Selenium v.2 Napisano Grudzień 16, 2015 Share Napisano Grudzień 16, 2015 Oto moje ostatnie znalezisko. Nie wiem czy to fake, czy taki żart ze strony twórców, ale to wygląda przerażająco... Mam nadzieję, że tak się nie stanie. Ktoś potwierdzi? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Grudzień 16, 2015 Share Napisano Grudzień 16, 2015 http://www.equestriadaily.com/2015/12/equestria-girls-mini-gets-3d-animation.html Chyba miesiąc temu Hasbro pokazywało, że EG będą w nowej wersji chibi. Ten filmik powyżej jest filmikiem promocyjnym, który ma zachęcić do kupna nowej linii zabawek dla Ha$bro. Wątpię, żeby zrobili film na podstawie takiego konceptu - już same lalki bardzo odstają od wyglądu postaci z filmu, a tu widać, że animacja jest uboga. Póki nie ma żadnych informacji o nowej stylistyce filmu, to możemy spać spokojnie w nadziei na 4, normalną animację filmową EG. Co do samych lalek - wyglądają fajnie. Animacja - widać, że nie powala oraz sama Pinkie jest lalką co niezbyt dobrze wygląda na filmiku - raczej przeraża. A i jej głos nie należy do Andrei Libman. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FireflyPL Napisano Grudzień 16, 2015 Share Napisano Grudzień 16, 2015 Zgadzam się z przedmówcą to nie jest nie tyle rażące graficzne ale zbytnio przesłodzone nawet jak na poziom MLP. Moim zdaniem jest to dość słaby chwyt marketingowy gdyż podejrzewam że dolary się w portfelach twórców nie zgadzają ale to "tylko" teoria ;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amela321 Napisano Grudzień 31, 2015 Share Napisano Grudzień 31, 2015 Mi to troche przypomina g3.5 Ma byc z czasem wiecej tych filmików, bo narazie tak jakby przedstawiają mane 6. Najpierw Pinkie później podobno Rainbow Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegasis Rarity Napisano Styczeń 9, 2016 Share Napisano Styczeń 9, 2016 Te postacie przypominają mi Truskawkowe Ciastko xD Nie podoba mi się to... Nie powinni robić komputerowych postaci xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano Styczeń 9, 2016 Share Napisano Styczeń 9, 2016 (edytowany) Rzeczywiście, ta opcja ostro podwala Truskawkowym ciastkiem Fuj... Ale to tylko reklama lalek, jest więc spora szansa na to, że nowe, "normalne" EG, nie będzie tak wyglądać Jednak sama koncepcja EG w 3D, nie jest zła, oto przykład: Myślę, że krytyka tego rodzaju animacji wynika bardziej z lęku przed nieznanym i przyzwyczajenia do standardowej odsłony EG i MLP Swoją drogą: mimo wszystko jednak taki sposób animacji średnio do mnie przemawia, więc jeśli Hasbro się na to zdecyduje, to cóż... Miejmy nadzieję, że nie będziemy mieli drugich "Smerfów" Edytowano Styczeń 9, 2016 przez Mates 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeh Napisano Styczeń 9, 2016 Share Napisano Styczeń 9, 2016 Taki temat już jest bo się w nim wypowiadałem,ale go znaleźć nie mogę.Pomysł dobry zapowiada się całkiem nieźle szkoda tylko,że to będą shorty. Spoiler Tutaj proszę bardzo drugi filmik,nie ukrywam,że Twilight wygląda tutaj jak Sweetie Belle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegasis Rarity Napisano Styczeń 10, 2016 Share Napisano Styczeń 10, 2016 @Mates Może to i strach, ponieważ nigdy nie robili komputerowych postaci. Ale Sunset Shimmer ma jak dla mnie dziwne włosy takie... I Rainbow Dash się tak dziwnie buja, ale może przesadzam... Ale za to zrobili już figurki, a są one zrobione niezwykle starannie, jak na mój gust, patrzcie: 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Styczeń 10, 2016 Share Napisano Styczeń 10, 2016 Jak patrze na te lalki to one są spoko, tylko jak są one potem robione w animacji to jak dla mnie, nie jest już takie fajne - w animacji z Pinkie widać, że to lalka oraz, że animacja oszczędna jest w ruchach postaci. Co do SFM czy kucowych animacji 3D - wątpię, aby 3D przebiło obecny styl w serialu jak i w filmach. Wolę kreskówkowy styl. No i nie zapominajmy, że to są fanowskie animacje, bo twórcy raczej by się zatroszczyli o lepszy efekt, np. włosów, czy lepsze modele postaci - trochę ulepszyć model głowy, bo najbardziej rzuca się w oczy - widać, że nie jest jeszcze w 100% perfekcyjny. Reszta jest idealna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się