FreeFraQ Napisano Lipiec 6, 2012 Share Napisano Lipiec 6, 2012 " Wyłaczyłam" Kule ognia i usiadłam. " Wole sie zapytać... nie wiem co mnie czeka... a pewnie będą krzyczeli lub coś... na mnie..." - Wole popytać... Wiec... co mnie czeka?... - spytałam niepewnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 6, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2012 Moon przysiadła i oparła się o ściankę skalną. - Uhh... jakbyś sprecyzowała pytanie... Na pewno masa innych stróżów tam będzie. Dwóch sędziów i cały panteon bogów... A to jak się będą zachowywać zależy od tego jak minął im ostatni wiek... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 6, 2012 Share Napisano Lipiec 6, 2012 " Sprecyzować huh... no dobra..." - pomyślałam. - Co bedzie z dark... no po nia przyszliśmy przecież... i emm... jak z nimi rozmawiać? - spytałam niepewnie... znowu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 6, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2012 - Co będzie z Dark huh? - westchnęła Moon. - Dobre pytanie. Jeśli dostała burę od najwyższych to będzie dobrze. Gorzej jeśli już ją zdegradowali. Co do rozmowy... To tak jakbyś się zwracała do księżniczki Luny. Nie, nie do Celestii. Luna jest trochę bardziej ułożona jeśli chodzi o królewskie maniery... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 6, 2012 Share Napisano Lipiec 6, 2012 - Yhm... Dobra... - mruknełam. " Ja kur,wa nic nie wiem o manierach..." - Emm Moon... szybki kurs manier? - spytałam niepewnie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 6, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2012 Moon się zakrztusiła na Twoje słowa. Gdy tylko ogarnęła swoje gardło spojrzała z przerażeniem na Ciebie. - Żartujesz prawda? - spytała z nadzieją w oczach. - Naprawdę nic, a nic nie wiesz na temat dobrych manier? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 6, 2012 Share Napisano Lipiec 6, 2012 - Emm... noo... tak... - odpowiedziałam cicho... - Nikt mnie nie uczył dobrych manier przecież...- dodałam. " Oj... czuje że bedzie... problem..." - pomyślałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 6, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2012 - Mam wrażenie, że Dark jest tu słusznie... zamiast być grzeczną przyjmowałaś często zachowanie jej z aprobatą... - odparła zrezygnowana Moon. - Zacznijmy więc od początku... Nie odzywasz się nie proszona. Kłaniasz się każdemu kto wydaję Ci się ważny. Anioły raczej będą podobne do mnie. Uważasz na słownictwo... - tu Moon przecisnęła swoje słowa przez zęby. - Żadnego "se" czy innego swojskiej języka, bo to jest niegrzeczne. Oficjalny ton głosu jak i odpowiednie zwracanie się do każdego. Szybko powinnaś załapać kto jest ważny kto nie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 6, 2012 Share Napisano Lipiec 6, 2012 - yhm... coś jeszcze? - spytałam. " Coś mi sie zdaje że to będzie truuudny kawałek do zgryzienia..." - pomyślałam. Patrzylam sie na Moon... nie wiem po co... ale patrzyłam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 9, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2012 Moon zignorowała fakt, że się jej przyglądasz i patrzyła tępo przed siebie. Myślała nad czymś, ale nie pozostawiła Cię bez odpowiedzi: - Hm... nie wychodź przede mnie jeśli nie będziesz mówić i mów szczerze... To chyba wszystko, jakby jakaś kwestia wydała Ci się niejasna mów śmiało. A teraz ruszamy dalej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 9, 2012 Share Napisano Lipiec 9, 2012 - Yhm... no myślę... że tak... - odpowiedzialam spokojnie. Wstałam i czekałam na Moon... " Trzeba wkoncu pójsć... po nią..." - pomyślałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 9, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2012 Moon podniosła się i spojrzała w górę. Zrobiłaś to samo. Gdzieś tam w oddali niebo było mocno zachmurzone. Od obłoków biła ciemność burzy. Po chwili usłyszałaś stukot kopyt. Moon ruszyła, szła blisko skalnej ściany. Zrobiłaś to samo. Ścieżka owijała się wokół góry jak tylko mogła i z każdą chwilą była coraz węższa. Im wyżej byłyście tym dziwniej się czułaś, zupełnie jakby ktoś przytłaczał Cię swoją obecnością. W dodatku pojawił się wiatr. Robiłyście coraz mniejsze okrążenia, aż wreszcie stanęłyście na szczycie. Albo raczej na kolejnej półce skalnej, ponieważ góra miała kilka szczytów. Skalne pazury zanurzone były w ciemnych chmurach. - Witaj przy rozdzieraczu nieba Lightie - mruknęła Moon. - Daj mi chwilę muszę się zastanowić jak przerzucić Cię na drugą stronę... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 9, 2012 Share Napisano Lipiec 9, 2012 - Huh? rodzieracz nieba? - spytałam zdziwiona.. " Co to jest? " - pomyślałam. - Nie mogła byś mi po prostu wyczarować skrzydeł na jakiś czas? czytałam że to możliwe. A oszczędziła byś sobie trochę czasu. - dodałam wesoło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 9, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2012 - Nie jestem jednorożcem - odparła Moon. - Magia jaką znam, jest raczej odpowiedzialna za ochronę i ogranicza się do konkretnych formułek. W dodatku, musisz się tam znaleźć sama w konkretnej chwili - Moon wskazała kopytem na szczyty tej góry. - W samym środku tych skalnych pazurów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 9, 2012 Share Napisano Lipiec 9, 2012 - Nie rozumiem po co... ale dobra... ja sobie siądę a ty myśl. - odparłam spokojnie. I położyłam swój zad na półce skalnej. " Nie kminie po co ale dobra ja się tutaj nie znam" - pomyślałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 9, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2012 Moon westchnęła i zatrzepotała skrzydłami. - A gdyby... Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko małym turbulencjom. Z tymi słowami Moon uniosła się w powietrze i pochwyciła Cię w swoje w kopyta. Zaraz po tym gwałtownie przeleciała blisko skalnych pazurów i wrzuciła Cię w ich środek. Po tym wszystkim gdzieś zniknęła. A Ty twardo wylądowałaś na żwirze jaki kryły szpony, gdy byłaś na półce skalnej. Teraz dopiero zrobiło się dziwnie, bowiem skalne szczyty zaczęły się powoli ruszać. Można powiedzieć, że byłaś trochę jak w pralce, w której dopiero zaczynało się wirowanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 9, 2012 Share Napisano Lipiec 9, 2012 - Ugh... co sie dzieje?- spytałam samą siebie... wszystko wiruje... " Nawet nie wyjaśniła po co to... " - pomyślałam próbując ogarnąć o co chodzi... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 9, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2012 Wirowanie przyspieszało z każdą chwilą. Nagle żwir zaczął się unosić, zaraz potem Ty... Chmury nad Tobą się rozstąpiły i uderzył Cię blask. Oślepiające światło uniemożliwiło Ci zorientowanie się co dokładnie się dzieje. Po chwili dopiero poczułaś, że wszystko ucichło. Stałaś na czymś miękkim, a wzrok powoli wracał do normy. Gdy już wrócił zorientowałaś się, że stoisz na białej części chmur. W oddali prezentował się wielki pałac. Po chwili przyleciała do Ciebie Moon. - Ekhe, ekhe... nigdy tego nie lubiłam... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 9, 2012 Share Napisano Lipiec 9, 2012 - No dzięki.... teraz wiem jak się czuje oślepiony kuc... - mruknełam nieco podirytowana. - Mogłaś chociaż powiedzieć co to jest... - dodałam. " I tak widzę wszystko rozmazane... " - pomyślałam i pomrugałam parę razy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 10, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 10, 2012 - Oj nie gadaj, wcale tak tragicznie nie jest - odparła Moon. Zresztą miała racje, wszystko wróciło do normy bardzo szybko. - Od rozmowy z najwyższymi dzieli nas już niewielki kawałek drogi, jak się z tym czujesz? Odległość wydawała się daleka, jednak z doświadczenia mogłaś już przyznać, że nie będzie długa. Zawsze jakoś szybko dystans się skracał... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 10, 2012 Share Napisano Lipiec 10, 2012 " Nadal troszku widzę rozmazane... ale pewnie minie z czasem..." - Jakoś... - mruknełam. - Denerwuje sie przed tą rozmową... - dodałam cicho. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 10, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 10, 2012 - Heh... w końcu niecodziennie zdarza się rozmawiać z bogami. Idziemy, czy jeszcze chcesz się nad sobą po rozczulać? Za chwilę będziesz walczyć o Dark... przygotuj się lepiej... przygotuj sobie wszystko co chcesz powiedzieć. Moon zatrzepotała skrzydłami, przeciągnęła się i czekała na Ciebie by ruszyć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 10, 2012 Share Napisano Lipiec 10, 2012 - Ja... zapomniałam wszystko co miałam ułożone.... - wymruczałam... " To chyba przez ten stres..." Wstałam i co miałam zrobić... zaczęłam isć... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Lipiec 10, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 10, 2012 Moon również ruszyła. Spacer po chmurach przy tym co było do tej pory był niczym pływanie. Szło Ci się delikatnie i przyjemnie. - Uhh... - westchnęła Moon. - Lepiej żebyś coś wymyśliła, bo tam nie będzie czasu na zastanowienia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Lipiec 10, 2012 Share Napisano Lipiec 10, 2012 - Super... jasne zaraz coś wymyśle... - mruknełam cicho. Podrapałam się po głowie... Wiem że... pewnie będzie pytanie czemu chce dark z powrotem... - Noo... bo po pierwsze... jest mi potrzebna... mimo że tego zbytnio nie widać... pilnuje mnie i chroni... - mruknełam. To chyba nie wystarczy nie? - spytałam niepewnie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts