KochamChemie Napisano Grudzień 21, 2013 Share Napisano Grudzień 21, 2013 (edytowany) Chyba czekaliście na konkurs w dziale Fluttershy. Prawda? Mam dla was niespodziankę. ODBĘDZIE SIĘ ON!! Ale... nie będzie to konkurs ściśle plastyczny, ani literacki, ani piekarski... no to jaki ma być? Powiem wam, że na forum nie było JESZCZE takiego konkursu. Konkurs techniczno-artystyczny! Ale, na czym on polega? (no, jak przeczytaliście temat, to chyba wiecie) Mała instrukcja. 1.Weź kartki/kartkę papieru i klej. Nie zapomnij o nożyczkach(lub innym ostrym przedmiocie) ALE UWAŻAJ! Bezpieczeństwo przede wszystkim. 2.Pomyśl i zaprojektuj karmnik. Wydaje Ci się, że potrzebujesz profesjonalnego sprzętu i materiałów do budowy karmnika? GRUBO SIĘ MYLISZ! 3.Użyj kartek i wyobraźni! Klej, tnij, wyginaj! Składaj origami! MALUJ! 4.ZRÓB KARMNIK DLA PTAKÓW, przynajmniej ładnie wyglądający model! 5.Proszę was... to nie jest trudne. 6.Liczy się wyobraźnia. Nie wiem w jaki sposób można złamać tu regulamin forum... ale on tu nadal obowiązuje! Nagrodą będzie odznaka(element, z definicji) świąteczna... plus coś jeszcze(być może) :3 Zdjęcia wysyłać na PW. Edytowano Grudzień 23, 2013 przez KochamChemie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Grudzień 21, 2013 Share Napisano Grudzień 21, 2013 Coś nowego, może wezmę udział :3. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darwin II Napisano Grudzień 21, 2013 Share Napisano Grudzień 21, 2013 (edytowany) Szkoda, jestem dobry z projektów ale z rękodzieła nie bardzo. Spróbować zawsze warto, może być prototyp? Może być ^^ ~KochamChemie Edytowano Grudzień 23, 2013 przez KochamChemie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Hmm.. Jak ja nie lubię sklejać...(nie dlatego, że trzeba potem posprzątać ) Ale wydaje się fajny konkurs więc o ile starczy mi chęci, kartek, kleju, czasu i nie stępionych nożyczek to zrobię karmnik, więc na razie się aby zapisuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plothorse Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 Pozwolisz, że spytam o ostateczny termin nadsyłania prac? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Grudzień 25, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 25, 2013 Powiedzmy, że macie czas do końca tego roku. Potem najwyżej przedłużę. (zabawa ta ma sens, kiedy jest sens robienia karmników, co nie?) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Grudzień 27, 2013 Share Napisano Grudzień 27, 2013 Nie wiem czy potrafię zrobić coś takiego... dusza artystyczna to ja raczej nie jestem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Grudzień 31, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2013 Dobra, jak widzę, nikt jeszcze nie wysłał mi prac. Ale dobrze zrobię tak: Termin przedłużam o dwa dni. Prace nadsyłane w postaci zdjęć (to jest chyba zbyt oczywiste, możecie też wysłać na mojego maila( [email protected]) Spójrzcie, mało osób się zgłosiło, a miejsca na podium są trzy... wiecie, że macie duże szanse na zwycięstwo.? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Grudzień 31, 2013 Share Napisano Grudzień 31, 2013 No niech będzie! Zbuduję karmnik. (lub coś co go przypomina ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darwin II Napisano Grudzień 31, 2013 Share Napisano Grudzień 31, 2013 Ja raczej odpuszczę z powodu braku materiałów, przygotuję się do następnego roku. Bo będzie coś takiego za rok?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaminson Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Hmm, konkurs nadal aktualny? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Styczeń 5, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 5, 2014 Mało prac nadesłano... a podium trzeba wypełnić jak się da. Więc proszę was o wykonywanie prac. Konkurs aktualny do 7.01.14 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darwin II Napisano Styczeń 6, 2014 Share Napisano Styczeń 6, 2014 (edytowany) Projekt karmnika/ budki lęgowej: Wysyłać na maila lub pw... do 07.01 ma być tajne ~KochamChemie Zdjęcie czegoś co chyba można nazwać ,, prowizorycznym eko-karmnikiem z recyklingu" (jak nie musisz to nie patrz!): Wysyłać na maila lub pw... do 07.01 ma być tajne ~KochamChemie... spokojnie, zapisałem tamto na imgurze. Edytowano Styczeń 6, 2014 przez KochamChemie Ojoj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Styczeń 8, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 8, 2014 (edytowany) Ekhm. Czas nadszedł! Prace nadesłane, wyniki konkursu pora ogłosić! Zbudowanie karmnika nie jest łatwym zadaniem! Wymaga umiejętności projektowania w miarę złożonych konstrukcji oraz pewnego zmysłu artystycznego. Oceniałem was według następujących wskaźników: 1.Pomysłowość (0-->10) 2.Funkcjonalność(0-->10 | nie wymagam funkcjonalności od papierowych karmników, ale może... ale za samą cechę konstrukcyjną owszem. 3.Wykonanie(0-->10) Każdy czynnik ma taką samą wagę=wpływ na moją ocenę. Niestety... otrzymałem tylko 3 prace, a mamy 3 miejsca na podium... ciężko mi było je oceniać, gdyż wszyscy wykazaliście się pomysłowością oraz jakimś(nie mogłem znaleźć określenia) talentem artystycznym. Brawo! Oraz dziękuję wam, że braliście udział w tym konkursie! 3 Miejsce. Rainbow Dash Pomysłowość- 8/10 Funkcjonalność- 5/10 ==> 20/30. Wykonanie - 7/10 2. Mystheria Pomysłowość-7/10 Funkcjonalność-7/10==>21/30 Wykonanie-7/10 1.Miejsce! Zdobywca elementu życzliwości! Darwin! Pomysłowość - 9/10 Funkcjonalność - 10/10!==>22/30 Wykonanie - 3/10!!! (nie zero... bo karmnik był zrobiony) Powiem tyle... rywalizacja była zażarta... długo wahałem się komu dać to pierwsze miejsce :< Ale to tylko konkurs! Dam wam się wykazać pewnie w jakimś następnym! Niedługo! Edytowano Kwiecień 1, 2015 przez ChemiajestBeiFuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 Jestem trzecia, bo trzy prace :3. Spodziewałam się tego. Gratuluję dla zwycięzcy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FluttershySweet Napisano Maj 27, 2014 Share Napisano Maj 27, 2014 (edytowany) Chyba węzmę udział... Ekhm... Takie lekkie spóźnienie. ~KochamChemie Edytowano Maj 27, 2014 przez KochamChemie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts