ComingTrueMusic Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Pierwszy mój fanfic! (w końcu) Pewnie dostanę po łbie za błędy i brak tagów ale od czegoś muszę zacząć. W trzech słowach zapraszam do czytania. Rozdział I https://docs.google.com/document/d/10HqU5cO8HNO9RQj61uos8uWH1I8YfGPu9pVoW7NfWm4/edit?usp=sharing Rozdział II https://docs.google.com/document/d/1454ytFx05uTL7-GQ56VnVOBDmE7Sub6Ajnk8_qUH0mA/edit?usp=sharing Rozdział III https://docs.google.com/document/d/1EeuSrHm3VR_h5dJb7w2ci1SVB9DieSKXMnzVfEUP-_4/edit?usp=sharing 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeInka Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Nie chcę ostudzać twego zapału, ale link nie działa 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Brak tagów obowiązkowych. Błędny link. Czas na poprawę - 2 dni. Instrukcja: Edytować pierwszy post, dodać w tytule tag obowiązkowy (Z, NZ lub Oneshot). Podać poprawny link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mates Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 42 minuty temu WildyRock napisał: Nie chcę ostudzać twego zapału, ale link nie działa Potwierdzam, wyskakuje, że nie można przeglądać już otwartego folderu i że "brak uprawnień" Popraw, to obczaje Pzdr ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComingTrueMusic Posted January 19, 2016 Author Share Posted January 19, 2016 godzinę temu Dolar84 napisał: Brak tagów obowiązkowych. Błędny link. Czas na poprawę - 2 dni. Instrukcja: Edytować pierwszy post, dodać w tytule tag obowiązkowy (Z, NZ lub Oneshot). Podać poprawny link. co oznacza N i NZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Wszystko jest wyjaśnione tutaj. Dla przyspieszenie tag [NZ] wrzucamy jeżeli mamy do czynienia z opowiadaniem wielorozdziałowym które nie jest jeszcze ukończone, a [Z] kiedy jest to opowiadanie wielorozdziałowe ukończone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComingTrueMusic Posted January 20, 2016 Author Share Posted January 20, 2016 Poprawione ^^ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ampere Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Nie będę ukrywała, opowiadanie ma potencjał. Jest w nim jednak sporo błędów plus chyba raz spotkałam się z jakimś dziwnym szykiem przestawnym, który zawsze mnie rani. 7/13 na zachętę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComingTrueMusic Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 10 godzin temu Ampere napisał: Nie będę ukrywała, opowiadanie ma potencjał. Jest w nim jednak sporo błędów plus chyba raz spotkałam się z jakimś dziwnym szykiem przestawnym, który zawsze mnie rani. 7/13 na zachętę Dziękuje, poddałem korekcie i faktycznie dużo błędów było... większość zauważyłem po przeczytaniu Teraz powinno być lepiej 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComingTrueMusic Posted January 25, 2016 Author Share Posted January 25, 2016 Jeszcze więcej korekty dla tych, którzy zrezygnowali z czytania przez ścianę błędów... mam nadzieje, że z dobrym skutkiem to wyszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComingTrueMusic Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 19.01.2016 at 22:31 WildyRock napisał: Nie chcę ostudzać twego zapału, ale link nie działa 19.01.2016 at 23:14 Mates napisał: Potwierdzam, wyskakuje, że nie można przeglądać już otwartego folderu i że "brak uprawnień" Popraw, to obczaje Pzdr ^^ Już działa... Takie spóźnienie z mojej strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ampere Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Drugi rozdział przeczytany. Cytując Buttona, "I don't get it". Serio, do teraz nie wiem o co chodzi, dlatego z oceną się wstrzymam, dopóki tego nie ogarnę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Po tagach oczekiwałem czegoś bardziej gniotowatego. Po przeczytaniu rozdziału pierwszego. Miłe zaskoczenie! -Fabuła (tego mi ostatnio brakowało! niebanalna, interesująca dobrze opowiedziana historia.) gj -Postaci są dobrze zarysowane, coś więcej niż imiona można o nich powiedzieć. -Po prostu dobrze napisany fanfick! Oczywiście jest kilka miejsc kiedy nie pasowała mi gramatyka, ale nie zaniża to mojej oceny. 9/11 Czekam na więcej! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComingTrueMusic Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 Sobota, 30 stycznia 2016 at 12:46 Ampere napisał: Drugi rozdział przeczytany. Cytując Buttona, "I don't get it". Serio, do teraz nie wiem o co chodzi, dlatego z oceną się wstrzymam, dopóki tego nie ogarnę. 23 godziny temu Simplistic Invention napisał: Po tagach oczekiwałem czegoś bardziej gniotowatego. Po przeczytaniu rozdziału pierwszego. Miłe zaskoczenie! -Fabuła (tego mi ostatnio brakowało! niebanalna, interesująca dobrze opowiedziana historia.) gj -Postaci są dobrze zarysowane, coś więcej niż imiona można o nich powiedzieć. -Po prostu dobrze napisany fanfick! Oczywiście jest kilka miejsc kiedy nie pasowała mi gramatyka, ale nie zaniża to mojej oceny. 9/11 Czekam na więcej! 1.Problemy ze zrozumieniem akcji? Zagadki dziwne? Czy chodzi o ogólne pojęcie fabuły? 