Alder Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) Tak...stało się, odbiore wam zmysł słuchu i zachwieję waszym światopoglądem...ale co mi tam. Mały blusik o pinkamenie(autorstwa własnego) to dopiero początek...wiem że nie wszystko jest idealnie ale od czegoś trzeba zacząć. sugestie i uwagi mile widziane. Jeśli szukacie tutaj dub stepu i prymitywnych tekstów o miłości(nie żebym miał coś do piosenek o miłości ale 99,9% tych że piosenek ma infantylne teksty idealnie trafiające w gust gimbazy) to musze was rozczarować nie znajdziecie ich tu. Edytowano Czerwiec 8, 2013 przez Alder Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Czerwiec 9, 2013 Share Napisano Czerwiec 9, 2013 ALe fajne!! Blusik pierwsza klasa! Melodia i głos też się mi podoba! Tylko chciałbym znać tekst piosnki, a ten niekoniecznie tak łatwo wychwycić... napisy by się przydały czy coś 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Czerwiec 9, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 9, 2013 Szła w deszczu piękna jak noc Królowa kier czarnych serc Zimny wzrok, pewny chód A w sercu zło, czyste zło Znajdzie cię, W dzień czy w noc Zimnym ostrzem zada ból Po to by ukoić mrok, minionych dni dawnych dni Splamiła krwią duszę swą. Pinkameno czego jeszcze chcesz? Czy to tylko czerwieni zew? Uśmiechnij się ostatni raz w oczy jej spójrz ten jeden raz Ostatni oddech teraz złap Mrokiem otuli czulę cię Zagarnie życie tak jak śmierć Otworzy noc zabierze cię Tam gdzie słońca nędzny blask Nie zaszczyci więcej cię Nie będzie nic co możesz mieć Tylko ona i jej krew. Pinkameno czego jeszcze chcesz? Czy to tylko czerwieni zew? Nawet chaos ukorzy się przed królową czarnych serc czy ktoś w końcu zrozumię cię? Może tylko wieczny ból ukoi ją? Szukając tego co jest w nas odkryła noc zamiast dnia ciemny pokój, otwarte drzwi i tylko czas który jest w nas Pinkameno czego jeszcze chcesz? Czy to tylko czerwieni zew? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Czerwiec 15, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 15, 2013 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LungTai Napisano Czerwiec 15, 2013 Share Napisano Czerwiec 15, 2013 Przydało by się, żeby twój wokal był trochę głośniejszy niż muzyka, bo słabo ciebie słychać, ale i tak jest spoko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Czerwiec 15, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 15, 2013 Czyżbym w tle słyszał szum szczecińskiego Bałtyku? Z wokalem o wiele lepiej niż w poprzedniej wersji, co prawda nie dosłyszałem całego tekstu ale większość wpadła mi w ucho. Naprawdę mi się spodobała ta szanta, gratuluje. szumy szumy wszędzie szumy! pracuje nad ich usunięciem i...chyba szlag mnie jasny trafi to raz. Dwa...to nie jest szanta, jak pragnę chaosu! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Lipiec 6, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2013 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) W pierwszej nucie mi się bardziej podobał wokal, nawet mimo tego że rozumiem co 2 słowo ;p A jeśli chciał byś żeby głos był głośniejszy od gitary, to możesz spróbować wpierw nagrać samą gitarę, potem sam wokal i to połączyć trochę przyciszając gitarę. Choć wg mnie nie ma potrzeby żeby wokal był głośniejszy ;d Edytowano Lipiec 11, 2013 przez Bezik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Lipiec 21, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2013 i tak też zrobimy! a jak, tylko że i tak nagrywam osobno gitarę i wokal. Ale i tak spróbujemy a jak! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arashel Jajir Napisano Lipiec 21, 2013 Share Napisano Lipiec 21, 2013 Jeśli mogę. Słyszę, że twój piec trochę nie wyrabia przy nagrywaniu. Może spróbuj Guitar Rig'iem, albo podłączyć piec do komputera? Druga rzecz, nagraj najpierw samą gitarę z metronomem najlepiej, bo jest to co najmniej nierówne i gubisz się z opcją wokal+gitara. Trzecia sprawa, nie masz żadnych efektów do tego pieca? Może zwiększ reverb jeśli masz taką opcję? Jaki masz piec? Jaką gitarkę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Lipiec 21, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2013 Gdybym mógł podłączyć piec do komputera to dawno bym to zrobił ale: w piecu mam tylko wejście aux a dwa mam zintegrowaną kartę, więc...kicha, ewentualnie mogę przerobić pieć lub kupić nowy. Efektów nie posiadam ale mam zamiar kupić. Gitara Tyme S100BK(chińskie gówno za 300 zł) piec Fender 10G...nie ma bata, trza lepszy piec skołować albo ten przerobić. Odnośnie wokalu, zawsze nagrywam osobno pierw gitara potem wokal. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arashel Jajir Napisano Lipiec 21, 2013 Share Napisano Lipiec 21, 2013 Z tym piecykiem i gitarką to faktycznie mało kombinacji. Spróbuj podłączyć gitarkę do komputera za pomocą przejściówki, ściągnij TAK ŚCIĄGNIJ kup, nie będę szerzył piractwa (ale i tak ściągnij) Guitar Rig, powiedzmy 5. Pościągaj kilka presetów, sam stwórz, pobaw się, przerób aktualne or whatever. I tam masz nagrywanie, metronom, kilka innych rzeczy. Powinno brzmieć lepiej niż na tym Fenderku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Lipiec 22, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2013 Guitar Ring powiadasz...zobaczymy XD, ale mimo to nadal rozwarzam kupno nowego pieca( po coś kupiłem ten cholerny mikser) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arashel Jajir Napisano Lipiec 22, 2013 Share Napisano Lipiec 22, 2013 Póki co z Guitar Riga uzyskasz najlepszą jakość. Jak chcesz coś jeszcze, zapraszam na PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Sierpień 5, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 5, 2013 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Sierpień 11, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 11, 2013 jadymy dalej.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Grudzień 2, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 2, 2013 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Grudzień 16, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 16, 2013 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts