Ahito Napisano Sierpień 22, 2012 Share Napisano Sierpień 22, 2012 Grał ktoś w to kiedyś ? jak tak to napiszcie: Jaką strone(ED,UCS,LC)* lubicie najbardziej Którą kampanie ukończyliście jako pierwszą' Którą kampanie ukończyliście najwięcej razy? zapraszam gorąco do wątku... *ED-Eurasian Dynasty(Dynastia Europejsko-Azjatycka) UCS-United Civilized States(Unia Cywilizowanych Stanów) LC-Lunar Corporation(Korporacja Księżycowa) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Sierpień 22, 2012 Share Napisano Sierpień 22, 2012 Zależy, w kampanii najlepiej mi się gra UCS, ale w multi wolę grać ED, natomiast LC to taka specyficzna "rasa", która daje wyjątkowe możliwości taktyczne (np. postawienie bazy w niedostępnym miejscu). I jeśli się nie pogniewasz, zadam też pytanie o ulubioną jednostkę. Thunder z miotaczem dźwiękowym (LC), duży obszar rażenia i jedyne bombowce, które atakują w ruchu. PS. (piszę to, jakby ktoś nie wiedział) "Earth 2150 - Escape from blue planet" to doskonała POLSKA strategia w którą trzeba zagrać. Posiada dwa dodatki, "Moon project" i "Lost souls". Ta gra jest po prostu . Prawie jak MLP . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpegius Napisano Sierpień 22, 2012 Share Napisano Sierpień 22, 2012 Jaką strone(ED,UCS,LC)* lubicie najbardziej Którą kampanie ukończyliście jako pierwszą' Którą kampanie ukończyliście najwięcej razy? Tak grałem i oceniam ją lepiej od 2140, a nawet grywalnością od 2160. Fabuła i świat tej gry po prostu rządzą. Żadnej strony nie znam, bo nie potrzebowałem. ED bodajże jako pierwsze skończyłem i tylko raz potem LC, z UCS chyba dałem sobie spokój. Jedyna wada tej gry to była szybkość rozgrywki. Z kumplem raz graliśmy po sieci ponad 20h na jednej planszy. Najlepsze są oczywiście Kaukazy ED z Laserami i wyrzutnie rakiet balistycznych na Wołgach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahito Napisano Sierpień 22, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 22, 2012 Ja ,jeśli chodzi o jednostke,to najbardziej lubiałem urala w ed-ach zawsze dawałem mu albo 2 rakiety balistyczne,albo Lasery L4 i wyrzutnie rakiet(z naprowadzającymi 100%) i wtedy byłem prawie niedopokonania. W UCS najlepszy jest Jaguar,chodz mało nim grałem,bo ogólnie najmniej lubię tą frakcje W LC tak jak posealor mówi-thundery z dzwiękowymi lub thundery z elektrycznymi. Ogólnie jestem jako polak dumny,że zrobiliśmy tak genialną gre. ps. posealor jasne że się nie gniewam,w zasadie ja rzadko kiedy sie na kogoś gniewam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Sierpień 22, 2012 Share Napisano Sierpień 22, 2012 Jedyna wada tej gry to była szybkość rozgrywki. Z kumplem raz graliśmy po sieci ponad 20h na jednej planszy. Co zrobić, żeby nie grać 20h w jedną mapkę? Weź sobie LC i postaw sobie ze 4 lub więcej centra produkcyjne (i elektrownie, ofc) i buduj tyle Lunarów z karabinami, ile się da. Bez badań, bez wieżyczek, bez zaopatrzenia. Jak uzbierasz pokaźną armię (tak ze 100, czy coś koło tego...), wyślij wszystko na wroga. Po ok. 10 min od startu zostaniesz zwycięzcą (zakładając, że wróg nie gra LC, bo wtedy może zrobić to samo). To nie jest żart! To działa. Jak grałem z bratem, on brał LC, ja ED, wiedziałem, że tak zrobi, a i tak nie byłem w stanie się obronić. Ja ,jeśli chodzi o jednostke,to najbardziej lubiałem urala w ed-ach zawsze dawałem mu albo 2 rakiety balistyczne,albo Lasery L4 i wyrzutnie rakiet(z naprowadzającymi 100%) i wtedy byłem prawie niedopokonania. Zamiast jednego Urala, lepiej zrobić 2 Kaukazy. Koszt i czas produkcji jest zbliżony, uzbrojenie można dać to samo, ale Kaukaz ma więcej pancerza (i chyba silniejsze osłony, ale nie jestem pewny). Chyba, że w kampanii, to się zgodzę. PS. Ups, zapomniałem o ikonkach, zaraz naprawię swój błąd. Portal do Equestrii: |||||||| Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahito Napisano Sierpień 23, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 23, 2012 Ja gram praktycznie tylko w Kampani,kaukazy robię zawsze jako czołgi z kalibrem 120mm Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Wrzesień 23, 2012 Share Napisano Wrzesień 23, 2012 Postanowiłem odkurzyć ten temat, a co? W Earth 2150 Jedną z moich ulubionych opcji jest możliwość modelowania terenu. Kocham otaczać bazę okopami, których nie pokona żaden pojazd ^^ Szkoda, że nie ma tej możliwości w 2160... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ahito Napisano Wrzesień 25, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 25, 2012 ja wogóle nie trawię 2160,za bardzo się zminiła jak dla mnie 2150 jest najlepsza,2140 też jakos przejdzie(szkoda że ni ma mojej ulubionej frakcji,czyli LC) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts