.:CherryAlice:. Napisano Październik 31, 2013 Share Napisano Październik 31, 2013 (edytowany) NIC TU NIE BYŁO. Jeśli ktoś mógłby usunąć ten temat to byłabym wdzięczna Edytowano Grudzień 29, 2013 przez .:CherryAlice:. Link do komentarza
.:CherryAlice:. Napisano Październik 31, 2013 Autor Share Napisano Październik 31, 2013 (edytowany) Odpowiedź taka długa a OC taka prosta.. Nie jest to jakiś mega silny i niesamowity OC'ek.. Fakt, że "over power w magii" ale raczej bym powiedziała, że klacz (coś a'la Alicja z Krainy Czarów) z tajemniczą przeszłością oraz całkiem niezłymi umiejętnościami w dziedzinie iluzji :3 By oddać właściwy wygląd skrzydeł musiałabym je narysować.. Wiem, że opis wygląda dziwnie "Niezbyt... poza tym magia sama w sobie jest wrodzoną umiejętnością, to mana/energia magiczna (nie było powiedziane w serialu, więc trzeba się domyślać) jest jej "paliwem"." Bardziej chodziło mi o wysiłek jaki trzeba w to włożyć PS. Troszeczkę pomieszałam z jej wyglądem.. Uznajmy więc, że ma ona czarne włosy oraz niebieskie oczy. I właśnie przez ten mroczny wygląd używa magii iluzji by zmienić go w coś przyjemniejszego dla oka. Czyli tradycyjne pastelowo-kolorowe włosy i oczy +Jak widzę strasznie poplątałam niektóre informacje, więc postaram się to naprawić w najbliższym czasie Dziękuję ci serdecznie za opinie! Edytowano Listopad 2, 2013 przez CherryFox Link do komentarza
Servant Saber Napisano Listopad 3, 2013 Share Napisano Listopad 3, 2013 Odpowiedź taka długa a OC taka prosta.. Prostota jest piękna! No i na tym właśnie opiera się w dużej mierze urok FiM. A odpowiedzi zawsze staram się pisać długie i rozwinięte, co by autor wiedział gdzie postąpił dobrze, a gdzie zostanie zlany po pupci. Nie jest to jakiś mega silny i niesamowity OC'ek.. Fakt, że "over power w magii" ale raczej bym powiedziała, że klacz (coś a'la Alicja z Krainy Czarów) z tajemniczą przeszłością oraz całkiem niezłymi umiejętnościami w dziedzinie iluzji :3 Niby tak, ale uwierz mi - wątek magicznych zdolności kucyków (nawet nie jednorożców/alicornów ) jest częstym i po prostu nudnym motywem historii wielu OCetów. A z czasem wszystko się nudzi, po czym irytuje. By oddać właściwy wygląd skrzydeł musiałabym je narysować.. Wiem, że opis wygląda dziwnie Co do skrzydeł IMO lepszym wyjściem byłoby zostawienie klaczy jako jednorożca i nadanie jej umiejętności [ograniczonego w czasie] wytwarzania skrzydeł. Ale to tak w mojej opinii, rób z tym co chcesz. I tak btw... http://fc03.deviantart.net/fs71/i/2013/307/1/7/oc__alice_scarlet_heart_by_cherryerror-d6suicx.png <- to jest link do obrazka, bo Ty dałaś odnośnik (i to niedziałający) do strony obrazka Znalazłam Twoje dA i muszę powiedzieć, że OCetka nie jest aż tak bardzo emo jak myślałam, ale postaraj się jej dalej zbytnio nie umhhhraczniać Link do komentarza
.:CherryAlice:. Napisano Listopad 4, 2013 Autor Share Napisano Listopad 4, 2013 (edytowany) Prostota jest piękna! No i na tym właśnie opiera się w dużej mierze urok FiM. A odpowiedzi zawsze staram się pisać długie i rozwinięte, co by autor wiedział gdzie postąpił dobrze, a gdzie zostanie zlany po pupci. Szczerze mówiąc to nie spodziewałam się, że ktoś napisze tak dokładną opinie. Nawet nie wiesz jak się z tego ciesze ______________________________________________________________________________________________________________________________ Niby tak, ale uwierz mi - wątek magicznych zdolności kucyków (nawet nie jednorożców/alicornów ) jest częstym i po prostu nudnym motywem historii wielu OCetów. A z czasem wszystko się nudzi, po czym irytuje. Rozumiem. Postaram się to ograniczyć w kontynuacji jej historii ______________________________________________________________________________________________________________________________ Co do skrzydeł IMO lepszym wyjściem byłoby zostawienie klaczy jako jednorożca i nadanie jej umiejętności [ograniczonego w czasie] wytwarzania skrzydeł. Ale to tak w mojej opinii, rób z tym co chcesz. TAK!! To jest to!! Już to zmieniam '___________________________________________________________________________________________________________________________ I tak btw... http://fc03.deviantart.net/fs71/i/2013/307/1/7/oc__alice_scarlet_heart_by_cherryerror-d6suicx.png <- to jest link do obrazka, bo Ty dałaś odnośnik (i to niedziałający) do strony obrazka Znalazłam Twoje dA i muszę powiedzieć, że OCetka nie jest aż tak bardzo emo jak myślałam, ale postaraj się jej dalej zbytnio nie umhhhraczniać Oj, wybacz Chyba zły link dałam Co do umraczniania, to się nie martw Nie chcę, by ta postać stała się bardzo emo Edytowano Listopad 5, 2013 przez CherryFox Link do komentarza
Gorgon Napisano Grudzień 28, 2013 Share Napisano Grudzień 28, 2013 Powiem tyle. Czy tylko ja mam wrażenie, że patrzę na ponyfikację Alicji z Pandora Hearts, któej dodano kilka bajerów? Link do komentarza
Pursephone Napisano Grudzień 28, 2013 Share Napisano Grudzień 28, 2013 Podsumowując: -Yangire -W niektórych sytuacjach zachowuje się jak moe :'D Yangire, moe,what?! Przydały by się jakieś wyjaśnienia bo nie każdy wie o co w tym chodzi -_- -Przy każdej śmierci musi odczekać 66lat zanim znów będzie mogła znów stanąć na ziemi. -Przy każdej śmierci musi odczekać 66lat zanim znów będzie mogła znów stanąć na ziemi. ;_____; Okay, robi się coraz dziwniej -Praktycznie nikomu nie mówi, iż jest "tą" Alicją.. -Jej najbardziej znanym przezwiskiem jest "Czarny Lis". I pewnie większość pomyśli Odechciewa mi się czytać dalej, mroczny,niby oryginalny,wyrwany nie wiadomo skąd,kuc -_- Mi osobiście oc się nie podoba, mącisz i to bardzo, przeginasz z tym mrokiem. Mam wrażenie że to jakaś ponifikacja bo nie pasuje ani trochę do universum mlp. Nie wiem skąd to to wszystko wzięłaś ale chyba nie chcę wiedzieć. Po tym co już zobaczyłam nie miałam najmniejszej ochoty czytać jej historii. Jak dla mnie to jakaś słaba ponifikacja bo wiele wątków o których wspominasz pojawia się w mangach i anime. Moim zdaniem kuc jest po całości do poprawy. Link do komentarza
.:CherryAlice:. Napisano Grudzień 29, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 29, 2013 Tia, zbieram się do tego od miesiąca, ale nie chce mi się za bardzo.. Nie oczekuj więc szybkich zmian, bo jakoś nie mam weny twórczej i coraz bardziej oddalam się od pisania czegokolwiek.. Link do komentarza
Cuddly Doggy Napisano Grudzień 29, 2013 Share Napisano Grudzień 29, 2013 Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts