Cipher 618 Napisano Styczeń 19, 2013 Share Napisano Styczeń 19, 2013 Witam pilnie potrzebuje nowego laptopa/notebooka. Musi miec: -4xUSB -w miare dobra kamere (skype) -czytnik kart SD -dobrym procesorem nie pogardze, ale to opcja A teraz najwaniejsze. Od dawna choruje na epilepsje, neurolog zalecil mi albo calkowita rezygnacje z komputera, albo kupno laptopa z odswierzaniem min 100MHz. O ile takie istnieja. Wiem ze sa takie monitory, ale wole laptopa/netbooka niz desktopa. Nie interesuje mnie grafika (od gier mam konsole) ani karta dzwiekowa (mam zewn.)czy naped (niedawno padl wiec kupilem zewn) Link do komentarza
Siper Napisano Styczeń 26, 2013 Share Napisano Styczeń 26, 2013 Em... chodzi raczej o odświeżanie matrycy i nie MHz tylko Hz Z tego co pamiętam to większość monitorów LED ma 100Hz+ odświeżanie więc szukaj laptopa z taką matrycą. Link do komentarza
Lorak Napisano Styczeń 26, 2013 Share Napisano Styczeń 26, 2013 Na nieszczęście w specyfikacji laptopów nie podają częstotliwości odświeżania matrycy, więc trochę ciężko coś znaleźć. Z tego co się dowiedziałem to jedyne laptopy z takim odświeżaniem mają technologie 3D (120Hz). Nie wiem czy podczas używania obrazu 2D można ustawić odświeżanie 100Hz, ale tego musiałbyś się dowiedzieć. Druga sprawa to, że laptopy 3D są przeznaczone głównie do gier co ci jest nie potrzebne, a z 3D raczej nie skorzystasz, a przy okazji z tego powodu są drogie. Jeszcze później czegoś poszukam i jak coś znajdę to napiszę. Link do komentarza
Siper Napisano Styczeń 27, 2013 Share Napisano Styczeń 27, 2013 Nie wiem czy podczas używania obrazu 2D można ustawić odświeżanie 100Hz' date=' [/quote'] Skoro ekran wspiera takie odświeżanie to powinno się ustawić bez problemu. Link do komentarza
Xyz Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 Sądzę, że temat nieaktualny. Archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts