Generalek Napisano Grudzień 24, 2013 Share Napisano Grudzień 24, 2013 (edytowany) Witam. Związku z tym, że chętnie wziąłbym udział w multisesji, pomyślałem, że przyda się podobny temat. Służyłby on graczom na zbieranie się w grupy do multisesji. Cóż, multisesje to coś, co uważam za esencję PBF. Sesje solowe to jedynie gorsze zamienniki. Niestety, nie brałem udziału jeszcze w żadnej grze grupowej na tym forum. Powód? Trudność zorganizowania grupy do gry. Najczęściej osoby biorące udział w multisesji, to znajomi, którzy zgadali się na PW. Ja jednak wielu przyjaciół tu nie mam, a chciałbym pograć z kimś innym. Czasem jakiś MG organizuje zapisy do multisesji, ale zwykle uniwersum lub tagi mi nie odpowiadają. Dlatego tworzę ten temat. Chciałbym, aby gracze mogli tutaj zbierać się tutaj w grupy do gry i dyskutować na temat tagów, uniwersum i czy MG'ów, do których chcą wysłać karty. Tak więc, ja zacznę: Poszukuję ludzi chętnych do gry, ze 3-4 osoby, inne liczby również mile widziane. Uniwersum: najchętniej zagrałbym w którymś z uniwersum Transformers, ale konieczność to nie jest (taki Warhammer 40.000 byłby spoko). Obojętne mi, czy kuce, czy ludzie/inne rasy. Tagi: [Dark], [Violence]/[Gore], [shipping] mile widziany (ci, którzy widzieli moją sesję z Pandą, wiedzą, że [Mature] rownież nie pogardzę ), [science-Fiction]/[Fantasy]. MG: Sami kogoś zaproponujcie, mi to obojętne. Wszystkie elementy do dyskusji, jak się fajni ludzie znajdą, to nawet w Slice of Life zagram. Edytowano Grudzień 24, 2013 przez Generalek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NiBl Napisano Styczeń 6, 2014 Share Napisano Styczeń 6, 2014 Ogólnie ja jakbym miał grać to tylko w multisesję. Chociaż przyznaję, że od dawna chodzi mi pomysł na prowadzenie jednej (jednak zawsze jest ten brak chęci i czasu na napisanie specjalnego podania na MG i do tego wygrać z innymi podaniami, do tego trzeba by wygospodarować jeszcze więcej czasu na poskładanie tego wszystkiego w kupę i doprowadzenie do końca), Uniwersa: Kucyki (no cóż nie po to jestem na tym forum, żebym coś innego szukał), od biedy może przyjąłbym jakieś fantasy (ale musiał by mnie zainteresować), czy urban-fantasy. Klimaty: Przygodowe, albo Casualowe. Oczywiście jak coś klimatycznego mroczniejszego, to też przyjmę. Chociaż unikałbym Grimdarków, lejących się hektolitrów krwi (szczególnie takich przelewanych przez kucyki w imię Solarnej Republiki, czy Lunarnego Imperium... czy jakoś tak). Poza tym, raczej z dużą nieufnością bym patrzył na duże grupy (powyżej 4 osób). To co się działo na pierwszej akademi wonderbolts mogło przyprawić o facepalm (szczególnie, że właściwie wyszło, że same pegazy tam są). Częstotliwość: Na początku (tydzień/dwa) byłbym w stanie walić posta na dzień lbu co drugi dzień, ale domyślnie preferowałbym około 2 na tydzień. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Styczeń 7, 2014 Share Napisano Styczeń 7, 2014 pomysł na prowadzenie jednej (jednak zawsze jest ten brak chęci i czasu na napisanie specjalnego podania na MG i do tego wygrać z innymi podaniami, do tego trzeba by wygospodarować jeszcze więcej czasu na poskładanie tego wszystkiego w kupę i doprowadzenie do końca), Po to masz Luźną Grę Ról Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 24, 2014 Share Napisano Maj 24, 2014 Szukam parę osób (3?) do multisesji prowadzonej przez Kapiego. Uniwersum: kuce. Na mlppolska będzie sesja z kucami, zaskoczeni? Klimat: przygodowy, raczej mocniejszy fabularnie (niekoniecznie grimdark, chciałbym wypróbować coś poważniejszego w stylu walking dead (gry)). A więc tagi to by były mniej więcej (do dyskusji) [violence], [adventure], [fantasy], [dark]. Prawdopodobne Inne tagi to [past] i [shipping]. Ktoś się pisze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Po to masz Luźną Grę Ról Które kończą się po 3 góra 7 dniach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Które kończą się po 3 góra 7 dniach. To już swoją drogą. No ale, lud chciał takiego czegoś, to ma Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts