Skocz do zawartości

Spyro the Dragon

ShadowTheHedgehog

Recommended Posts

Dzień dobry/dobry wieczór, chciałem z Wami podyskutować o grze, tym razem o purpurowym smoku. Wiem, że pisałem temat o Ratchetcie i Clanku, ale to nie wystarczyło. :OTE2F: Gra została również stworzona przez Insomniac Games. Jeśli macie jakieś ciekawe lub warte uwagi informacje, to prosze pisać w temacie. Mogę być najprawdopodobniej jedyną osobą, która Spajrosa kojarzy. ;-; To tyle ode mnie. :fluttercry2:

Kocham te grę. Do tej pory płytka z grą leży na mojej półce. W każdym razie niezły kawał dzieciństwa spędziłem z tą grą. I nadal lubię czasem do niej wrócić i w nią pograć. Ze wszystkich części to właśnie pierwsza mi się najbardziej podobała.

Edytowano przez Magus
  • +1 1

Pierwsze 3 części były GENIALNE. Sam mam jeszcze oryginalną trzecią część na PSone i mimo zaawansowanego wieku lubię do niej wracać :P

Dlatego szkoda że Insomniac nie przedłużał tej serii, tylko oddał ją innym deweloperom, które tą serię wręcz zabiły (tak graficznie jak grywalnościowo)

• +1 1

Dnia 8.03.2014 o 10:36, mariusz391 napisał:

Pierwsze 3 części były GENIALNE. Sam mam jeszcze oryginalną trzecią część na PSone i mimo zaawansowanego wieku lubię do niej wracać :P

Dlatego szkoda że Insomniac nie przedłużał tej serii, tylko oddał ją innym deweloperom, które tą serię wręcz zabiły (tak graficznie jak grywalnościowo)

Akurat części na GBA (Spyro: Season of Flame i Season of Ice) były dobre. Chociaż na PS2 z Spyro była kicha, to nadal podoba mi się Spyro: Hero's Tail. :fluttercry2:

"Mogę być najprawdopodobniej jedyną osobą..." Oh, c'mon wiele razy już na forum użytkownicy o Spyro gadali :3. Zgadzam się z wami, że trylogia na PSX była prześwietna. Pierwszy raz zagrałam w Spyrka w 2012 roku na emulatorze PSX. W część "Ripto's Rage". Dotychczas to moja ulubiona (Nie bierzmy pod uwagę że trzecia mi nie chodzi a jedynkę dopiero zaczynam :rainderp:). Co do Spyro ze Skylanders - Nie trawię go. Mogliby zrobić Skylanders BEZ niego i Cynder ._.. Planuję kupić na PS3 The Legend Of... ale to nie to samo :l. 

Z innej beczki - nawet nie wiecie jak się cieszę że byłam w McDonaldzie akurat wtedy gdy sprzedawali mini-konsolki z Spyro i Crashem :x (Tym bardziej że wtedy miałam około 5 lat...).

Edytowano przez RainbowDash123456789

Dnia 9.03.2014 o 20:19, RainbowDash123456789 napisał:

Nie bierzmy pod uwagę że trzecia mi nie chodzi
Akurat to że trzecia część, czyli Year Of The Dragon ci nie chodzi to nie jest nic niesamowitego. A to dlatego że trójka była chyba JEDYNĄ grą na PSone która miała dodatkowe zabezpieczenia antypirackie. I nagrywając z płyty na płytę działał tylko level baza i pierwsza plansza. A po wejściu w jakąkolwiek inną gra się zawieszała.

Ile ja płyt w młodości namarnowałem zanim mi to uświadomiono :P

Ale że w przyrodzie nic nie ginie, piracka grupa Paradox jakąś ją scrakowali (lub coś innego namodzili, bo w sumie nie wiem w jaki sposób można crakować gry konsolowe, ale to nie było ich pierwsze osiągnięcie, bo sam mam w domu pirackiego Spider-Mana, w którym za to zrobili, by przed uruchomieniem gry można było grać z wszelkimi ułatwieniami).

Niestety w przypadku Spyra był ten problem że można było grać we wszystkie plansze, ale za to gra co jakiś ,,gubiła'' savy, czyli w tym przypadku zapominała że w danej planszy zdobyliśmy jajka co prowadziło do kuriozalnych sytuacji, że wracając do poprzednich etapów mogliśmy zaciąć się na dobre, bo gra zapominała o jajkach które zdobyliśmy w późniejszych.

Cały czas mówię o wersji europejskiej PAL, nie wiem czy takie same zabezpieczenia miała wersja NTSC U i NTSC J, ale to były czasy gdy do internetu mieli dostęp nieliczni, a jeszcze bardziej nieliczni mieli możliwość ściągnąć takie wersje i porównać :P

Dla mnie to już i tak nie ma znaczenia, bo jak pisałem od lat już posiadam oryginał

• 5 weeks later...

Jedna z najlepszych gier na PSX'a i jedna z pierwszych (jeśli nie pierwsza) gier w jaką grałem w ogóle. Najczęściej grałem w Year of the Dragon ale mimo to że w nią długo klepałem to nigdy nie przeszedłem do końca (po co przechodzić grę skoro można było wczytać save'a wujka, który miał 100% ukończenia gry). Ostatnio jeszcze grałem w któregoś Spyro na PS3 lecz to nie to samo co te pierwsze 

• 6 months later...
Gość PervKapitan

Dzieciństwo, nostalgia...co tu dużo mówić? Oczywiście mówię o pierwszej trylogii. Dalej zdarza mi się odpalić emulatora i pyknąć sobie po raz 893472937 przejść grę. W drugiej i trzeciej części poznajdywałam tyle glitchów z bratem, że aż szkoda gadać :D Pamiętam jak zawsze przechodząc lubiłam się bawić i tworzyć historię, mówiłam to co Spyro sobie myśli itp ;_;  Mimo, że mam i oryginalne PSX i oryginalne płyty Spyro 2 oraz 3 to jednak nie odpalę, to jest za stary :P Ale sama świadomość posiadania tego antyka :)

Co do kolejnych części to nie grałam, ale oglądałam, więc pozwolę się wypowiedzieć. 

4 i 5 - nope.avi

TLoS - powiem tak, gra jest dobrą grą. Podobają mi się bohaterzy. (Cynder jest piękna...) jednak dużo odstaje od pierwszej trylogii. Zagrałabym.

Skylanders - nope nope nope nope zdzierstwo nope nope nope

• Utwórz nowe...