Torrronto Napisano Styczeń 9, 2013 Share Napisano Styczeń 9, 2013 To jest Alfa Romeo 8C Competizione Link do komentarza
Tisosek Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 Większość Alf było świetnych. Żałuję, że to cacko nie trafiło do produkcji większej, niż zapowiedziane 9 sztuk. Alfa Romeo TZ3 Stradale: Zaprojektowana przez Zagato piękna istota, która nawiązuje do modeli TZ1 i TZ2. Silnik? Potężne V10 o pojemności 8,4 litra i mocy 600KM - tak, ta sama jednostka, którą posiada Dodge Viper ACR. Coś cudownego. Link do komentarza
Nogalik Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 Ja ogólnie lubię Alfę ze względu na to, że tę nazwę tak łatwo się wymawia.. No i oczywiście samochody tej marki mi się bardzo podobają xD Link do komentarza
WilczeK Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 Lubie klasyki mustangów Lecz wole takiego Dodge Charger r/t 1969 , ale nie czuje niczego do żyletek Lamborghini i Ferrari. Moim ulubieńcem jest Mitsubishi eclipse GSX 1996-99 r. i wspomniany wcześniej Doge Eclipse Silnik o moczy 210 KM , nie do zdarcia, przedni napęd , piękne linie Charger Silnik o mocy 294 KM , napęd tylni Link do komentarza
Dybson Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 Jeżeli już mówimy o samochodach nie do zdarcia, to warto wspomnieć o Mercedesie W 115, a konkretniej o silniku diesla 2.0, który napędzał i ten i inne auta spod znaku trójramiennej gwiazdy. Wytrzymywał ogromne przebiegi bez poważniejszych usterek. Link do komentarza
Nogalik Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 Dzisiaj szperałem po internecie i znalazłem zdjęcie wyczesanego garbusa, taki fajny, ładny i żółty. Dla mnie się bardzo podoba, Wy zaś oceńcie go sami Link do komentarza
Arctic Cat Napisano Styczeń 12, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 12, 2013 Teraz kiedy zacząłem myśleć o klasykach takich jak Charger albo choćby Shelby Mustang GT500 z 1967 zacząłem, powiedzmy, że rozmyślać nad tym jak wygląd aut się zmienia. No a właściwie o tym jak to będzie wyglądać w przyszłości.. już teraz widziałem kilka, dość oryginalnych samochodów: Lamborghini Feruccio Audi R10 concept Trzeba przyznać, że przyciągają wzrok a szczególnie Lamborghini. No i stąd pytanie czy to ludzie są spragnieni takich "kształtów" czy to tylko wizje znudzonych projektantów, którzy muszą się wybić ponad resztę? Link do komentarza
WilczeK Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 Teraz kiedy zacząłem myśleć o klasykach takich jak Charger albo choćby Shelby Mustang GT500 z 1967 zacząłem, powiedzmy, że rozmyślać nad tym jak wygląd aut się zmienia. No a właściwie o tym jak to będzie wyglądać w przyszłości.. już teraz widziałem kilka, dość oryginalnych samochodów: http://www.diseno-art.com/news_content/wp-content/uploads/2012/03/Lamborghini-Feruccio-3.jpg Lamborghini Feruccio http://mogultheory.com/wp-content/uploads/2012/05/audi_R10_concept_car.jpg Audi R10 concept Trzeba przyznać, że przyciągają wzrok a szczególnie Lamborghini. No i stąd pytanie czy to ludzie są spragnieni takich "kształtów" czy to tylko wizje znudzonych projektantów, którzy muszą się wybić ponad resztę? Ten biały wygląda jak Bat-mobil Nie cytujemy z IMG ~Domine Link do komentarza
Dybson Napisano Styczeń 13, 2013 Share Napisano Styczeń 13, 2013 Skoro już jesteśmy przy samochodach przyszłości, to co powiecie na takiego mesia? Link do komentarza
WilczeK Napisano Styczeń 13, 2013 Share Napisano Styczeń 13, 2013 Nooo... nawet wloty powietrza na chłodzenie opon Link do komentarza
Nogalik Napisano Styczeń 13, 2013 Share Napisano Styczeń 13, 2013 co powiecie na takiego mesia? Wygląda fajnie, tylko gdzie są drzwi ? Bo ja jakoś ich się dopatrzeć nie mogę, widzę tam tylko szybę xD Link do komentarza
Dybson Napisano Styczeń 14, 2013 Share Napisano Styczeń 14, 2013 To może zaproponuję taki przyjemny temacik. Które auto według Was brzmi najlepiej? Moim faworytem jest zdecydowanie Maserati Quattroporte: I jeszcze mała wstawka z TOP GEAR, radzę oglądać cały film: Link do komentarza
Nogalik Napisano Styczeń 15, 2013 Share Napisano Styczeń 15, 2013 Dybson, nigdy się nie interesowałem brzemieniem aut, ale muszę przyznać, że Maserati Quattroporte brzmi naprawdę świetnie Link do komentarza
Arctic Cat Napisano Styczeń 17, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 17, 2013 Większości aut nie słyszałem więc ciężko mi wybrać ale od zawsze podobał mi się dźwięk silnika w Fordzie Ken'a Block'a... Nawiązując do silnika pokażę wam takie oto autka: Od góry to dołu to: Bugatti Veyron Lamborghini Murcielago LP640 Ferrari 599 GTB Toyota Prius Co łączy te auta? Pierwsze 3 to najmniej ekonomiczne auta świata. Veyron jadąc ze swoją maksymalną prędkością potrafi wypić cały bak w 12 minut a średnie spalanie to 24 litry na 100 km. Lamborghini spali 21,5 litra a Ferrari 21,3. Cóż Toyota nie powali ilością spalanego paliwa i tu pojawia się moje pytanie. Czy ochrona środowiska ma dla was duże znaczenie przy wyborze auta? Na pewno ilość spalanego paliwa ma znaczenie jeśli chodzi o wydatki na benzynę ale czy oprócz tego ma to dla was jakieś znaczenie? Link do komentarza
Dybson Napisano Styczeń 18, 2013 Share Napisano Styczeń 18, 2013 Dla mnie dbałość o środowisko była, jest i będzie bardzo ważna. Jeżeli chodzi o spalanie paliwa, to wydaje mi się, że najistotniejsze nie jest to ile auto spala paliwa, a jak je spala. Przykładowo przedstawiony powyżej Prius to hybryda, czyli samochód używający i paliwa i prądu. Natomiast taki Mercedes klasy S z silnikiem V8, 5,5 litra to zwykła paliwożerna limuzyna. Jednak gdybym miał wybierać, które z tych aut kupię mając na względzie dobro środowiska, wziąłbym Mercedesa. Z bardzo prostego powodu. Samochód ten spala paliwo tak czysto, że to co wychodzi przez wydech prawie w ogóle nie szkodzi otoczeniu. Ponadto przy budowie tego auta jest używanych wiele materiałów z recyklingu. Wstawiam film z TOP GEAR o tym aucie. Informacje na temat, który poruszyłem znajdziecie od 6:00. Wracając do tematu uważam, że jeżeli ktoś dzisiaj kupuje auto, które pali mało, to głównie dla dobra swojego portfela. Jednak przy okazji pomaga chronić środowisko. Jest to tak jakby skutek uboczny. Można to przedstawić tak: wysokie ceny paliw + kryzys---> ludzie kupują auta, które palą mniej, bądź w ogóle z nich rezygnują---> oszczędzają pieniądze + ochraniają środowisko przy okazji. Link do komentarza
Log Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 Moja ulubiona marka ? Fiat (wtf). Szczególnie model 125 i 125p ( tak to dwa różne modele !) Sam mam na spółkę z dziadkiem fso 125p z 1985 roku w stanie fabrycznym. Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Luty 1, 2013 Share Napisano Luty 1, 2013 Ulubione autko? Ciężki wybór, sporo jest świetnych samochodów. Trochę mnie dziwi że niektórzy ludzie zapominają o starych autkach, taki wymieniony wyżej fiat 125p to legenda już jest. A jak ktoś ma pomysł to da się go ciekawie przerobić i też będzie szybki. Albo taki Dodge Charger z 1969 roku, klasa sama w sobie. A odpowiadając na pytanie, to wysoko jest u mnie Subaru Impreza Wrx Sti, ogólnie Bmw, Dogde Viper ma się rozumieć, Ford mustang Shelby gt500... I to chyba tyle. Link do komentarza
danio2123 Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 Range Rover Sport Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Series. A OTO NIESPODZIANKA Nasza polówa, 1398cc, 44kw=60Km V max = 167km/h niby słaba ale cholernie żwawa. Cudowne samochody Link do komentarza
Dybson Napisano Luty 12, 2013 Share Napisano Luty 12, 2013 danio2123 Range nie chce się otworzyć, przynajmniej u mnie. Link do komentarza
danio2123 Napisano Luty 12, 2013 Share Napisano Luty 12, 2013 Teraz właśnie też zauważyłem szkoda ale dam link Link do komentarza
Arctic Cat Napisano Marzec 5, 2013 Autor Share Napisano Marzec 5, 2013 Żeby trochę rozruszać temat pokarzę dwa dość ciekawe samochody. Droga jest 2 metry pod warstwą śniegu? Wybierasz się na wakacje do Syberii? Hummer H2 Bomber jest dla Ciebie! Na pewno wygląda interesująco choć wątpię żeby znalazł szerokie grono nabywców Knight XV Coż, mi przypomina futurystyczne połączenie bunkra z samochodem ale jednak przykuwa wzrok a to już coś. A co wy myślicie? Link do komentarza
Nogalik Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Igor... co.. coś Ty narobił ?! Drugiego zdjęcia nie widać.. Link do komentarza
Arctic Cat Napisano Maj 28, 2013 Autor Share Napisano Maj 28, 2013 Trzeba przyznać, że nikt tu nie zagląda. A w sumie szkoda, bo temat ciekawy, a i podyskutować można.... Więc, co powiecie na auta hybrydowe? Czy naprawdę muszą być to paskudztwa, które przedstawiano kilka lat temu? Oto przykład: http://www.mad4wheels.com/webpics/hires/00000239%20-%202000%20Renault%20Koleos%20concept/2000_Renault_Koleos_concept_002_1907.jpg Sytuacja ta uległa zmianie teraz hybrydy wcale nie wyglądają paskudnie... Oto BMW X6 ActiveHybrid. Ma potężny 8-cylindrowy silnik o mocy 485 KM a do tego dwa silniki elektryczne. Do 100 km/h rozpędzi się w niecałe 6 sekund. Oprócz tego posiada bardzo ważna cechę, a jest to zaporowa cena sięgająca 473900 PLN. No i w tym momencie zapraszam do dyskusji. Czy samochody hybrydowe są lepsze od tradycyjnych samochodów z silnikami Diesla lub benzynowymi? Link do komentarza
Radmor Napisano Maj 28, 2013 Share Napisano Maj 28, 2013 Czy samochody hybrydowe są lepsze od tradycyjnych samochodów z silnikami Diesla lub benzynowymi? Pod względem ekonomicznym: oczywiście, przecierz silnik spalinowy "łyka" paliwo nawet gdy auto stoi. Auto hybrydowe wyłącza silnik spalinowy gdy ten stoi, a gdy trzeba ruszyć załącza się silnik elektryczny i dopiero po rozpędzieniu zapalany jest spalinowy. Pod względem eksploatacyjnym to uważam że nie, bo gdy coś padnie w układzie napędowym to będzie trzeba płacić nie małe pieniądze. Link do komentarza
Arctic Cat Napisano Maj 30, 2013 Autor Share Napisano Maj 30, 2013 (edytowany) Wychodzi na to, że hybrydy są tylko dla bogatych, ale komu chciało by się płacić np. te pół miliona za BMW X6 z silnikami elektrycznymi? Normalna wersja kosztuje 300 tysięcy złotych. Wychodzi na to, że hybryda jest droższa od zwykłego modelu aż o dwie trzecie jego ceny. Tymczasem pół miliona to cena Audi R8 Ciężki wybór? Sęk w tym, że dla większości ludzi nie. Myślę, że 90% mając do wyboru BMW X6 ActiveHybrid i Audi R8 wybrałoby tego drugiego... Edytowano Maj 30, 2013 przez Arctic Cat Link do komentarza
Recommended Posts