Flutteryay Napisano Październik 9, 2011 Share Napisano Październik 9, 2011 Jak w temacie. Tu możecie wytykać mi błędy i pisać co wam się nie podoba, a co tak. Albo po prostu komentować przebieg wydarzeń Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Październik 9, 2011 Share Napisano Październik 9, 2011 HA! Mówiłem, żeby iść do tuneli Ale nieeeeeeeeeeee! Teraz macie, macie, macie! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 9, 2011 Share Napisano Październik 9, 2011 Jak sobie życzysz, Flutter xd Po pierwsze: brak odstępów przy myślnikach, zarówno w dialogach, jak i w tekście. Więcej spacji i będzie dobrze Po drugie: bywa, że zapominasz o przecinkach, ale spokojnie, z czasem to wyczucie przyjdzie. Po trzecie: mało opisów. Brakuje emocji w dialogach - w zasadzie to tylko przedstawiłaś same wypowiedzi, nie wiem, jak reagowały nasze bohaterki podczas tej wymiany zdań xd Wiesz, nie było słów typu "powiedziała, rzekła", "odpowiedziała zdziwiona" - czegoś takiego. To tak na szybko. A jeśli chodzi o historię... No jest ok xd Nie, żeby była epicka i błyszcząca, ale jest w miarę porządku xd Zecora fajnie wyszła Znaczy się, jej słowa xP Trudno mi więcej coś powiedzieć, bo fragmentu króciutki ^^' Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirara Napisano Październik 9, 2011 Share Napisano Październik 9, 2011 Wpis do pamiętniczka sam w sobie jest całkiem fajny. Ale jak już napisał Niklas, brakuje w nim więcej szczegółowości i opisów... Jesteś w tym dość oszczędna, bo kompletnie ignorujesz fakt jakiejkolwiek reakcji ze strony bohaterek... nie wiadomo z jakimi minami przyjęły słowa swoich przyjaciółek - a to podstawa dobrego tekstu... czytelnicy są złaknieni takich szczegółów, serio! A póki co, uraczyłaś nas skromnym opisem i dużą garścią różnorakich wypowiedzi... gdybyś nie pozaznaczała ich kolorami, to nawet nie bylibyśmy w stanie ocenić, co mówi który z kucyków... Także, zapamiętaj - warto jest "podpowiedzieć" czytelnikowi, zwłaszcza w przypadku opowiadań, jak kto zareagował na czyje słowa, a także, co kto powiedział i w jaki sposób. Czy to był szept, może krzyk, a być może zdziwiony ton? Dzięki tego typu radom jesteś w stanie popracować nad własnym stylem i ulepszyć swój warsztat - nie traktuj naszych słów jako złośliwości, a przeciwnie! Konstruktywna krytyka to jest to! Możesz wykorzystać nasze rady i spostrzeżenia - dzięki temu zapunktujesz nawet w szkole Przemyśl proszę nasze słowa, droga Flutteryay. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Listopad 10, 2011 Autor Share Napisano Listopad 10, 2011 Co sądzicie o nowym opowiadaniu? Stare, które rozpoczął Geluś, zakończyłam strasznie źle :< Ale mam nadzieję, że teraz jest lepiej. Wypowiedzcie się, proszę. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Listopad 10, 2011 Share Napisano Listopad 10, 2011 Ano, teraz jest lepiej, więc możesz spokojnie tworzyć dalej :] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Listopad 30, 2011 Autor Share Napisano Listopad 30, 2011 Ohh czemu tu tak pusto? Zapraszam do komentowania wydarzeń Nie wiem co o tym sądzicie... Mi najnowszy wpis wydał się najlepszym dotychczas wpisem :> A wy uważacie? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Listopad 30, 2011 Share Napisano Listopad 30, 2011 Wychwyciłam kilka błędów, których nie dostrzegłam : - Och, Spike, nic ci nie jest? – spytała ze zmartwioną miną, uważnie oglądając całe cało smoczka. Zgubiona literka "i". - Właśnie Twilight – rzekła stanowczo Crystal. – My też chcemy wiedzieć. Prawda, Fluttershy? – nie czekając, co odpowie przyjaciółka, ciągnęła dalej. - Musimy wiedzieć wszystko, jak ten wampir się tu znalazł i jak ugryzł Spike’a . Zaznaczyłam, gdzie powinna być kropka. Na końcu zdania jest niepotrzebna przerwa pomiędzy "Spike'a" i kropką. - no nic. W takim razie, pójdziemy zbadać cię do naszego laboratorium… Powinno się zaczynac z dużej litery 1. Fluttershy powoli odzyskiwała zdolność do poruszania się. Wyjęła miecz z ziemi i ruszyła w kierunku swoich przyjaciółek, nadal przestraszona. 2. Fluttershy westchnęła, wyjęła miecz z ziemi i ruszyła za nimi. Fluttershy dwa razy wyjmowała miecz To chyba tyle, bo na razie nic nie widzę. Przepraszam musiałam zaznaczyć kolorem bo nic nie widziałam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SystemShy Napisano Marzec 29, 2012 Share Napisano Marzec 29, 2012 proszę wypowiadać się o nowym pamiętniku... pierwszy raz się biorę za coś takiego wiec nie oczekujcie fajerwerków ...ok? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aaaa Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 Moi drodzy! Przychodzę do Was z zapytanie o tym, co sądzicie o poszczególnych tematach w dziale z pamiętnikami... Chcę znać Wasze zdanie na temat każdego z istniejących tu tematów, mam na myśli: 1. (Fan-ficowy) Pamiętnik Fluttershy 2. Niezwykła przygoda Fluttershy 3. Pamiętnik Fluttershy według Geledrina Czego chcę od Was? Otóż chciałbym, byście wypowiedzieli się konkretnie, który temat chcecie zostawić a który przenieść do archiwum. Zostawione wątki będę kontynuował... pamiętajcie jednak, że moja kontynuacja może nie być tak dobra jak moich poprzedników Można też zrobić inną rzecz... chociaż nie wiem, czy Wam się spodoba... chodzi mi o założenie nowego tematu w którym opisałbym Pamiętnik Fluttershy dokładnie tak, jak się pisze pamiętniki (Wpisy w stylu "Drogi pamiętniczku...") opisujący jakoś konkretny czas spędzony, przez Fluttershy, w Ponyville. Jeżeli jednak założyłbym nowy temat, to stare zostawiłbym w dziale, by można było je czytać... i może kiedyś bym je wznowił... dając wpis raz na jakiś czas Ale głównie skupiłbym się na nowym temacie. Pozdrawiam Avatar Stachul Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 A po co od razu przenosić wszystko do archiwum? Przecież znajdą się userzy, którzy jeszcze nie czytali pamiętników i będą chcieli to zrobić... Dlatego najlepiej będzie jeżeli zostawicie te pamiętniki tak jak są i założycie nowy pamiętnik, tak jak zresztą każdy kolejny avatar ;P Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SGT. RAMPAGE Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 Wg. mnie to jest dobry pomysł. Zawsze warto wrócić do tego co było kiedyś a co do opinii: są one dobre i powinny zostać Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 11, 2012 Share Napisano Grudzień 11, 2012 Jestę Drurrpę i zatwierdzam Pamiętnik pisany przez Stachula. Głównie ze względu na urocze sformułowanie "tupot skrzydeł" Oj no pomylić się nie można? D: Przepraszam, że nie jestem taki fajny i nieomylny ;_; ~Stachul Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Grudzień 12, 2012 Share Napisano Grudzień 12, 2012 Zacny pamiętnik. I dałeś mi do myślenia, czy ona faktycznie by to tak pisała, czy mimo wszystko byłaby bardziej rzeczowa, bez specjalnego zwracania się do... Pamiętnika. Nie wiem. W sumie z psychologicznego punktu widzenia, skoro zwraca się doń osobowo, jak większość ludzi, to byłoby to możliwe ^^ P.S. 1. Fanficowy zostaw 2. Archiwum 3. Archiwum Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aaaa Napisano Grudzień 12, 2012 Share Napisano Grudzień 12, 2012 Zacny pamiętnik. I dałeś mi do myślenia, czy ona faktycznie by to tak pisała, czy mimo wszystko byłaby bardziej rzeczowa, bez specjalnego zwracania się do... Pamiętnika. Nie wiem. W sumie z psychologicznego punktu widzenia, skoro zwraca się doń osobowo, jak większość ludzi, to byłoby to możliwe ^^ W sumie ten pamiętnik miał być napisany tak, jakby to była rozmowa Fluttershy z zeszytem... Wybrałem właśnie taki sposób pisania, gdyż postanowiłem połączyć historię związaną z Twi i nowe doświadczenie - pisanie pamiętnika. Dlatego też napisałem tam, że czytała ona podręcznik do pisania pamiętników, który jej podpowiedział jak najlepiej go napisać... no i wyszła jej taka rozmowa Ale dziękuję za miłe słowa! P.S. 1. Fanficowy zostaw 2. Archiwum 3. Archiwum Też tak nad tym myślałem, jednak nie jestem co do tego pewny... niech ludzie zadecydują a potem się zrobi porządek. ^^ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halucynowaa Napisano Sierpień 12, 2014 Share Napisano Sierpień 12, 2014 Pamiętnik fajny lubię sobie poczytać ale na tablecie nie widać tego żółtego tekstu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts