Alciapl v2 Napisano Lipiec 18, 2014 Share Napisano Lipiec 18, 2014 (edytowany) Dla jasności, usunęłam moje stare tematy i to tu będę wstawiać całą moją twórczość. Dzisiaj tylko jeden obrazek. ;-; Mało bo mało, ale cieszmy się że coś jest. Obrazki są podpisane.Trochę Surprisowe te kolory, ale mówi się trudno. Edytowano Lipiec 18, 2014 przez Alciapl v2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Lipiec 18, 2014 Share Napisano Lipiec 18, 2014 Jaka piękna River A wstawisz tu resztę swoich rysunków? :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Lipiec 18, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 18, 2014 (edytowany) Jaka piękna River A wstawisz tu resztę swoich rysunków? :3Możliwe że wstawię, ale to dopiero jutro. c: Edytowano Lipiec 18, 2014 przez Alciapl v2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Lipiec 26, 2014 Share Napisano Lipiec 26, 2014 (edytowany) 1) To rzeczywiście vector czy jednak normalny rysunke? 2) Odradzam serwis tinypic. Powód? Edytowano Lipiec 26, 2014 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Lipiec 31, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 31, 2014 (edytowany) 1) To rzeczywiście vector czy jednak normalny rysunke? Na początku zrobiłam szkic, a potem vector. ^^ Edytowano Lipiec 31, 2014 przez Alciapl v2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Sierpień 18, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 18, 2014 (edytowany) Pierwsza próba kolorowania i cieniowania (nie umiem D:).Plus niedawno zrobiony wektor w stylu z serialu. Edytowano Sierpień 18, 2014 przez Alciapl v2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Sierpień 18, 2014 Share Napisano Sierpień 18, 2014 ładnie, ładnie ^^ a tego profesorka to w jakim programie rysowałaś? ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Sierpień 18, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 18, 2014 ładnie, ładnie ^^ a tego profesorka to w jakim programie rysowałaś? ^^ Photoshop. :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Wrzesień 6, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 6, 2014 Requesty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Wrzesień 14, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2014 Zapp na podstawie komiksu Annual 2014.' Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Wrzesień 14, 2014 Share Napisano Wrzesień 14, 2014 Te wektorki robisz śliczne. Kreska jest równa i nie widać rożnicy od serialu. Zauważyłam tylko jeden błąd. W ,,tylnym'' oku rzęsy nie przenikają przez kontur. W sumie nie wiem czy to jest błąd, ale wygląda nieco dziwnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Wrzesień 19, 2014 Share Napisano Wrzesień 19, 2014 Zapp to render z wektora czy "zwykły" digital? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Wrzesień 20, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 20, 2014 Nie za bardzo rozumiem co to render. xD Ale po prostu włączyłam odcinek, szukałam jakiejś fajnej pozy, znalazłam RD i zrobiłam screen shoota w takiej pozie. Później zwektorowałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Wrzesień 20, 2014 Share Napisano Wrzesień 20, 2014 (edytowany) Render z wektora to inaczej bitmapa wyeksportowana z grafiki wektorowej (w Inkscape: File--->Export Bitmap). Jest wymagana np. na DeviantArt jako plik podglądu dla wektora (nie wszystkie przeglądarki obsługują pliki SVG).Eksport bitmapy - InkscapeWyeksportowana bitmapa - plik *.png Edytowano Wrzesień 20, 2014 przez Ilfin Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Wrzesień 21, 2014 Share Napisano Wrzesień 21, 2014 Skoro to wektor, to ma kilka rad. Po pierwsze uważaj na grubość linii. Linie powinny być zawsze tej samej grubości przy robieniu wektorów kanonowych (poza końcówkami oczywiście, kiedy to się zaostrzają ). U ciebie różnie to bywa - widać to szczególnie na konturze brzucha i przedniego kopytka (tego na pierwszym planie), także trochę na skrzydle. Po drugie renderuj (czyli, jak to wyjaśnił już mój przedmówca, generuj grafiki rastrowe, np. png, z wektorów) pliki w nieco większej rozdzielczości - część grup na dA wręcz nie przyjmuje wektorów wyrenderowanych w rozdzielczości mniejszej niż 3000x3000 czy też 4000x4000 pikseli. Oczywiście na potrzeby forum możesz robić drugi, mniejszy render, jednak nie aż tak mały (niech to będzie chociaż 800x800 px) - ciężko jest zobaczyć szczegóły (które przy ocenie wektora są ważne). Poza tym, to generalnie rzecz biorąc przyjemny wektorek - leci do paczki tygodnia na tumblrze działowym, razem z inną jeszcze twoją pracą c; Notabene serdecznie zapraszam do zgłoszenia się do TOP10 miesiąca (info w ogłoszeniach działowych) c: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Październik 1, 2014 Autor Share Napisano Październik 1, 2014 Request dla Sajbacka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Październik 5, 2014 Autor Share Napisano Październik 5, 2014 Taka mała ściąga dla mnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Październik 8, 2014 Autor Share Napisano Październik 8, 2014 "TO jest moja grzywa?" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Październik 10, 2014 Autor Share Napisano Październik 10, 2014 Zrobiłam z mojego psa pluszaka xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Październik 10, 2014 Share Napisano Październik 10, 2014 Bardzo ładne te twoje rysunki. Podoba mi się twój styl chociaż uważam, że digitale mają zbyt prostokątne pyszczki. Ale poza tym jest bardzo ładnie i..tak trzymaj :3 A piesek słodki~ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Listopad 29, 2014 Autor Share Napisano Listopad 29, 2014 (edytowany) Nowy wektor. Tym razem trochę inny styl. Edytowano Listopad 29, 2014 przez Alciapl v2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 30, 2014 Share Napisano Listopad 30, 2014 Trochę za długa szyja, ale poza tym nie widzę błędów. Rozumiem, że Pinkamena jako pegaz z pierwszej podajże generacji? Świetnie, wolę ją taką ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Listopad 30, 2014 Share Napisano Listopad 30, 2014 Za długa + za gruba szyja. Ale skrzydełka pochwalam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts