Siper Napisano Październik 30, 2013 Share Napisano Październik 30, 2013 Z powodu ostatnio dość dużego zainteresowania tematem mobilnej wersji Shoutboxa, postanowiliśmy coś zrobić w tym kierunku. Na ten moment zbieramy informacje na temat tego co użytkownicy potrzebują, na jaką platformę mielibyśmy stworzyć aplikację na początek itd. Dlatego osoby zainteresowane odsyłam do Formularza na tej stronie 1 Link do komentarza
Siper Napisano Listopad 6, 2013 Autor Share Napisano Listopad 6, 2013 Myślę, że tydzień wystarczy. Ogółem z formularza skorzystały 33 osoby. Podsumowanie: Platformy mobilne używane przez użytkowników: Android (22 osoby, ~67%) Windows Phone (4 osoby, ~12%) iOS (3 osoby, ~9%) Symbian (2 osoby, ~6%) BlackBerry OS (1 osoba, ~3%) Inne platformy: Firefox OS (To nie ja)Na takich urządzeniach korzystałbyś z mobilnego Shoutboxa: Smartfon: 29 osób Tablet: 12 osób Desktop*: 12 osób * - Zapomniałem tutaj wspomnieć, jako desktop miałem na myśli aplikację działającą pod Windows 8 w Modern UI. To to samo do "Windows Phone" w pytaniu powyżej. Które elementy powinny znaleźć się w aplikacji: Powiadomienie o nowej prywatnej wiadomości na SB: 25 osób Historia Shoutboxa: 21 osób Działanie w tle: 21 osób Informacje o użytkowniku (Grupa, awatar, reputacja, ilość postów itd.): 19 osób Opcje dla moderatorów: 11 osób Inne propozycje: Możliwość wyłączenia emotikon, lista emotikon 17 osób (52%) zapewniło chęć dostępu do zamkniętych Beta-Testów. To na razie tyle. Wkrótce nowe informacje dotyczące mobilnego Shoutboxa! 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Grudzień 8, 2013 Share Napisano Grudzień 8, 2013 Minęły dwa miesiące... mobilne SB nadal nie istnieje 1 Link do komentarza
osa21c Napisano Grudzień 11, 2013 Share Napisano Grudzień 11, 2013 I szkoda, chętnie bym sobie popisał na shoutboxie między lekcjami. Link do komentarza
Siper Napisano Grudzień 11, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 11, 2013 Jak będziecie jojczeć to w ogóle nie będzie. 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Grudzień 11, 2013 Share Napisano Grudzień 11, 2013 W sumie ja nie jojczę... ja tylko przypominam, ponieważ chciałbym po prostu pogadać na telefonie bez potrzeby przełączania się na wersję komputerową, gdyż ta na moim telefonie kiepsko chodzi, a mobilna chodzi całkiem nieźle. Link do komentarza
osa21c Napisano Grudzień 12, 2013 Share Napisano Grudzień 12, 2013 Jakie jojczenie? Zwyczajnie przypomnienie, nic ponadto. Link do komentarza
Siper Napisano Grudzień 12, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 12, 2013 Jeśli wszystko będzie ok to wraz z początkiem nowego roku (ewentualnie z drobnym poślizgiem) będzie mobilny SB. 1 Link do komentarza
osa21c Napisano Grudzień 13, 2013 Share Napisano Grudzień 13, 2013 No i spoko, wyczekujemy z niecierpliwością Link do komentarza
Wilczyca Szarka Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 Pewnie będę cały czas siedzieć na SB. Link do komentarza
KreeoLe Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 Tak, tak, proszę. Bardzo by się to przydało, tym bardziej, że to z telefonu teraz częściej wchodzę na forum. A więc czekamy z niecierpliwością. Link do komentarza
Churchille Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 Ja czekam, bo cały czas jestem na telefonie, a z pełnej wersji trudno korzystać. Ps. Kiedy będzie? Link do komentarza
Siper Napisano Styczeń 14, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 14, 2014 Wybaczcie mi taki poślizg, ale niestety jest to związane ze sprawami prywatnymi :I Jednak żeby udowodnić, że jakieś prace trwają: PS. Java to rak. 3 Link do komentarza
Camed Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 "PS. Java to rak". ~PS! A jak z wersją pod fajerkoksa? Link do komentarza
Churchille Napisano Styczeń 14, 2014 Share Napisano Styczeń 14, 2014 No to czekamy. Link do komentarza
Siper Napisano Styczeń 14, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 14, 2014 ~PS! A jak z wersją pod fajerkoksa? FirefoxOS to HTML5, będzie wersja wraz z nowym theme forum. 1 Link do komentarza
Camed Napisano Styczeń 15, 2014 Share Napisano Styczeń 15, 2014 FirefoxOS to HTML5, będzie wersja wraz z nowym theme forum. O! To fajnie. Czekam Link do komentarza
Churchille Napisano Styczeń 23, 2014 Share Napisano Styczeń 23, 2014 Coś wiadomo jak mniej więcej będzie? Długo czekam. Link do komentarza
Kubon211 Napisano Luty 6, 2014 Share Napisano Luty 6, 2014 Przydało by się popisać w trakcie lekcji na shoutboxie Link do komentarza
Churchille Napisano Luty 6, 2014 Share Napisano Luty 6, 2014 Przydało by się popisać w trakcie lekcji na shoutboxie W trakcie lekcji? Jak? @topic Naprawdę czekam, bo w mobilnej jest mi łatwiej być, a SB to przydatna rzecz. Link do komentarza
Kubon211 Napisano Luty 8, 2014 Share Napisano Luty 8, 2014 W trakcie lekcji? Jak? @topic Naprawdę czekam, bo w mobilnej jest mi łatwiej być, a SB to przydatna rzecz. Wiem Link do komentarza
Siper Napisano Luty 18, 2014 Autor Share Napisano Luty 18, 2014 Ważna informacja Osoby zainteresowane mobilnym shoutboxem oraz pracujące na systemie Android prosimy o wypełnienie dodatkowo tego formularza: https://docs.google.com/forms/d/1QOz-HlU-xlRmkQqPZ--Dfbg8BWYwQgdeHDr6-tlJuJ4/viewform Chcemy mieć pewność, że aplikacja będzie jak najbardziej targetowana i nie będzie takiego wypadku gdzie np. nie zadziała z powodu zbyt starej wersji systemu. 2 Link do komentarza
Sosna Napisano Luty 18, 2014 Share Napisano Luty 18, 2014 wypełniłem już... i jeśli można się dowiedzieć mam pytanko w jakim okresie czasu powinna wyjść wersja beta mobilnej wersji shoutboxa? Link do komentarza
Siper Napisano Luty 18, 2014 Autor Share Napisano Luty 18, 2014 Na razie pracujemy nad możliwością obsługi forum za pomocą zewnętrznej aplikacji, do tego tworzymy takie API: https://github.com/MLPPolska/IPB-API.JS 2 Link do komentarza
Recommended Posts