Jump to content

"Animacja" w Garry's mod

Prlixu
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich mam ogromną prośbę do wszystkich którzy czytają tą o ocenę mojej że tak powiem "animacji" (jest to moja pierwsza animacja więc przysłowiowej dupy nie urywa).

Jeśli ten temat jest tutaj nie odpowiedni proszę o poinformowanie mnie a temat zniknie jeszcze dzisiaj.

Tu jest link do mojego kanału proszę o jakieś sugestie/porady jakie mógł bym wykorzystać przy następnych pracach Dzięki :)

https://www.youtube.com/channel/UCf2ALuw-cMmTm9hNukePVLg?spfreload=10

Możesz jeszcze użyć dosyć często używanego zabiegu w GMod'owych machinimach. Chodzi tu o przeskoki w animacji, które polegają na nagłej zmianie pozycji obiektu.

Podam tu jeden z przykładów: Postać nagle wskazuje coś dłonią. Wtedy ręka w ciągu jednej klatki przejdzie z jednej postawy na zupełnie inną. Do tego przydaje się jakiś szybki dźwięk. Tu by dobrze pasował 'slap' (najlepiej wzięty z gier od Valve).

Momentami przydaje się też możliwość nagrania gry Frapsem lub czymś w ten deseń, jeśli chcesz wykonać płynną animację. Wyłączasz komendami widoczność wiązki Physgun'a, ustawiasz odpowiednie ujęcie kamery i rejestrujesz wykonywane myszą ruchy postaci.

Nie jestem jakimś specem od machinimy z Garry's Moda, ale znam parę pomocnych sztuczek. Jeśli potrzebujesz pomocy, pisz do mnie. Akurat dziś nowy komputer przychodzi (tak, chwalę się :rd11:), a poprzedni to staruszek sprzed dekady, to bym bardziej będę mógł Tobie doradzić co nieco w praktyce. Na Steam'ie mam ten sam nick, co tutaj.

Edited by LeqTune