Dendrio Alicorn Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 (edytowany) Witam! Przedstawiam mój pierwszy fanfik z głównym udziałem mojego OC. Będzie to... hmmm... zależne od mojego humoru. Albo będzie długi, albo krótki. (Decyzja o tym należy także do Was, gdyż ponieważ to Wasze opinie wyrażają mój fanfik. Tak więc zapraszam do czytania i komentowania mojej chorej wyobraźni. Dendrio AlicornProlog, rozdział I i (później) rozdział II Edytowano Maj 16, 2015 przez Dolar84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Brak tagów obowiązkowych. Czas na poprawę - 2 dni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dendrio Alicorn Napisano Listopad 2, 2014 Autor Share Napisano Listopad 2, 2014 Napisałem je tylko że w tagach, a nie w nazwie tematu - już poprawiam :E Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Pierwszy fanfic. O własnym OC'ku. Który jest alicornem. Zabrzmiało strasznie, ale na szczęście prolog i erste rozdział takie nie były "Jednakże Dendrio dotarło wroga szybciej, niż zdołał się uwolnić. " - What?! Co, taki z niego "postępowy" bohater, że sobie płci nie wybrał? Dobra, żarty na bok. Ogólnie rzecz biorąc jest nieźle. Niecodzienne spojrzenie na alicorny i sytuację z Discordem, to rzuca się w oczy przede wszystkim. O samym bohaterze, poza podstawowymi informacjami, wiemy niewiele, jednak zawsze coś - zakładam, że chwilowo to kwestia do rozwinięcia. W zasadzie głównym elementem rozdziału jest bitwa alicornów z Discordem. Była tak porywająca jak wiązanie butów czy nalewanie mleka do szklanki... Serio. Za szybko, ubogo ze szczegółami... Niby walczyli, niby ginęli... Ale mnie, jako czytelnika, niewiele to obchodziło. Zdecydowanie brakowało mi tutaj jakiejś niesamowitej akcji, polotu, czegoś, co zaprze dech i wciągnie tak, że nie będzie się można oderwać - takie powinny być w moim wyobrażeniu sceny batalistyczne. Tak więc, jest nieźle. Przede wszystkim ma to potencjał, trzeba go tylko wykorzystać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 (edytowany) Dobra, przeczytałam. Mam 2 wiadomości i zacznę od dobrej: Twój język polski nie jest tragiczny. Formatowanie też ok, ale nie stosujesz dywiz. A teraz ta zła: tekst jest koszmarnie naiwny. Braki opisów, braki wszystkiego... Nie wygląda to jak opowiadanie. Sam główny bohater wygląda jak parodia. Mocno. Złote i srebrne zbroje, mieszka w lesie i żyje z ogródka, nie wiadomo skąd ma babeczki truskawkowe w głuszy, nie ma uczuć, ani emocji. Akcja pędzi zdecydowanie za szybko, a tekst jest za krótki by można to było nazwać pierwszym rozdziałem i prologiem. Musisz nad tym popracować i to mocno. Polecam poszukać sobie prereaderów i konsultantów oraz poczytać trochę poradników o pisaniu. Poczytaj parę książek, poczytaj inne fanfiki i spróbuj od początku. Edytowano Listopad 2, 2014 przez Cahan 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dendrio Alicorn Napisano Listopad 2, 2014 Autor Share Napisano Listopad 2, 2014 Dziękuję za ocenę jak i za krytykę, zaraz popracuję nad tym No cóż, jest to mój pierwszy raz kiedy piszę coś takiego, do tego dosyć się spieszyłem, bo niestety ale robotę w nowym domu trzeba wykonać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Widać, że pierwszy . Nie martw się, z czasem będzie lepiej. Odradzam również pośpiech - lepiej się przyłożyć i napisać jak najporządniej. Jeśli będziesz potrzebował pomocy, to pisz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Jak na pierwszy fic, to super. Wiem jak to jest pisać pierwszy fic. Możesz sobie Podbój( link w moim podpisie), to się dowiesz, że wszyscy popełniają błędy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dendrio Alicorn Napisano Listopad 2, 2014 Autor Share Napisano Listopad 2, 2014 Dziękuję wszystkim za krytykę Człowiek istota brzydka więc nie umie robić nic raz a dobrze ;f Btw Gray mi trochę pomoże, gdyż jest empatką ;p Ja się zajmę akcją i językiem a ona opisami i uczuciami więc będzie coraz lepiej. A na zakończenie dodam iż znam zasady dobrego OC. Przecież ten alicorn nie może latać czy czarować, c'nie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 3, 2014 Share Napisano Listopad 3, 2014 Zasady dobrego OC i tworzenia alikornów w fanfikach? Można je sobie między bajki włożyć, naprawdę. To, że nie może latać ani czarować to całkiem niezły wątek, ale kompletne pozbawienie mocy i nie bycie psychopatą dobrego alikorna nie czyni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Maj 16, 2015 Share Napisano Maj 16, 2015 Dokument w koszu autora. Archiwizuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts