Jump to content

Szkice (Długopis+Ołówek)

Recommended Posts

Scootaloo + ołówek, myśle, że pyszczek jest zbyt duży^

Prawie wypisany długopis i moje OC-Coś, myślę że wygląda jak Fluttershy... I tak zmieniam jej wygląd^

To test cieniowana długopisem.. Nie wiem co to ma być, ma ZBYT krótką szyję i ciało... Dziwne nogi... ALICORN

Szkice robisz bardzo dobre i co najważniejsze umiesz dostrzec swoje błędy. Słusznie zauważyłaś, że Scoot ma za dużą głowę. A w drugim arcie nie widzę podobieństwa do Fluterki. Prędzej do Starlight Glimmer, ale jest bardzo niewielkie. W trzeciej pracy - szyja ok, no chyba, że chciałaś Celestię z niej zrobić. Nogi może są długie, ale jakoś mnie to super nie razi po oczach (moja zdanie). Można skrócić i upodobnić ją do postury Twilight lub Luny.

Może spróbuj robić pracę tylko w ołówku - łatwiejsze cieniowanie. Zawsze można poprawić co poniektóre błędy. No ale jak długopisem masz już taką wprawę, to ołówek nie powinien ci sprawić problemu :aj5:, zresztą nie jest źle jak malowałaś Scoot. Albo możesz użyć czarnego długopisu do zaznaczania konturów, a cieniowanie robić ołówkiem - efekt też bardzo fajny (lepszy jak jeszcze użyjesz kredek, bo praca nabiera rumieńców).

BTW. witamy nową osóbkę na forum. Warto się przywitać tutaj, żeby się przedstawić społeczności :squee: : http://mlppolska.pl/forum/77-na-start/

• 2 weeks later...