Jump to content

Maskotka Zgorzelca

Cygnus
 Share

Recommended Posts

1779778_666475196729634_1907020414_n.jpg

Pewnie zastanawiacie się co to jest za abominacja.

Otóż w zamierzchłych czasach (jakoś dwa lata temu, bodajże), z zazdrości, że inne większe miasta mają swoje zajebiaszcze herby miast, popełniłem ten oto obrazek. Potem jednak uznałem, że mimo że zajebisty, to nie będę jak inni, i skazałem go na wieczne potępienie, a potem w ogóle o nim zapomniałem. Do niedawna...

Skoro Zgorzelec ma już swojego balla (wybory trwają do jutra), to może przyszedł czas na godło? Osobiście jestem przeciwny takim działaniom, kucykowaniu wszystkiego co się da i w ogóle fanboyismowi czegokolwiek, jednak perspektywa miejskiego OC jest... kusząca.

I tutaj wkraczacie Wy. 
1796671_666477606729393_566736088_n.jpg

Oto oryginalny herb Zgorzelca. Mam prośbę, w imieniu zgorzeleckiego fandomu, do Was, artystów, o to, abyście... skucowali go. Po prostu; walnęli jakiegoś zarąbistego kuca.

Ogólnie potrzeba nam dwóch prac: jedna to jest skucykowany herb, druga to sam OC.

Zgorzelec to miasto nadgraniczne, kiedyś wschodnia, zanyska część Goerlitz. Jesteśmy dumni ze swojej historii, umiejscowienia (wcale nie na Śląsku, a na Górnych Łużycach!), dziedzictwa oraz udziału w dziele polsko-niemieckiego pojednania. Byłoby miło, gdyby było to uwzględnione w pracy.

OC które wygra, zostanie oficjalną maskotką fandomu zgorzeleckiego.

Pozdrawiam
Admin grupy Facebookowej "Bronies Zgorzelec"
Cygnus

• 2 weeks later...