ByczekPazerny Napisano Lipiec 11, 2018 Share Napisano Lipiec 11, 2018 (edytowany) W ten weekend ponownie miałem niespodziewane spotkania z dziką fauną... proszę nie oskarżać mnie o bylejakość - mam do dyspozycji wyłącznie telefon. Spoiler Spoiler Spoiler Pojawiła się na plaży (z resztą nie jedna) w Zatoce Gdańskiej i siała terror. Okazało się jednak że nie parzy. Jakość może pozostawiać sporo do życzenia, ale trudno jest uchwycić to stworzonko zwykłym aparatem. Spoiler Z kolei ten stwór odwiedził altanę w której się stołowałem. Nigdy wcześniej nie widziałem tego gatunku i jestem ciekaw jak się nazywa. Strasznie małe w porównaniu do innych jaszczurek które spotykałem. Btw. planuję w tym miesiącu wyjazd ze znajomymi w Bieszczady i mam nadzieję natrafić na jakieś ciekawe okazy zwierząt. W miarę możliwości porobię foty, ale znając moje szczęście to spotkam co najwyżej kury z wolnego chowu. Edytowano Lipiec 11, 2018 przez ByczekPazerny Tak sobie tylko dopisałem o Bieszczadach 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano Lipiec 11, 2018 Share Napisano Lipiec 11, 2018 @ByczekPazerny Wydaje mi się, że jest to jaszczurka żyworodna 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Lipiec 21, 2018 Share Napisano Lipiec 21, 2018 Po przerwie mogę powrzucać trochę ładnych zdjęć Spójrzcie, Henryk przyszedł nas odwiedzić! Po spacerach w lasach zebrał trochę zdjęć SZMETERLINGÓW, i oczywiście ptice Parę zdjęć motyla Rusałka Pawik Spoiler Przestrojnik Trawnik Spoiler Dostojka Malinowiec Spoiler Czerwończyk Dukacik (samica bo ma kropki) Spoiler I ptaki: Makolągwa Zwyczajna Spoiler Czajka Zwyczajna Spoiler Na koniec "rrrrreeeeeeeeeeee" w wykonaniu małego Mazurka Spoiler 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.B. Napisano Lipiec 29, 2018 Share Napisano Lipiec 29, 2018 Młody krętogłów: Spoiler Młoda dymówka, która postanowiła wlecieć do zamkniętego pomieszczenia i walić w okno: Spoiler Chrząszczyk przypominający pszczołę: Spoiler Motylki: Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Lipiec 29, 2018 Share Napisano Lipiec 29, 2018 Te dwa motylki chyba niezbyt zadowolone że im sesję robiłaś xD 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Wrzesień 14, 2018 Share Napisano Wrzesień 14, 2018 Dzisiaj w pracy w końcu sfotografowałem stwora na którego uwiecznieniu bardzo mi zależało: Spoiler Jest to turkuć podjadek. Jeden z największych owadów żyjących w Polsce. Spotkałem tego koleżkę w pracy, a polowałem na niego ponieważ wcześniej na tej samej łące miałem styczność z jego ziomali, tylko akurat nigdy nie miałem przy sobie telefonu. Szkoda że nie ma punktu odniesienia który uzmysławiał by jego rozmiar, mimo iż ten osobnik w porównaniu z niektórymi poprzednimi okazami jest dosyć drobny. 2 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Wrzesień 15, 2018 Share Napisano Wrzesień 15, 2018 Tylko dwa tym razem. Kormoran w całej swojej okazałości Spoiler Wymarzony zimorodek Spoiler 3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Październik 4, 2018 Share Napisano Październik 4, 2018 Spoiler Grzyb na grzybie! 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Grudzień 6, 2018 Share Napisano Grudzień 6, 2018 (edytowany) Ponownie zdjęcia z roboty. Tym razem przy dużym farcie dla zwierzątka: Spoiler Spoiler Gadzina widać hibernuje. Miała bardzo dużo szczęścia że przeżyła spotkanie z nami - spała między korzeniami irgi która rosła na skarpie. Najpierw koparka stargała całą wierzchnią warstwę zbocza, razem z roślinami (!), a następnie ja i reszta brygady złaziliśmy teren. Stworzonko znalazłem przy okazji przerzucania hałdy ziemi. Kiedy wziąłem ją na rękę to jedynie "zacisnęła się" bardziej w tym swoim kłębku. Mam nadzieję że faktycznie nic jej się nie stało, ale trudno było mi dopatrywać się u niej innych oznak życia. Taka sytuacja. Edytowano Grudzień 6, 2018 przez ByczekPazerny Głupi człowiek 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Kwiecień 11, 2019 Share Napisano Kwiecień 11, 2019 Wygląda na to że zostałem wujkiem. Nawet nie wiedziałem że te stwory tak szybko rosną - ledwo około półtora tygodnia temu przyczaiłem jak matka wysiaduje jajka, a już są takie duże. Specjalnie wyszedłem zobaczyć jak się mają licząc że spotkam nieopierzone i ślepe pisklaki, a tutaj proszę. Spoiler 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts