kapi Napisano Wrzesień 29, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 29, 2013 Jakbyś mogła byłoby miło Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Wrzesień 29, 2013 Share Napisano Wrzesień 29, 2013 - No nic... - Ścisnęłam je drugim kopytem. - Czas odwiedzić karczmę... -Uśmiechnęłam się mrocznie, nałożyłam płaszcz i teleportowałam się do karczmy., a dokładniej przed jej wejściem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Październik 4, 2013 Autor Share Napisano Październik 4, 2013 (edytowany) Karczma na obrzeżach Canterlot... Z rana kucyki budziły się do życia. Nowi goście wchodzili do gmachu dość obszernej drewnianej, pomalowanej na biało-złoto tawerny. Nie była to jedna z tych, które przyciągały arystokrację ze stolicy, ta była inna, zwykła, ale zarazem i ciekawsza. Rozmaici poszukiwacze przygód, łowcy nagród, czy inne dziwne kuce znajdywały tutaj często schronienie. Okolica również sprzyjała takim jegomościom. Budynek znajdował się bowiem poza murami wewnętrznego miasta. W dzielnicy pospólstwa, zbudowanej w większości z drewna. Uliczki były wąskie, a patrole miejskie rzadkie. Władza nie ingerowała zanadto w to co tu się dzieję. Nagle przed wejściem pojawiła się czerwono-czarna pulsująca powłoka magicznej energii. Nastąpił mały wybuch i po chwili pojawiła się tam postać w czarnym płaszczu i z mroczną twarzą. Dark Blood omiotła swym mrożącym spojrzeniem okolicę. Nikt nie zauważył jej przybycia. Uliczki były chwilowo puste, a ze środka budynku, do którego się udawała dobiegał głos rozmów różnych kuców. Stała w mieście, które miało być jej, ale coś nakłoniło ją do zmiany planów. W głowie pojawiały się myśli ,czy dobrze uczyniła odwlekając atak, było to nawet irytujące, że teraz wszystko powinno być jej, tylko jej. Nagle drzwi do karczmy otworzyły się o mało nie uderzając mrocznej klaczy. Wyszedł z nich rosły kuc z dwuręcznym mieczem. Odziany był w kolczugę, osmaloną przez ogień i lekko pobrudzoną przez krew. Był koloru ciemnoszarego, a twarz miał ostrą, twardą jak skała, ale niewrogą. Czarna broda zwisała mu bez ładu, spojrzał swymi dużymi niebieskimi oczami na klacz. Dało się wyczuć w nich lekkie zdziwienie, które po chwili ustało. Ogier przesunął się z lekka i omijając Dark poszedł dalej. Drzwi do karczmy powoli zaczęły się zamykać. Edytowano Październik 4, 2013 przez kapi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Październik 4, 2013 Share Napisano Październik 4, 2013 Warknęłam po czym weszłam do karczmy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Październik 18, 2013 Autor Share Napisano Październik 18, 2013 Gdy Dark weszłą do karczmy uderzyło ją przyjemne ciepło z kominka, a także dźwięk rozmów i przygrywań na rozmaitych nstrumentach. Nikt szeczgólnie nie zwrócił uwagi na klacz, zajmując się swymi sprawami. Barman łaził od stolika do stolika podając trunki i jedzenie. Tawerna została przytulnie urządzona. Przy ogniu leżał mały zielony dywanik, na którym można było się położyć i dobrze odprężyć, a stoły wykonane surowo, choć solidnie musiały być często myte, bo nie widać było na nich śladów jedzenia. Pod sufitem zwisał bardzo ładny świecznik na cztery świece - teraz zgaszone. Każda "odnoga: była w kształcie kuca, jedna pegaza, druga jednorożca, trzecia ziemnego, a czwarta alikorna. Przez małe i wysokie okna do środka wpadały snopy porannego światła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Październik 18, 2013 Share Napisano Październik 18, 2013 Podeszłam do lady, położyłam pieniądze na stół i zamówiłam wino opierając się o blat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Październik 25, 2013 Autor Share Napisano Październik 25, 2013 Barman szczególnie nie zwrócił uwagi na Dark, zabrał pieniądze i podał kufel wina. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Październik 25, 2013 Share Napisano Październik 25, 2013 Zaczęłam go powoli pić słuchając w tym czasie czy nikt nic nie mówi o przedmiocie który mnie interesuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Październik 30, 2013 Autor Share Napisano Październik 30, 2013 Dark przysłuchała się opowiadaniom i rozmowom. Niektórzy śpiewali znane pieśni inni gaworzyli o jakiś odległych krainach, inni o potworach, które rzekomo pokonali, jednak nikt nic nie mówił o Mrocznym Kle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Październik 30, 2013 Share Napisano Październik 30, 2013 Westchnęłam, zaczęłam pić dalej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Październik 31, 2013 Autor Share Napisano Październik 31, 2013 Po chwili trunek się skończył, a jakimś cudem żaden kucyk nie gadał o strasznym, mrocznym i przeklętym artefakcie zła, który samym swym dźwiękiem budził grozę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Listopad 1, 2013 Share Napisano Listopad 1, 2013 -Hej barman...-Zawołałam do niego, czekając aż podejdzie z pokerową twarzą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Listopad 2, 2013 Autor Share Napisano Listopad 2, 2013 Dark odczekała pół minuty, aż barman skończy podawać właśnie zamówione trunki ,po czym nie za bardzo śpiesznym krokiem podejdzie do klaczy. - W czym mogę pomóc?- spytał grzecznie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Listopad 3, 2013 Share Napisano Listopad 3, 2013 - Czy wiesz może gdzie mogę znaleźć informacje na temat Mrocznego kła Króla Sombry..? -Spytałam spokojnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Listopad 3, 2013 Autor Share Napisano Listopad 3, 2013 Na twarzy barmana pojawiła się nuta strachu, a oczy wyblakły, ogier lekko cofnął się i szeptem odpowiedział: - P p p przepraszam, o czym pani chce dostać informacje?! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Listopad 4, 2013 Share Napisano Listopad 4, 2013 - O Mrocznym Kle Króla Sombry...-Powtórzyłam znów spokojnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Listopad 8, 2013 Autor Share Napisano Listopad 8, 2013 - Wiem tyle, co każdy i nic poza tym, a co więcej nie chcę wiedzieć i Pani też radzę się do tego nie zbliżać.- odpowiedział szybko barman z trwogą na twarzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Listopad 13, 2013 Share Napisano Listopad 13, 2013 - Co każdy czyli co... - Zdjęłam kaptur tracąc cierpliwość i przeszywając go wzrokiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Listopad 15, 2013 Autor Share Napisano Listopad 15, 2013 - No, że jest to jakiś tam magiczny przedmiot, który może pozbawić magii alikornów, czy coś takiego, używany przez króla Sombrę i teraz ukryty przez księżniczki- zdołał wykrztusić barman. Dark zorientowała się, że bywalcy karczmy zaczynają się an nią dziwnie patrzeć, a jeden z nich począł odchodzić od stołu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 - Ge on jest ukryty - Zapytałam cicho i groźnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Grudzień 4, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 4, 2013 (edytowany) - Chodzą słuchy, że gdzieś w Kryształowym Imperium - zdołał wyjąkać z przerażeniem barman, który zaczął się kulić w sobie. Kuc wyszedł z karczmy, a inni dalej uważnie obserwowali Dark. Edytowano Grudzień 4, 2013 przez kapi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi Napisano Październik 24, 2015 Autor Share Napisano Październik 24, 2015 (edytowany) UWAGA!!! Sesja się zatrzymała z powodu długiego braku odpisów ze strony gracza. Aby nie zapychać sobie miejsca w zawartościach obserwowanych, przestaję śledzić ten temat. Gdyby gracz\e chciał\chcieli wznowić sesję, proszę o kontakt na PW Wszystkiego dobrego, pozdrawiam Edytowano Maj 22, 2016 przez kapi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkon.fallout Napisano Listopad 10, 2016 Share Napisano Listopad 10, 2016 Ej ją jestem Mroczny Kieł Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts