Veqer Napisano Czerwiec 16, 2018 Share Napisano Czerwiec 16, 2018 Heja! Siedzę tak sobie teraz i w sumie zastanawiam się nad jedną kwestią, mianowicie nad magią której używa nasz Król. W całym serialu nikt poza Królem nie stosował tego rodzaju magii. Co prawda Celestia i Twilight potrafiły jej użyć i w dwóch odcinkach sporadycznie to zrobiły, lecz potem już nigdy, ani razu one, ani żaden inny antagonista poza Królem jej nie użył. Jak w ogóle doszło do tego, że Sombra poznał ten rodzaj Magii? Motyw ten pojawił się już w jednej animacji, oraz komiksie i te dwie rzeczy pokazały nam dwie zupełnie różne wersje wydarzeń. Co o tym sądzicie? Zapraszam do dyskusji! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Indyk11 Napisano Czerwiec 16, 2018 Share Napisano Czerwiec 16, 2018 No dobrze może ja się wypowiem pierwszy. Nie czytałem komiksu ale chuj z tym moim zdaniem Sombra dostał je w wyniku przemiany w demona lub się nauczył jak był normalnym kucykiem ( tak był jednorożcem). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IloveSombra Napisano Czerwiec 16, 2018 Share Napisano Czerwiec 16, 2018 Komiksowa wersja stoczenia się naszego kucykowego Saurona, nie porywa. Bardziej przemawia do mnie motyw korupcji, w wyniku studiowania mrocznych rytuałów. Kredes, w jednym z odcinków łatała kanalizację za pomocą kryształów. Sombra również używa tej magii, tylko o wiele mocniejszej, przepełnionej mrokiem i strachem. Dlatego uważam, że magia polegająca na tworzeniu kryształów to domena kucyków z imperium, a nasz król znalazł sposób, by była bardziej spaczona, epicka i w ogóle 20% cooler . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Indyk11 Napisano Czerwiec 16, 2018 Share Napisano Czerwiec 16, 2018 Spoiler IloveSombra: Komiksowa wersja stoczenia się naszego kucykowego Saurona, nie porywa. To niezły Sauron lepszy od prawdziwego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veqer Napisano Czerwiec 29, 2018 Autor Share Napisano Czerwiec 29, 2018 Sorka, że tak mało się udzielałem przez ostatni czas, ale egzaminy miałem. Całkiem podoba mi się porównanie Sombry do Saurona. Całkiem to pasuje i w sumie daje mi pomysł na kolejny wątek dyskusyjny :D. Jutro powinno pojawić sie coś nowego ;). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts