Mordecz Napisano Luty 10, 2014 Share Napisano Luty 10, 2014 (edytowany) Wpadłem na dziwny pomysł nagrania jakiegoś opowiadania. To, co stworzyłem, jest złe... chociaż nie wiem dlaczego. Może mi pomożecie i podzielicie się opiniami? (taki tragiczny ze mnie lektor, że nawet nie wiem, za co się złapać - za język czy za całą głowę ;_ Pozdrawiam Edytowano Luty 10, 2014 przez Mordecz 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amek Napisano Luty 10, 2014 Share Napisano Luty 10, 2014 (edytowany) Wcale nie jest tak źle, masz dość dobrą dykcję, mówisz wyraźnie, chociaż zdaje mi się że trochę za blisko mikrofonu Powiedz mi tylko skąd znam tą muzyczkę? To jest z Neverwintera? Edit: odsłuchałem jeszcze raz i uświadomiłem sobie co mi nie pasowało, trochę się przycinasz podczas czytania, powoduje to efekt 'przecinków w dziwnych miejscach' i trochę psuje płynność, ale i tak jest dość dobrze, po przeczytaniu tytułu spodziewałem się bardziej seplenienia albo czegoś Edytowano Luty 10, 2014 przez Amek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Luty 10, 2014 Share Napisano Luty 10, 2014 (edytowany) Do Fanfika jak najbardziej się nadaję.W sumie chętnie bym posłuchał audiobooka z twoim lektorem. I co najważniejsze masz dobrą dykcję tak jak już zostało powiedziane. Co nawet widać w "Nadawane z Ponywille". Ciekaw jestem jak byś wypadł jako lektor odcinka MLP np 4 sezonu. Edytowano Luty 11, 2014 przez KamilPL 94 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisklakozaur Napisano Luty 10, 2014 Share Napisano Luty 10, 2014 Nieźle! Takiego lektora można, bez krwawiących uszu słuchać. Dało się słyszeć bardzo lekkie przesterowanie, a oprócz tego nie dosłyszałem się niczego szpecącego głos Próbuj! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Luty 10, 2014 Share Napisano Luty 10, 2014 Jak dla mnie bardzo dobrze! Dobra dykcja i barwa głosu, mówisz wyraźnie, dobrze kładziesz akcent itp. Nagraj jakiegoś FF chętnie posłucham Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz391 Napisano Luty 11, 2014 Share Napisano Luty 11, 2014 Moim zdaniem zdecydowanie możesz dalej bawić się w lektorowanie. Masz bardzo wyraźny głos, o dobrej barwie, dlatego słucha się ciebie wyjątkowo przyjemnie. Także życzę powodzenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Marzec 11, 2014 Autor Share Napisano Marzec 11, 2014 Jesteście kochani No cóż, chyba nie miałem wyjścia i zdecydowałem się zrobić coś swojego. Tym razem chodziło mi o przeczytanie ściany tekstu. Ten, kto wytrzyma 10 minut... ma oficjalnie niezwykle wytrzymałe uszy. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Maj 8, 2014 Autor Share Napisano Maj 8, 2014 Coś mnie naszło na nagranie kolejnego lektoratu. Klasyk z Mojego Małego Fanfika. Ostrzegam, romansidło! Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Maj 21, 2014 Autor Share Napisano Maj 21, 2014 Kolejna część kaleczenia przed nami. Tym razem krótki, ponieważ zależało mi na eksperymentowaniu głosem... i nie tylko. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach8 Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 (edytowany) Głos narratora: ładnie naśladujesz kolesia z „Nadawanie z Ponyville”. Do oryginału trochę brakuje, ale da się słuchać Głos zjawy: pierwsze zdanie wyszło beznadziejnie. „Jakiś problem panie oficerze?” Brzmiało jak głos jakieś pustej laski. Następne kwestie była dobre: dobrze się ich słuchało i pasowały do postaci. Ostatnia kwestia była chyba najlepsza: „— Ha, ha… zobaczysz — powiedział moimi ustami.” Głos głównego bohatera. Nic mnie nie przekona, że był dobry. Brzmiał jak głos stałego klienta sklepu monopolowego, lubującego się w napojach o najlepszym współczynniku: procent objętości alkoholu w trunku do jego ceny. Po prostu nie nadaje się do tej postaci z tysiąca różnych powodów. Nie i koniec.Edit:@KamilPL 94Tak, wiem, że to on prowadził ten program. On, albo jego kot... Na podkreślenie żartu zastosowałem taką właśnie emotkę Zniknął, bo życie go zmusiło Edytowano Maj 22, 2014 przez Fistach8 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Maj 22, 2014 Share Napisano Maj 22, 2014 Głos narratora: ładnie naśladujesz kolesia z „Nadawanie z Ponyville”. Do oryginału trochę brakuje, ale da się słuchać Wiesz że on prowadził ten program . W sumie ciekaw jestem dlaczego znikną z anteny? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Maj 22, 2014 Autor Share Napisano Maj 22, 2014 (edytowany) W sumie ciekaw jestem dlaczego znikną z anteny? Zejście z anteny było związane z powrotem na studia. U mnie problem polegał na tym, że uczelnia wymagała nadrobienia kilka przedmiotów, co wiąże się z weekendowymi zajęciami. Innymi słowy jestem fizycznie na uczelni przez siedem dni w tygodniu. Ponadto uczelnia techniczna ma tę specyfikę, że sesję ma przez półtora miesiąca przed faktycznym okresem egzaminacyjnym. Sam maj (albo listopad-grudzień w zależności od semestru) jest związany z licznymi zaliczeniami, laboratoriami, projektami, prezentacjami itp. Przynajmniej w czasie sesji mam wolne, o ile zdołam pozaliczać dziesiątki sprawdzianów. Jako ciekawostkę mogę wam zdradzić, że w tym semestrze napisałem już 100 stron przeróżnych sprawozdań. To prawie fanfik! Przy pomyślnych wiatrach powrócę do prowadzenia programu w połowie czerwca (18.06 albo 25.06). Zobaczymy od okoliczności. Może jakoś go zmodyfikuję pod względem dźwiękowym, zachowując dobrze przez was przyjęty schemat. Głos głównego bohatera (...) Szkoda xP Cóz... rozwodzenie się nad opowiadaniem oraz moją decyzją dobrania głosu(może i nieprawidłowego), byłoby nie na miejscu. Ponadto mógłbym za dużo zdradzić, czego wolałbym uniknąć. Napisałem za mało, aby móc się tym podzielić... Może kiedyś >napisz 82 strony >mów, że kompletnie nic nie masz Pozdrawiam Edytowano Maj 22, 2014 przez Mordecz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się