TheUnbridle Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Otóż tak :3 robię tapetki na zamówienie. Na początku zrobiłam z Minecraft(wiem nic wielkiego), później zrobię z MLP i wilkami c: Przykłady: Moim osobistym zdaniem, jak na pierwszy raz jest ładna ^^ Mówcie z czym chcecie (np. Minecraft, MLP, jakaś tam inna możliwo dostępna gra) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servant Saber Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Umm... to jest tapeta? Myślałam, że tylko screenshot z przyciemnioną scenerią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheUnbridle Napisano Sierpień 20, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2013 Umm... to jest tapeta? Myślałam, że tylko screenshot z przyciemnioną scenerią. Tak ale jest przerobiony(czyli hmm wpakowałam do tego z 20 brushy) i przystosowany do tapety :3 poza tym (moim zdaniem) bardzo ładnie wygląda na pulpicie, i przyjemnie się na to patrzy ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servant Saber Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Tak ale jest przerobiony(czyli hmm wpakowałam do tego z 20 brushy) i przystosowany do tapety :3 poza tym (moim zdaniem) bardzo ładnie wygląda na pulpicie, i przyjemnie się na to patrzy ^^Mimo wszystko nadal pupci nie urywa, a do tego zrobiłaś ją w złej rozdzielczości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Obawiam się, iż popieram Agleta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheUnbridle Napisano Sierpień 20, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2013 Mimo wszystko nadal pupci nie urywa, a do tego zrobiłaś ją w złej rozdzielczości. A czemu musi urywac *u* ? Nie jest to jakieś cudo ^^ ale jak na początek to nie jest źle nieprawdaż ? Uuu no popatrz a u mnie na laptopie wszystko się zgadza :3 Obawiam się, iż popieram Agleta. A w której sprawię jeśli mogłabym zapytac :3 ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 (edytowany) A w której sprawię jeśli mogłabym zapytac :3 ? Oczywiście, w sprawie wolności głoszenia poglądów politycznych przez różowe wieloryby. Edytowano Sierpień 20, 2013 przez Nocturnal Light Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheUnbridle Napisano Sierpień 20, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2013 Oczywiście, w sprawie wolności głoszenia poglądów politycznych przez różowe wieloryby. Hehe :3 chodziło mi o coś innego ale skoro tak mówisz : D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servant Saber Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Uuu no popatrz a u mnie na laptopie wszystko się zgadza :3Znajdź mi laptopa i/lub monitor z matrycą w rozdzielczości 1076×664 a dostaniesz ode mnie wiaderko Internetu.Poza tym skoro tworzysz tapety dla innych to dlaczego przystosowujesz je rozmiarem do ekranu własnego laptopa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheUnbridle Napisano Sierpień 20, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2013 Znajdź mi laptopa i/lub monitor z matrycą w rozdzielczości 1076×664 a dostaniesz ode mnie wiaderko Internetu. Poza tym skoro tworzysz tapety dla innych to dlaczego przystosowujesz je rozmiarem do ekranu własnego laptopa? mam 17'' więc luz ^^ jakoś tapeta przystosowuję się u mnie idealnie, jak i na wszystkich kompach w moim domu, więc myślałam że i inni nie będą posiadac takowego problemu :3 Zawszę mogę zmienic jeśli komuś nie pasuję ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Hehe :3 chodziło mi o coś innego ale skoro tak mówisz : D A więc o co chodziło? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheUnbridle Napisano Sierpień 20, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2013 A więc o co chodziło? ,,Umm... to jest tapeta? Myślałam, że tylko screenshot z przyciemnioną scenerią'' ,,Mimo wszystko nadal pupci nie urywa'' czy ,,zrobiłaś ją w złej rozdzielczości'' Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servant Saber Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 mam 17'' więc luz ^^ jakoś tapeta przystosowuję się u mnie idealnie, jak i na wszystkich kompach w moim domu, więc myślałam że i inni nie będą posiadac takowego problemu :3Jeżeli nie rozumiesz tak oczywistej rzeczy jak to, że każde urządzenie (od smartfonów, po wszelakie tablety, kończąc na komputerach i laptopach) ma inną rozdzielczość to nawet nie zabieraj się za robienie tapet. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Littlebart Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 (edytowany) Wytłumaczę Ci to! Jeżeli robisz tapety w trybie RGB, 72-100 PPI jako że jest to tylko materiał przeznaczony do przeglądania stron internetowych więc będzie w sam raz na tapetę. Zwykle laptopy mają rozmiar 1336x768 px więc takie je rób. A najlepiej pytaj się przed zrobieniem lub niech ktoś napiszę jaki ma rozmiar pulpitu. Oczywiście nie muszę przypominać chyba że tapety zapisujemy w formacie .jpg a nie .png bo nie potrzebna nam jest przeźroczystość, a jpg ma lepszą jakość i trudno się z tym nie zgodzić. Mówi Ci to grafik-poligraf który idzie teraz na 3 rok nauki W dodatku wiem że mam mało doświadczenia w tworzeniu tapet, ale przede wszystkim mają być one schludne, nie ma dziać się na nich milion rzeczy. A najważniejsze, musi być na czym zawiesić oko by można było się uspokoić a nie latać oczami po miliardach elementach. Edytowano Sierpień 20, 2013 przez Littlebart Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheUnbridle Napisano Sierpień 20, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2013 (edytowany) Jeżeli nie rozumiesz tak oczywistej rzeczy jak to, że każde urządzenie (od smartfonów, po wszelakie tablety, kończąc na komputerach i laptopach) ma inną rozdzielczość to nawet nie zabieraj się za robienie tapet. To jaki masz problem ? Skoro napisałaś że rozdzielczośc jest zła MIMO tego że tapeta dopasowuje się do każdego laptopa,kompa, tableta, czy smartfona to ja nie widze problemu :3 Wytłumaczę Ci to! Jeżeli robisz tapety w trybie RGB, 72-100 PPI jako że jest to tylko materiał przeznaczony do przeglądania stron internetowych więc będzie w sam raz na tapetę. Zwykle laptopy mają rozmiar 1336x768 px więc takie je rób. A najlepiej pytaj się przed zrobieniem lub niech ktoś napiszę jaki ma rozmiar pulpitu. Oczywiście nie muszę przypominać chyba że tapety zapisujemy w formacie .jpg a nie .png bo nie potrzebna nam jest przeźroczystość, a jpg ma lepszą jakość i trudno się z tym nie zgodzić. Mówi Ci to grafik-poligraf który idzie teraz na 3 rok nauki Mmmm ..(skoro 3 rok to chylę czoła) ^^' okey będę pytac Otóż ja mam taki problem .. żadny program graficzny nie akceptuje mi jpg o: nie mogę po prostu zapisac w tym formacie ;-; na czym bym nie próbowała, on nie akceptuje tego Edytowano Sierpień 20, 2013 przez TheUnbridle Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Littlebart Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Nigdy nie spotkałem się z takim problemem, ale najpierw bym musiał wiedzieć jaki dokładnie wyskakuje błąd, czyli komunikat błędu zapisu. Oczywiście nie wiem w jakim programie to robisz. Polecam Ci do tych zadań Photoshopa, jeżeli umiesz sobie pobrać wersję zwykłą (nie popieram piractwa, ale nie będę wydawał 1000 zł za program, taki paradoks trochę ) lub zwyczajnego gimpa, który jest darmowy. Jak zrobisz pracę klikasz zapisz jako i wybierasz format .jpeg/jpg. Najlepiej zrób zdjęcie, ewentualnie napisz jakiego programu używasz i komunikat błędu jaki wyskakuje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheUnbridle Napisano Sierpień 20, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2013 Nigdy nie spotkałem się z takim problemem, ale najpierw bym musiał wiedzieć jaki dokładnie wyskakuje błąd, czyli komunikat błędu zapisu. Oczywiście nie wiem w jakim programie to robisz. Polecam Ci do tych zadań Photoshopa, jeżeli umiesz sobie pobrać wersję zwykłą (nie popieram piractwa, ale nie będę wydawał 1000 zł za program, taki paradoks trochę ) lub zwyczajnego gimpa, który jest darmowy. Jak zrobisz pracę klikasz zapisz jako i wybierasz format .jpeg/jpg. Najlepiej zrób zdjęcie, ewentualnie napisz jakiego programu używasz i komunikat błędu jaki wyskakuje (przenioslam sie na tablet wiec przepraszam za brak polskich znakow) Otoz pisze mi ze nie ma takiego formatu ;-; nie ogarniam tego. Kozystam z gimpa i PS elements 11 do ktorego nie mam chwilowo dostepu :\ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Littlebart Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Menu Plik > Wyeksportuj... To powinno załatwić problem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheUnbridle Napisano Sierpień 20, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2013 Menu Plik > Wyeksportuj... To powinno załatwić problem o: ..a tego to nie probowalam ,ale jak wejde to zobacze chyba ze przezucic sie na drogiego kompa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servant Saber Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Zwykle laptopy mają rozmiar 1336x768 px więc takie je rób.Laptopy laptopami, a PCetowcy? IMO lepiej 1920x1080, jedna z największych rozdzielczości HD 16:9, a jak ktoś ma mniejszą to sobie przeskaluje i tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Littlebart Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 Laptopy laptopami, a PCetowcy? IMO lepiej 1920x1080, jedna z największych rozdzielczości HD 16:9, a jak ktoś ma mniejszą to sobie przeskaluje i tyle. To teraz już taka jest technologia ;o? No popatrz 22 cale xD Ja to się zatrzymałem na kwadratowych monitorach jeszcze co miały bodajże 1280x i przerzuciłem się na laptopa. Dzięki za wiadomość że już są takie monitory Człowiek zacofany odkąd ma lapka... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servant Saber Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 To teraz już taka jest technologia ;o? No popatrz 22 cale xD Ja to się zatrzymałem na kwadratowych monitorach jeszcze co miały bodajże 1280x i przerzuciłem się na laptopa. Dzięki za wiadomość że już są takie monitory Człowiek zacofany odkąd ma lapka...Lapki z 1920x1080 zwanym również full HD też istnieją... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Littlebart Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 (edytowany) Lapki z 1920x1080 zwanym również full HD też istnieją... A cena ich to pewnie przekracza wszelkie wyobrażenia. Nie wiem, kto by wydał tyle pieniędzy na laptopa z matrycą full hd, toż to marnotrawstwo. No ale idąc przysłowiem to: "Kto bogatemu zabroni!?" Mnie by osobiście na takie coś stać pewnie nie było, wolałbym kupić monitor z lepszą matrycą f hd Edytowano Sierpień 20, 2013 przez Littlebart Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts