Sakitta Napisano Październik 29, 2013 Share Napisano Październik 29, 2013 Budzisz się w ciemnym pomieszczeniu. Szybko zdajesz sobie sprawę, że leżysz na stole operacyjnym. Gdy oślepia cię jasne światło, już przeczuwasz, co się może zdarzyć. (drugie miejsce w VIII edycji Konkursu Literackiego) Utracone Jestestwa < 1000 słów 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plx Napisano Październik 29, 2013 Share Napisano Październik 29, 2013 Podobało mi się. Miłe nawiązanie do Resident Evila. I muszę przyznać, że stworzyłeś coś, co idealnie mieści się poniżej 1000 słów i tworzy przy tym zamkniętą, sycącą kompozycję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemniakford Napisano Listopad 14, 2023 Share Napisano Listopad 14, 2023 Witam! To było… ciekawe. Niestety, jaka szkoda, jest to jedynie fik konkursowy, tak więc urwany już na początku! Technicznie jest dobrze, choć nadal brakuje miejscami myślników (a miejscami są, co ciekawe). Stylistycznie jest dużo lepiej. Nastrój umiejętnie się zmienia ze sceny na scenę. A klimatów jest skondensowanych jest dużo, od lekkiego niepokoju, przez spokój, do… pustki. Dość dosłownie, zważając na krótkość opowiadania. Fabularnie jest dość ciekawie, choć nie chce tu spoilerować głównego twistu. Dość powiedzieć, że pewien kucyk przechodzi operacje, która, co ciekawe, nie kończy się dla niego źle. W tym wszystkim trochę zastanawia mnie tytuł. Czy nawiązuje on do wszystkich sponyfikowanych, czy do tej końcowej pustki? Nie wiem i prawdopodobnie się nie dowiem. Fanfik naprawdę czyta się z zainteresowaniem, warto mu dać szansę. Polecam. I pozdrawiam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się