StarostaXD Napisano Kwiecień 26, 2014 Share Napisano Kwiecień 26, 2014 Bazgroły is coming ... Tak więc rysuję od listopada. Dałam raz rysunek na konkurs Diamond Tiary. Postanowiłam założyć ten temat teraz gdy trochę podszkoliłam się w rysowaniu. A więc hejtujcie,oceniajcie i krytykujcie ! Na pierwszy ogień idzie dzisiejsza Lyra narysowana dzisiejszymi kredkami. I moja ponysona Starbow w wersji kryształowej: Najbardziej dumna jestem z Lyry. I jeszcze Twilight.Jeden z pierwszych rysunków. Z dedykacją dla Littlebat: 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artem Napisano Kwiecień 26, 2014 Share Napisano Kwiecień 26, 2014 (edytowany) Jako iż nie jestem profesjonalnym "krytykiem" oraz nie rysuję, to powiem tylko, że na pierwszy rzut oka prace wyglądają dobrze, nie idealnie, ale dobrze, wystarczy trochę popracować nad anatomią i będzie dobrze. Pamiętaj też o motywacji, bo jest ważna Mi podoba się pierwsza praca bardziej niż Lyra, gdyż jest lepsza anatomicznie i "kształtna". Tyle z mojej strony, życzę sukcesów! I nie bierz tej pseudokrytyki na poważnie, jestem amatorem. ;F Edytowano Kwiecień 26, 2014 przez Dashek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Kwiecień 26, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 26, 2014 Mi podoba się pierwsza praca bardziej niż Lyra, gdyż jest lepsza anatomicznie i "kształtna". U Lyry mogłam w niektórych miejscach zostawić delikatny zarys ołówka. Ale dzięki że pracę się podobają . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Kwiecień 27, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 27, 2014 Dziś narysowałam kucyka zarezerwowanego od koleżanki z deviantART. Bez kolorowania. Jeśli ktoś to czyta to napisz czy lepiej to pokolorować ołówkiem czy kredkami. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano Kwiecień 27, 2014 Share Napisano Kwiecień 27, 2014 Z pierwszych rysunków najbardziej podoba mi się Lyra ogólnie całkiem dobrze Ci to wychodzi, trochę jeszcze poćwiczysz i będzie super, ostatni kucyk przesłodki osobiście pokolorowałabym go kredkami weny życzę i czekam na pokolorowaną wersję kuca Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artem Napisano Kwiecień 27, 2014 Share Napisano Kwiecień 27, 2014 Słodziutka! :3 Dawaj kredkami! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Kwiecień 27, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 27, 2014 Wedle życzenia ! Nie mam pomysłu na imię... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Kwiecień 27, 2014 Share Napisano Kwiecień 27, 2014 (edytowany) Słodka! Bardzo ładne rysunki, tylko wydaje mi się że kuc na ostatnim jest trochę za gruby. Czekam na więcej. Edytowano Kwiecień 27, 2014 przez Ryś Raindrops Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Kwiecień 27, 2014 Share Napisano Kwiecień 27, 2014 No więc tak. Rys. 1 Krzywe skrzydełko. Kopytka powinny być szersze u dołowi ( ? ), a nie zwężać się. Rys. 2 Ucho skierowane w złą stronę. Róg w złym miejscu. Kłodowate nogi. Rys. 3 Praktycznie nie ma szyi, kłodowate nogi. Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego źle, ponieważ ja chcę Ci pomóc ( jak znasz błędy wiesz jak je poprawić ) . Po za tym nie przyciskaj tak mocno kredki. Jak kolorujesz delikatnie łatwo zrobić cienie ( chyba, że wolisz wymazywanie gumkom w miejscach, gdzie ma być jaśniej, ale w takim wypadku polecam dokładniejsze kolorowanie ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Kwiecień 27, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 27, 2014 Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego źle, ponieważ ja chcę Ci pomóc ( jak znasz błędy wiesz jak je poprawić ) . Nie nie odbieram tego źle bo umiem odróżnić krytykę od hejtu Dzięki za radę odnośnie kolorowania, dziś trochę spaprałam Trixie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Kwiecień 29, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 29, 2014 Wielka i Wszechpotężna Trixie ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwiazdka Napisano Kwiecień 29, 2014 Share Napisano Kwiecień 29, 2014 Trixie ma za krótkie tylne kończyny, a przynajmniej ta wysunięta w tył. Jej grzywa jest zbyt ciemna oraz kolorowanie nie jest zbyt ... równomierne , ale nie jest tak źle. Musisz po prostu nadal pracować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Maj 2, 2014 Autor Share Napisano Maj 2, 2014 (edytowany) Dzięki Gwiazdko. Nadal nad tym ćwiczę kredki to dla mnie nowość Edytowano Maj 2, 2014 przez StarostaXD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Maj 3, 2014 Share Napisano Maj 3, 2014 Miałam zamiar wypowiedzieć się w tym temacie z domu, ale nie mogę się do tego zabrać, a mam trochę czasu jadąc pociągiem, więc why not. Kilka słów bardzo konkretnej krytyki od Spring Apricot. Pierwsze trzy rysunki: Pierwszy kucyk w ogóle nie wygląda jak kryształowy. Nie ma charakterystycznej kryształowej faktury ciała, a sama fryzura bez porównania ze "zwykłą" wersją kuca niewiele mówi. Lyra ma róg umiejscowiony zdecydowanie zbyt z przodu. O błędach anatomicznych, które robisz, napiszę później. Ah, Twilight... Przepraszam, ale chyba nie ma w niej nic, co byłoby poprawne (ale w końcu to jeden z twoich pierwszych rysunków, więc pół biedy). Dalej: Szkic siedzącego kuca nawet do życia. Kuc wydaje się być trochę zbyt gruby i trochę bez szyi, kopytka trochę zderpione i niekucykowy ogon, ale to chyba tyle z takich większych błędów. Teraz bardziej generalnie: kiepsko idzie ci kolorowanie. Ćwicz jak najwięcej, dąż do tego, żeby nie było widać śladów pociągnięć. Twoje kopytka są zbyt proste. Poobserwuj kucyki z serialu i to, jaki kształt mają ich nogi. Te, które ty rysujesz są zbyt "kłodowate". Sunset ma zły kształt tułowia (za długie i za chude, szyja za gruba). Masz też problem z umiejscowieniem skrzydeł na tułowiu. Przednia nóżka Trixie, na której stoi, wyrasta za bardzo z przodu. Eh, to chyba wszystko, co mam siłę napisać na telefonie. Dwie rady na koniec: obserwuj bacznie anatomię kucy w serialu i ćwicz jak najwięcej. Powodzenia! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Maj 8, 2014 Autor Share Napisano Maj 8, 2014 troszku stara apple bloom Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 Apple Bloom przesłodka ale faktycznie popracuj troszkę nad dokładniejszym kolorowaniem i będzie naprawdę super ;-) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Maj 10, 2014 Autor Share Napisano Maj 10, 2014 (edytowany) EDIT: Wiem że zamieszczam tu głównie rysunki, ale dziś pobawiłam się trochę Sketch Toy'em i sądzę że poszło mi nieźle ^^ http://sketchtoy.com/61005125 Edytowano Maj 18, 2014 przez StarostaXD 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Maj 21, 2014 Autor Share Napisano Maj 21, 2014 (edytowany) Dodaje nowego posta niech ktoś się zainteresuje.Dodaje 2 pracę bo mam prawie 9 (!) rysunków do dodania. EDIT: Rysunek dla applejack1234 Edit Edit : Rysunków przybywa Edytowano Maj 23, 2014 przez StarostaXD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
applejack1234 Napisano Maj 23, 2014 Share Napisano Maj 23, 2014 Dziękuje ci bardzo za twój rysunek mojego oc , jestem ci wdzięczny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Maj 25, 2014 Autor Share Napisano Maj 25, 2014 Dziękuje ci bardzo za twój rysunek mojego oc , jestem ci wdzięczny. Nie ma za co ^^ Dzisiejszy rysunek to kuc do adopcji http://starostaxd.deviantart.com/art/Pony-456289670?ga_submit_new=10%253A1401019296 Proszę komentujcie ;-; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 25, 2014 Share Napisano Maj 25, 2014 Twoje kuce są za grube, kłoda jest prostokątna, a być nie powinna. Dodatkowo jest za długa. Nógi to za któtkie prostokąty. Brak szyi. Te kuce mogłyby z powodzeniem występować w minecraftcie. Róg wygląda jak gdyby zrobiono go z papieru i doklejono. Nawet źrenice i tęczówki są prostokątne. Fatalne kolorowanie. Za to pyszczek całkiem niezły. Ucho też fajne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Czerwiec 3, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 3, 2014 (edytowany) Dziękuje Cahan ^^ Teraz praca na konkurs Wonderbolts Kolejna praca na konkurs tym razem facebook'owy Edytowano Czerwiec 17, 2014 przez StarostaXD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Lipiec 15, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 15, 2014 Postaram częściej wrzucać prace i robić kucyki w różnych pozach A tym czasem kucyk smok ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Sierpień 19, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 19, 2014 Tym razem idzie mój ulubiony OC Starbow ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Wrzesień 21, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 21, 2014 Kolejny OC bez nazwy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się