2. Oh my gosh! Dziękuje bardzo (mordka mi się cieszy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ampere Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Dobra, nareszcie zrozumiałam. To było winą mojego szybkiego czytania, zwyczajnie jestem nieogarnięta gdy to robię bez skupienia. Widzę kilka literówek i błędów, ale nie są one znaczne, chociaż niektóre naprawdę mnie zabolały (dziwactwa Ampere). Opowiadanie staje się coraz lepsze, tyle mogę powiedzieć. Widzę pomysł, którego nie dostrzegłam wcześniej. Widać że można zrobić coś, co nie wymaga hektolitrów krwi i mięcha rzucanego wprost na twarz czytelnika. Mocne 8/13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComingTrueMusic Posted February 1, 2016 Author Share Posted February 1, 2016 godzinę temu Ampere napisał: Dobra, nareszcie zrozumiałam. To było winą mojego szybkiego czytania, zwyczajnie jestem nieogarnięta gdy to robię bez skupienia. Widzę kilka literówek i błędów, ale nie są one znaczne, chociaż niektóre naprawdę mnie zabolały (dziwactwa Ampere). Opowiadanie staje się coraz lepsze, tyle mogę powiedzieć. Widzę pomysł, którego nie dostrzegłam wcześniej. Widać że można zrobić coś, co nie wymaga hektolitrów krwi i mięcha rzucanego wprost na twarz czytelnika. Mocne 8/13 Jak w tagach napisałem gore to oznacza, że trochę mięsa i krwi będzie ale jestem skąpym scenografem, więc zasobów będę używał rozważnie. Skoro wspominasz o błędach i literówka to czy możesz podać je aby uniknąć ich w następnych rozdziałach? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ampere Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 "Pośrodku ruiny starej fabryki" Raczej "ruin" "Bez chwili zastanowienia zaczął się wdrapywać na niestabilną konstrukcję. Ledwie wdrapał się na metalowe ramię, zardzewiała szyna wydobyła z siebie metalowy trzask" Powtórzenia, zaznaczyłam je kursywą. Plus, trzask może być metaliczny, nie metalowy. "Zdezorientowana klacz uderza kopytem w łeb Ogiera." Czas teraźniejszy. I dlaczego "ogier" jest napisane z wielkiej litery? "Nastała długa cisza. Spojrzała na C.T.M. w lusterku." To brzmi trochę tak, jakby ta cisza na niego spojrzała. "Podszedł do drzewa i zerwał kawałek papieru. Jej treść zapisana była rozchybotanym pospiesznym pismem" Kawałek papieru to "ten", nie "ta". Powinno być "jego treść" "Manehattan’ie" Bez apostrofu. "Dwa tysiące pierwszy?" W naszym kochanym Kucykowie czas liczy się nieco inaczej, z tego co mi wiadomo. Chyba, że to naprawdę dwutysięczny rok z kawałkiem od wygnania Luny na Księżyk, wtedy zwracam honor. " Po chwili ukazał się obraz z jej kamerki internetowej. Na jej komputerze. W jej domu." Nie rozumiem na co tyle kropek. "Wyjęło z szuflady małą książeczkę, po czym umieściło znalezisko w ustach i jak gdyby nigdy nic, kontynuowała przeszukiwanie pomieszczenia." Skoro to jest "to", to powinno być napisane że "kontynuowało". "Philladelphi" Zawsze mi się wydawało że to Fillydelphia. "tą pieśń" Raczej "tę" pieśń. Tępię mylenie "tę" z "tą". To raczej wszystko, jeżeli znajdę coś jeszcze, skieruję na PW. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComingTrueMusic Posted February 1, 2016 Author Share Posted February 1, 2016 (edited) 1.02.2016 at 12:44 Ampere napisał: Spoiler "Pośrodku ruiny starej fabryki" Raczej "ruin" "Bez chwili zastanowienia zaczął się wdrapywać na niestabilną konstrukcję. Ledwie wdrapał się na metalowe ramię, zardzewiała szyna wydobyła z siebie metalowy trzask" Powtórzenia, zaznaczyłam je kursywą. Plus, trzask może być metaliczny, nie metalowy. "Zdezorientowana klacz uderza kopytem w łeb Ogiera." Czas teraźniejszy. I dlaczego "ogier" jest napisane z wielkiej litery? "Nastała długa cisza. Spojrzała na C.T.M. w lusterku." To brzmi trochę tak, jakby ta cisza na niego spojrzała. "Podszedł do drzewa i zerwał kawałek papieru. Jej treść zapisana była rozchybotanym pospiesznym pismem" Kawałek papieru to "ten", nie "ta". Powinno być "jego treść" "Manehattan’ie" Bez apostrofu. "Dwa tysiące pierwszy?" W naszym kochanym Kucykowie czas liczy się nieco inaczej, z tego co mi wiadomo. Chyba, że to naprawdę dwutysięczny rok z kawałkiem od wygnania Luny na Księżyk, wtedy zwracam honor. " Po chwili ukazał się obraz z jej kamerki internetowej. Na jej komputerze. W jej domu." Nie rozumiem na co tyle kropek. "Wyjęło z szuflady małą książeczkę, po czym umieściło znalezisko w ustach i jak gdyby nigdy nic, kontynuowała przeszukiwanie pomieszczenia." Skoro to jest "to", to powinno być napisane że "kontynuowało". "Philladelphi" Zawsze mi się wydawało że to Fillydelphia. "tą pieśń" Raczej "tę" pieśń. Tępię mylenie "tę" z "tą". To raczej wszystko, jeżeli znajdę coś jeszcze, skieruję na PW. Dziękuje bardzo... postaram się uniknąć tych błędów w przyszłości (p.s.) cytujesz fragmenty, które mogą zdradzać fabułę. Napisz je w spoilerze ok? Edited February 10, 2016 by ComingTrueMusic 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ampere Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Staram się ogarnąć jak zrobić spojlery na telefonie ;_; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComingTrueMusic Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Hm... za niedługo wstawie trzeci rozdział 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts