Xan Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 Znacie? Czytaliście? Może oglądaliście serial oparty na podstawie książki? Jakie są wasze opinie o tym cyklu? Miłe, spokojne dyskusje jak najbardziej wskazane. Ja swoją przygodę z Mieczem Prawdy rozpocząłem w sumie 3 lata temu, oglądając serial który został wyemitowany przez TVP. Szybko się w niego wkręciłem, praktycznie połykając go. W wyniku poczucia wielkiej pustki po skończeniu się odcinków, sięgnąłem po książkę i... wypadła jeszcze lepiej od serialu. Dołączyłem do fanów tej serii, po dziś uczestniczę w życiu grupy przyjaciół z forum poświęconemu tej serii i innym książkom Goodkinda. (niestety, jestem tam jedynym aktywnym fanem MLP ) Link do komentarza
GamerLuna Napisano Maj 7, 2013 Share Napisano Maj 7, 2013 Powieści Terrego Goodkinda są epickie... (No może poza książką ,,Dług Wdzięczności" najmniej mi się podobała) Link do komentarza
Gość Iluandar Napisano Maj 29, 2013 Share Napisano Maj 29, 2013 (edytowany) Hmmm emmm... no jakby to... Czytałem i nadal czytam serie "Miecz prawdy" i przyznam, że była ona dla mnie rozczarowaniem. Serial oczywiście jeszcze większym ale to nie temat by o nim mówić. Skąd rozczarowanie? Po pierwsze sam główny bohater i jego ścieżka do epickości, naprawdę nie trawie przygód Richarda i rozwoju jego postaci. Po drugie szybkość akcji(chociaż właściwie bardziej to sie tyczy pierwszych części) i naciąganie wątków. Skoro wymieniłem 2 wady to wymienię i 2 zalety. Primo- świat, a właściwie wymysły samego autora. Podział magii, sama koncepcja magii i jej praw, mord-sith i wiele innych. To coś co mi sie podoba. Jako drugi plus uznam filozofie przedstawiona w cyklu. Czasami jest jej za dużo, ale przyznam podobają mi się przedstawione myśli i rozważania nad nimi, chciałbym powiedzieć coś więcej ale pewnie musiał bym zdradzić wątki P.S Tak sie składa że też należałem do forum Ale jakoś nie miałem o czym tam pisać Edytowano Maj 29, 2013 przez Iluandar Link do komentarza
GamerLuna Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 (edytowany) Każdy ma swoje zdanie na temat serii Miecza prawdy Edytowano Maj 31, 2013 przez GamerLuna Link do komentarza
Xan Napisano Maj 31, 2013 Autor Share Napisano Maj 31, 2013 Wady owszem są, sam je widzę. Im dłużej siedzisz w tym świecie tym więcej wad widzisz. Jednak to za co lubię MP, to ludzie których poznałem. Link do komentarza
Unbridle Napisano Lipiec 31, 2013 Share Napisano Lipiec 31, 2013 Czytałam, oglądałam i bardzo to lubię. Magia, walka, miecze, m(h)roczne i potężne postacie- wszystko co lubię w jednym! ^^ Link do komentarza
Anathiela Napisano Sierpień 1, 2013 Share Napisano Sierpień 1, 2013 Oglądałam i za każdym razem wydawał mi się film dziwnie sztuczny, z dziwną fabułą. Wolę obejrzeć horror " Czysta Krew" lub "Podmiejski Czyściec" Link do komentarza
Cahan Napisano Sierpień 1, 2013 Share Napisano Sierpień 1, 2013 Oglądałam, czytałam i dochodzę do wniosku, że ta książka odznacza się straszną opkowatością. Richard to klasyczny Gary Stu. Superidealny- czego to on nie umie i jak to on nie wygląda, Jedyny, Boski Edward może się przy nim schować (nie, nie czytałam, ani nie oglądałam Zmierzchu). Główną zaletą książki jest jej długość, świat przedstawiony, Nathan, Verna i Zedd i Gaarth. Za to 3 ostatnie tomy są koszmarnie nudne. Link do komentarza
Recommended Posts