 27, 2015 Autor Share Napisano Październik 27, 2015 Hmm Rzeczywiście bardzo podobna, ale brakuje mu charakterystycznych plamek na kołnierzu.A może to zdjęcie będzie lepsze? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DDD Napisano Październik 27, 2015 Share Napisano Październik 27, 2015 Hmm.... słowik rdzawy? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Listopad 2, 2015 Autor Share Napisano Listopad 2, 2015 Niestety, ale nie :( Znów nie oceniona została pomoc księżniczki Twilight. Jest to Gajówka. Może kolejne zdjęcie będzie łatwiejsze. Zdjęcie 8 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Listopad 4, 2015 Autor Share Napisano Listopad 4, 2015 Tak! To właśnie ten ptaszek A ten? Zdjęcie 9 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts