Rapony Napisano Lipiec 31, 2020 Share Napisano Lipiec 31, 2020 (edytowany) Witam Sombra jest dosyć mroczny, ale nie o to mi chodzi. Chodzi raczej o gatunek Króla Sombry, czyli na pierwszy rzut oka sprawę iście oczywistą. Jednak w pewnym odcinku znaduje się mały lecz bardzo istotny drobiazg. Chodzi o "Znaczki jeszcze raz cz 1,,. Kiedy Applejack opowiada Twilight o wojnie widzimy na ekranie zniewolone kryształowe kucyki. Dlaczego właśnie one? Według mnie Sombra może być kryształowym kucykiem, a swoje ciało zakrywa żeby się nie wydać. Możliwe iż po prostu można być kryształowym jednorożcem. Edytowano Sierpień 1, 2020 przez Rapony Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianWisniewski Napisano Sierpień 2, 2020 Share Napisano Sierpień 2, 2020 Jak mówi tom 9 komiksu Przyjaźń to Magia, Sombra był umbrumem, czyli potworem kryjącym się wewnątrz mrocznego kryształu. Inne umbrumy wypuściły go na świat pod postacią jednorożca. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phylian22 Napisano Sierpień 2, 2020 Share Napisano Sierpień 2, 2020 Ja również czytałam ten komiks.I z tego co wyczytałam zapragnął mieć władzę nad wszystkimi i ich zniewolić.Napewno ma jakiś znaczek pod tą swoją zbroją ale nie chce chyba by go ktoś brał za kryształowego kucyka. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 4, 2020 Share Napisano Sierpień 4, 2020 (edytowany) Serial nie jest w 100% kanoniczny do komiksów. W serialu Sombra jest postacią, o której niestety mało wiemy, ale wątpię, żeby był Kryształowym Kucykiem, bo zapomniłeś o bardzo istotnej kwestii, Kryształowe nie występują jako jednorożce. Przynajmiej nigdy takiego nie ujrzeliśmy w serialu, oraz w jaki sposób jego zbroja miała by to ukryć? i nie widzę żadnego powodu dlaczego miał by to robić? trochę bezsensowna ta argumentacja. Edytowano Sierpień 4, 2020 przez Gość Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapony Napisano Sierpień 22, 2020 Autor Share Napisano Sierpień 22, 2020 Dnia 5.08.2020 o 00:57, Glace napisał: jaki sposób jego zbroja miała by to ukryć? Zapomniałam, że ma odkryty róg. Chodził mi o to, że nie widać by było błyszczenia. Odblaski by go zdradziły... Dnia 5.08.2020 o 00:57, Glace napisał: Dnia 5.08.2020 o 00:57, Glace napisał: nie widzę żadnego powodu dlaczego miał by to robić (sorry, że podwójny cytat...) Przeżycia z przeszłości związane z kryształowymi kucykami. Nie wiem o co mi do końca chodziło ale okej? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 24, 2020 Share Napisano Sierpień 24, 2020 Dnia 22.08.2020 o 20:56, Rapony napisał: Zapomniałam, że ma odkryty róg. Chodził mi o to, że nie widać by było błyszczenia. Odblaski by go zdradziły... (sorry, że podwójny cytat...) Przeżycia z przeszłości związane z kryształowymi kucykami. Nie wiem o co mi do końca chodziło ale okej? Kryształowego kucyka można rozpoznać po oczach, Sombra chciał odzyskać władzę w Królestwie, którą utracił. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Sierpień 24, 2020 Share Napisano Sierpień 24, 2020 Sombra to temat otwarty moim zdaniem. Twórcy nie raczyli wyjaśnić jak to z nim dokładnie jest Wedle serialu Sombra to po prostu jednorożec, który zapragnął władzy, bo tak właśnie przedstawiła go Celestia. Powrócił jako cień, ponieważ Celestia i Luna pokonały go zamieniając w cień właśnie. No i niby wszystko w porządku, ale nie...bo nadal można teoretyzować co dalej. W końcu jakby nie patrzeć Spike go zabił, a jednak Discord dał radę Sombrę przywrócić do życia. Discord wiele potrafi, ale nie chce mi się wierzyć, że zna nekromancję lol No i są komiksy. Wedle komiksów Sombra jest umbrumem i to było dla mnie kanonem...dopóki nie wyszedł dziewiąty sezon :T Niestety historia przedstawiona w komiksie kłóci się z obecną fabułą serialu. Z racji tego jak historia się kończy Sombra musiałby powrócić po tym jak został po raz drugi pokonany przez mane6, ale to niemożliwe, ponieważ w komiksie Sombra współpracował z Chrysalis, posiadającą nadal swój rój, a Cadence i Shining Armor nie mieli dziecka. Niestety. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts