Jump to content

Recommended Posts

Miałam zrobić rozpiskę błędów, ale stwierdziłam, że łatwiej i szybciej będzie, za pozwoleniem, wrzucić pracę do Inkscape i zrobić mały schemacik...

Wybacz lekki żargon, weterynaria robi z człowiekiem dziwne rzeczy.

Spoiler

lRNDhdE.png

Biorę poprawkę na wyraźną inspirację stylem serialowym i nie czepiam się np. lekko kanciatego, garbatego pyska, przykrótkiego grzbietu, przerośniętych lotek, uproszczonego rysunku grzywy i ogona czy faktu, że blik światła w oku Derpy jest źle umiejscowiony. Nie czepiam się także minimalistycznego tła, braku kompozycji i mało dynamicznej, wręcz schematycznej pozy, bo takie rzeczy przychodzą u większości ludzi z czasem.

Nie jest źle, ale i nie powala.

A żeby nie było, że tylko marudzę i krytykuję, łap filmik (ENG, chwilami brzydkie słowa): https://youtu.be/aDni-W37z6I

Nie wiem, na ile zrozumiesz komentarz (szybki amerykański angielski i rysowniczy żargon), jednak sam filmik pokazuje z grubsza, jak pracować ze szkicem, konturem (lineartem) i kolorami. Polecam ogółem szukanie tego typu filmików - speedpaintów, tutoriali, streamów z Picarto.tv - obserwując pracę innych, można wyciągnąć sporo wniosków dla siebie.