MisterGonzo Napisano Lipiec 8, 2013 Share Napisano Lipiec 8, 2013 (edytowany) Do działu z opowiadaniami raczej nie pasuje, więc wrzucam do działu "inne". Prosty scenariusz pisany przez amatora i grafomana. Na podstawie krótkiego opowiadania stworzonego przez Sergeant Sprinklesa "Cupcakes". Na pewno popełniłem wiele błędów, za które większość profesjonalnych scenarzystów zapewne by mnie ubiczowało, ale robiłem to głównie dla zabawy https://docs.google.com/document/d/1HRLiY7g0CLETbK0HE6OCb9WyIB6jkhNc9zT6bJYaOo8/edit?usp=sharing Czytajcie i komentujcie, ja w tym czasie schowam się w moim hejto-schronie P.S. Swoją drogą, to ten Google Docs jest strasznie uciążliwy :( Edytowano Lipiec 8, 2013 przez MisterGonzo 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Lipiec 8, 2013 Share Napisano Lipiec 8, 2013 E tam, nie ma aż tak dużo błędów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisterGonzo Napisano Lipiec 9, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2013 Ze strony scenopisarskiej jest, jak podejrzewam, bardzo wiele. Wszystko co wiem o pisaniu scenariuszy wyniosłem z kilkunastu przeczytanych w języku angielskim. Tak więc charakterystyczne w angielskim zwroty jak np. "Fade in Black" (zaciemnienie ekranu) przetłumaczyłem na "Gasnący ekran", co jest zapewne niepoprawną formą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts