Khornel Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Hej, Ma ktoś jakiś kontakt , artystami i animatorami z kraju i zza granicy, by podrzucić im pomysł remake'u G1 w szacie graficznej G4? Co sami sądzicie o pomyśle odtworzenia starych części jako G4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Generalek Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Nikt się na to nie będzie pisać - zrobienie takiego "Double Rainboom" trwało długo, ze kilka miesięcy. Produkcja całej serii zajęłaby lata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashwing Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Jeżeli uda się zrobić Escape from Midnight Castle i Escape from Catrina, to jestem całkowicie za. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ChrisEggII Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Mówiąc krótko: to są marzenia ściętej głowy. Nie ma mowy, aby ktokolwiek chciał poświęcić sporą część swojego wolneo czasu, aby sprawić by jakikolwiek odcinek stworzyć od nowa. Nie mówiąc nawet o pełnej serii. Możesz natomiast poszukać kogoś chętnego, kto by "przekonwertował" 2-3 minutowy fragment. Na więcej niestety nie ma co liczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turoń Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 (edited) Jakby udało mi się znaleźć DUŻO czasu... i oczywiście nie mam na myśli całej serii, bo animacja wymaga WIELE czasu i poświęcenia, jedna sekunda wymaga zwykle ok 12-20 osobnych rysunków...i bardziej jak już się zajmuje animacja to nie wektorową a tą bardziej tradycyjną więc spod mojej ręki wyszło by raczej na odwrót czyli G4 w stylu G1. Aktualnie mam też zbyt wiele innych rzeczy na głowie ,muszę zarabiać. Chyba że moja praca nad tą animacją miałaby mi jakieś fundusze skołować Edited February 8, 2014 by Turoń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts