Kaminson Napisano Wrzesień 2, 2013 Share Napisano Wrzesień 2, 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Ostatnio coś mnie natchnęło aby narysować coś z My little pony - są to dopiero moje początkowe prace więc jeżeli jest w nich coś do poprawy to piszcie śmiało Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Wrzesień 2, 2013 Share Napisano Wrzesień 2, 2013 Przede wszystkim dużo ćwicz, dużo rysuj. i staraj się robić swoje własne prace,nie kopie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Wrzesień 2, 2013 Share Napisano Wrzesień 2, 2013 (edytowany) Trudno stwierdzić czy to zdjęcie krzywo zrobione, czy rysunek, ale jak na początek to nie ma tragedii. Na pewno róg za cienki i za mało rozszerza się ku podstawie. Ja bym dał też mniej wgłębień, max 2-3, jak w serialu, ale to już twoja kwestia. Ogółem w miarę proste i czyste linie, fajnie że trochę odróżniłeś poszczególne odcienie, ale staraj się nie rozmazywać ołówka, to zabija jego wartość.Edit: Turoń mnie ubiegła skubana o niecałą minutę. No i 80 post, wohoo! Edytowano Wrzesień 2, 2013 przez Mad Mike 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Wrzesień 2, 2013 Share Napisano Wrzesień 2, 2013 Ja polecam obcykać anatomie kucyków na sam początek. Pomocne filmiki: http://www.youtube.com/watch?v=z29QFtGYTXo http://www.youtube.com/watch?v=302KXlpagA0 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 9, 2013 Share Napisano Wrzesień 9, 2013 Rysunek całkiem fajny, ale: 1. Tak jak poprzednicy pisali- róg 2.Nos- ta kreska nad nozdrzami powinna być większa i grubsza, bo Twi wygląda trochę jak Voldemort. Nozdrza bliżej. 3. Za małe uszy 4. Za krótka grzywka 5. Jej oczy są za bardzo niesymetryczne Podsumowanie- źle nie jest, a może być jeszcze lepiej, czyli po prostu ćwicz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaminson Napisano Wrzesień 30, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 30, 2013 (edytowany) Kolejny rysunek ( już drugi w mojej karierze yaay ) tym razem w kolorze - i tutaj mam do was pytanie. Jak by to było lepiej - teraz jak jest w kolorze czy sam ołówek + cieniowanie? Edytowano Wrzesień 30, 2013 przez Kaminson Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oreo_maniak Napisano Wrzesień 30, 2013 Share Napisano Wrzesień 30, 2013 Kolor jest przyjaźniejszy dla oczy i wywołuje wizualną poprawę, ,jednak czasami efekty osiągnięte samą czerniom i bielom są niesamowite.Sam musisz wybrać. Faktem natomiast jest że drugi rysunek lepszy od pierwszego 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 1, 2013 Share Napisano Październik 1, 2013 Widzę postęp, a to najważniejsze 1)Kreska, zarys ogólny- całkiem fajny, ale ucho jest sporo za małe, szyja koślawa, a kłoda kucyka zupełnie nieanatomiczna. Tęczówki wraz ze źrenicami są za małe. 2)Kolorowanie- bardzo dobre na grzywie, na reszcie ciała niedokładne, prześwieca kartka. 3)Kontury- czarne kontury i kolorowy kucyk nie wyglądają zazwyczaj IMHO zbyt ładnie. Popatrz na barwę wektorów. A rzęsy są szczerze mówiąc okropne- wyglądają jakby się jej końcówki rzęs rozdwajały. Powieki są za grube. 4)Dobór kolorów- oczy Flutterki mają morską barwę, nie zieloną. I nie są jednolite na samej powierzchni, ale o tym w następnym punkcie. 5) Cienie i światła- błyski na oczach są za małe. Powinny być również na tęczówce, której nie pocieniowałeś. W przypadku oczu polecam cieniować ołówkiem, a na to nakładać kredkę. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maisha Napisano Październik 2, 2013 Share Napisano Październik 2, 2013 1 obrazek: Róg wygląda jak nie powiem co a usta są dziwnie wygięte. 2 obrazek: Szyja za chuda, ucho za małe, rzęsy dziwnie postrzępione i są tylko na jednym oku. Wait... FS ma niebieskie oczy. Ćwicz, ćwicz a będzie o wiele lepiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts