Xyz Napisano Lipiec 13, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 13, 2013 Bardzo dobrze. Tiffania - Siesta - Henrietta - Kirche - Tabitha Która z powyższych postaci jest najstarsza, a która najmłodsza (biorąc pod uwagę czas jakim jest początek anime)? Za 2 punkty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlis Napisano Lipiec 13, 2013 Share Napisano Lipiec 13, 2013 (edytowany) Jeżeli dobrze zrozumiałem(na pewno źle) i przyjme że postać która pojawiła sie/powiedziała coś najwcześniej to najstarsza to stwierdzam iż Kirche jest najstarsza a Tiffania najmłodsza. xd @down to w takim wypadku Tabitha jest najmłodsza a Kirche najstarsza xD Edytowano Lipiec 13, 2013 przez Atlis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 13, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 13, 2013 Chodziło mi po prostu o wiek postaci xD Tyle ile miały lat postacie w pierwszym odcinku anime. @up No, teraz jest dobrze xD 2 punkty dla Ciebie. Z którego odcinka pochodzi poniższy screen? Za 1 punkt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlis Napisano Lipiec 13, 2013 Share Napisano Lipiec 13, 2013 3 odc 4 sezonu Saito celuje do Chowańca Josepha, Sheffield. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 13, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 13, 2013 Dobrze Jak się nazywa myśliwiec, którym wrócił Saito do świata magii podczas walki z ogromnym smokiem? Za 1 punkt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 14, 2013 Share Napisano Lipiec 14, 2013 Mitsubishi-F-2A Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 14, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 14, 2013 Good. +1 Jaką broń dzierżyła Jeanette? Za 1 punkt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 14, 2013 Share Napisano Lipiec 14, 2013 Sztylet, i o ile się nie mylę zatruty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 15, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 15, 2013 Yup. +1 Pytanie specjalne: Jakiemu dzisiejszemu kraju najbardziej odpowiada tamtejsza kraina Tristain (trzeba podać nazwę kraju)? Za 2 punkty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Lipiec 15, 2013 Share Napisano Lipiec 15, 2013 Francja tak mi się wydaje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 15, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 15, 2013 Do Francji podobna jest Gallia. Ale można powiedzieć, że jesteś blisko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 Nie jestem pewien ale strzelam: Belgia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 16, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 16, 2013 Tak, to jest Belgia. Nawet podobny rozkład państw jest na mapach, Tristain leży pomiędzy Gallią (Francją) i Germanią (Niemcami). Jakiego chowańca miał Malicorne? Za 1 punkt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 Sowa. To akurat łatwe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 16, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 16, 2013 Dobrze. Z jakiego kraju pochodzi Illococoo/Sylphid? Za 1 punkt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlis Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 z Galii Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 16, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 16, 2013 Yup, dobrze. Dlaczego książę Wales został ożywiony w II sezonie? Za 1 punkt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 By wywieźć ją do Albionu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlis Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 Jeżeli dobrze pamiętam to został wskrzeszony po to żeby poślubić Henriette i ułatwić Konkwiście(idk czy dobrze napisałem) przejęcie Tristain Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 A właśnie ta "ją" to Henretta xD Użyłem skrótu myślowego, a nie będę używać też opcji edycji, by nie było, że zmieniam zeznania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 16, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 16, 2013 Hmm... Zoameldar odpowiedział wcześniej, ale odpowiedź Atlisa jest dokładniejsza. Macie po połowie punktu Wypisz wszystkich znanych aktualnych pracowników karczmy Uroczych Wróżek (Charming Fairies). Za 1 punkt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 Scarron, Jessica, Jeanne, Marlene - ci byli znani z imienia; Louise i Saito się nie liczy, bo nie byli stałymi pracownikami, a reszty dziewczyn nie wiem. Było ich trochę, ale autor nie podawał ich imion chyba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 16, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 16, 2013 Tak, chodziło mi o tę czwórkę, punkt dla Ciebie. Trudno was czymś zaskoczyć Z którego odcinka pochodzi poniższy screen? Za 1 punkt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 (edytowany) 6 odcinek zero no tsukaima f Puki nie jest pytanie powiązane z Louise bezpośrednio to masz szanse mnie zaskoczyć -edit- Przypomniałeś mi o pewnym gifie Edytowano Lipiec 16, 2013 przez Zoameldar Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xyz Napisano Lipiec 17, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 17, 2013 Odpowiedź poprawna. Biedna Henrietta, nie zasłużyła na takie traktowanie, ale gdyby nie to, to nie byłoby tego świetnego gifa xD Lecimy dalej: Co sprawiło, że zaczęto rozumieć mowę Saito? Za 1 punkt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts