Bertram Quist Napisano Grudzień 1, 2018 Share Napisano Grudzień 1, 2018 (edytowany) Witam wszystkich serdecznie w zimowym konkursie literackim w dziale Minuette Najpierw trochę zasad: -Zakazane tagi clop/gore -Limit słów minimum 2000 słów. (Nie ma górnej granicy ) -Minuette musi być postacią pierwszoplanową lub drugoplanową -Minuette może nazywać się Colgate mnie to obojętne -Świat Equestria Girls jak najbardziej dozwolony -Tematyka powinna być klimatu świątecznego -Prace zamieszczany jako link do google docs -Edytowanie zamieszczonej już pracy zabronione -Wspomnę tylko: żeby konkurs miał najmniejszy sens powinny w nim wystartować co najmniej 3 osoby by rozstrzygnąć konkurs. Tyle z nudzenia teraz sprostowanie. Miejsce czas i akcja jest całkowicie dowolna nie musi to być nawet Equestria, może być nawet średniowiecze tysiące lat przed Celestią. Możecie wymyślić własne postacie czy nawet miasta. WSZYSTKO jest dozwolone i zdane na zdolności autora. TERMIN WYSYŁANIA PRAC DO 14 GRUDNIA. Mam nadzieję że o niczym nie zapomniałem Wszelkie pytanie i niezgodności proszę pisać pod tym postem lub do mnie n PW. Powodzenia! Niech wygra najlepszy :* ~Minuette Edytowano Grudzień 5, 2018 przez Bertram Quist 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Grudzień 2, 2018 Share Napisano Grudzień 2, 2018 (edytowany) Bardzo fajnie, z pewnością coś tam napiszę. EDIT - Czy kiedykolwiek posiądę umiejętność tworzenia ciekawych historii, które można... skondensować w tak niewielkiej ilości słów...? Najwyraźniej nie. Już mam 2000, a dopiero zacząłem pisać, ech... No cóż, wygląda na to, że moja praca zostanie zdyskwalifikowana (bo w regulaminowym limicie 3000 słów to się nie zmieszczę z pewnością...), ale i tak wrzucę ją do tego tematu po ukończeniu, wszak obiecałem. Mam nadzieję, że kolega @Bertram Quist pomimo tego się z nią zapozna (oczywiście najwyraźniej poza konkursem); nie pozostaje mi nic innego, jak tylko życzyć powodzenia osobom, które również coś tam napiszą. Edytowano Grudzień 5, 2018 przez Youkai20 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Grudzień 5, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 5, 2018 Dnia 2.12.2018 o 12:21, Youkai20 napisał: Już mam 2000, a dopiero zacząłem pisać, ech... No cóż, wygląda na to, że moja praca zostanie zdyskwalifikowana Słuchaj, u mnie konkursy przebiegają na luzie Więc jeżeli jakiś uczestnik potrzebuje zmianę wymagań to ja jak najbardziej się temu przyjrzę Dałem małą ilość słów gdyż chce mieć czas sprawdzić tę pracę jak najszybciej. Jednak jeśli opowieść jest dobra i masz na nią pomysł to większa ilość słów jest oczywista. Więc zmieniam wymaganie i nie daję górnej granicy ilości słów Bądźcie kreatywni i nie ograniczajcie się 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Grudzień 5, 2018 Share Napisano Grudzień 5, 2018 (edytowany) O, no to po prostu super, bardzo dziękuję. Skoro nie muszę już przejmować się ilością słów, to się rozkręcę... EDIT - oto i jest, tam gdzieś na dole, link do "Ostracyzmu". Jestem pewny, że nie jest to praca jakoś specjalnie na temat, miała być praca świąteczna, a u mnie o świętach to usłyszycie, czytając o choince czy dwóch. Poza tym, kolega @Bertram Quist śmiało może przyjąć, że nie ma tu Minuette, bo jakoś tak wyszło, że nie jest to "jej" historia, a "o niej". Ciekawi mnie, jak też przyjmie kolega fakt, że przez kilkanaście stron, Minuette wypowiada u mnie raptem... kilka słów. Ale nie to jest ważne - liczy się historia, a ta miała taka być i już. Życzę wszystkim niewidzialnym uczestnikom powodzenia i niech wygra najlepszy! Spoiler Tylko dlaczego napisałem to tutaj, a nie w poście z linkiem? Nie wiem... Edytowano Grudzień 13, 2018 przez Youkai20 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Grudzień 13, 2018 Share Napisano Grudzień 13, 2018 No, jest i moja praca. Ostracyzm [Slice of Life], [Sad]https://docs.google.com/document/d/1tFoazI6u7D0oDT7LabzOZ6bB5As077x-gbRv696sip4/edit?usp=sharing 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Grudzień 14, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 14, 2018 @Youkai20 Z racji iż ty jako jedyny podesłałeś prace konkurs nie ma najmniejszego sensu. Ale nie martw się, przeczytam twoją pracę i jak tylko to zrobię napiszę tu jej recenzję. Trafisz też oczywiście do sali zasłużonych działu Minuette (która wkrótce powstanie) . Dzięki za pracę! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Luty 16, 2019 Autor Share Napisano Luty 16, 2019 Wiadomość Automatyczna Temat został zamknięty i przeniesiony do Archiwum Działowego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts