Enimean Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 Praktycznie każdy film czy serial takie posiada. Szczegóły które twórcy poukrywali aby co bardziej spostrzegawcze osoby mogły je zauwarzyć i zastanowić się nad nimi. Jednym z takich przykładów jest własnie MLP:FiM S01E01, w bibliotece w Cantelocie. Stoi w niej klepsydra, za którą przez chwilę widać posąg głowy Kiedy się przyjrzymy można zauważyć że widać tam głowę Nightmeere moon! w Doktorze Who również da się to zauważyć np. 'Bad Wolf' albo 'You are not alone' albo i choćby w 'Pora na przygodę' widzimy pozostałości po wielkiej wojnie grzybów. Ale jest tego więcej. Co ty zauważyłeś? Link do komentarza
nyaa Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 (edytowany) Co tu dużo mówić...Klik Wpadki w animacji, całe szesnaście filmów od WhitehawkePAUNCH. Edytowano Maj 31, 2013 przez Damikkos Link do komentarza
Random Hunter Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 (edytowany) Wpadki? Raczej to są Easter egg'i jak dla mnie. Edytowano Maj 31, 2013 przez Random Hunter Link do komentarza
Enimean Napisano Czerwiec 1, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 1, 2013 Źle mnie zrozumieliście. Nie chodziło mi o wpadki, tylko o celowo umieszczone szczegóły. Link do komentarza
Koschei O'Clock Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 Pamiętam, że w "Królu lwie" niby w jakiejś scenie na płynące po niebie płatki kwiatów układały się w jakiśtam napis... Nie pamiętam dokładnie. Albo w "Simpsonach" gdzieś w tle był niby widoczny czwarty Doktor (w wersji simpsonowej, oczywiście). Link do komentarza
Turoń Napisano Czerwiec 5, 2013 Share Napisano Czerwiec 5, 2013 W Simpsonach i w wieeelu innych produkcjach (szczególnie tych amerykanskich ale nie tylko<!!>) są wciskane elementy masońskie, http://www.youtube.com/watch?v=hguXWqHEkMo Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 Z tych celowo umieszczonych kojarzę tylko: Prometeusz - model jaja Obcego (ksenomorpha) stojące na gablocie za szkłem Gwiezdne Wojny Ep2 - Krzyk Qui-Gon Jinna w scenie gdy Anakin mści się na Tuskenach I jako ciekawostka: Avatar - z lenistwa pożyczono wiele odgłosów zwierząt z Parku Jurajskiego Link do komentarza
Recommended Posts