timber Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 (edytowany) Witam wszystkich! w pierwszym takim WIELKIM QUIZIE MUZYKI FANDOMOWEJ! Pierwszy w tym dziale, ogromny test waszej wiedzy na temat artystów muzycznych naszego fandomu rozpoczęty! Chcesz sprawdzić, czy wiesz wszystko o WoodenToasterze? Zmierzyć się z innymi w pojedynku na skrzypce i miksery? A może szczycić się rangą "Mistrza Muzyki Fandomowej"? Ten quiz jest dla ciebie! Wasze zadanie jest proste. Ja zadaję pytanie a ty odpowiadasz na owe i przy okazji zdobywasz punkty! Proste, prawda? Tylko pamiętaj - kto szybszy, ten lepszy! Na dobry początek coś łatwego... Uzupełnij nick artysty grającego min. "Discord" - The ??? Tombstone Pytanie za punkt. Zapraszam! Edytowano Grudzień 22, 2014 przez Timber Wspaniała Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imeshovy Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 "Living" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Grudzień 22, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2014 Świetnie! Jeden punkt wędruje do Imesh'a, Lecim' dalej... Teraz z dużo trudniejszym zadaniem! Jak zwał się drugi utwór w albumie "Pony Empires Complete OST" autorstwa Carbon Maestro? pytanie za trzy punkty Imesh - 1pkt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnuJ Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 Dobra niech zaryzykuję... To jest... Super Smash Ponies - Rarity Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 From Saddle Arabia? Naprawdę nie pamiętam dokładnie, ale chyba tak jakoś było. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Grudzień 22, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2014 (edytowany) Dobrze sobie radzicie! ^^ Odpowiedź Cavy jest prawidłowa, więc do niej idą trzy punkty. (zapraszam zresztą do posłuchania albumu który znajdziecie w spoilerze niżej, jako że i mi, i Octavii przypadł do gustu) W takim razie... Czas na kolejne pytanie. Wymień conajmniej jednego artystę grającego kucykowy metal symfoniczny Pytanie za dwa punkty Cava - 3pkt Imesh - 1pkt Edytowano Grudzień 22, 2014 przez Timber Wspaniała Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnuJ Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 Mi się wydaje, że to jest... BronyDanceParty? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 Hmmm... zaryzykuję, ale chyba The L-Train. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Grudzień 22, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2014 (edytowany) Przejrzałam kanał BronyDanceParty'ego i nie znalazłam tam metalu symfonicznego. Gdybym jednak się myliła to proszę przesłać mi link na pw, zwrócę punkty. Dobrze! ^^ Zdecydowanie tak, L-Train jest jednym z moich osobiście ulubionych artystów fandomowych. Dwa punkty dla Aldera! W takim razie... Wymień przynajmniej dwie piosenki o Discordzie Pytanie za 2pkt Cava - 3pkt Alder - 2pkt Imesh - 1pkt Edytowano Grudzień 22, 2014 przez Timber Wspaniała Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 (edytowany) "Discord" - Eurobeat Brony i "Starswirl's Frankenstein"- 4everfreebrony edit. hmm... "Monster" bronydanceparty więcej nie znam nie pamiętam XD Edytowano Grudzień 23, 2014 przez Alder Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elwar Napisano Styczeń 3, 2015 Share Napisano Styczeń 3, 2015 "Chaos Theory" by Carbon Maestro "The Beginning of Order" by StormWolf btw "Discord" autorstwa The Living Tombstone Living Tombstone zrobił jedynie cover "Discord", oryginał był autorstwa Eurobeat Brony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Styczeń 16, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 16, 2015 (edytowany) Po punkcie dla Aldera i Elwara. Dla tego pierwszego za wymienienie aż trzech piosenek (w tym jedną złego autora), a do drugiego za nie powtórzenie się ani jednej. Tytuły wszystkich piosenek wyszukałam i jestem pewna co do ich tematyki. Nieźle wam idzie... To może... Uzupełnij nazwę utworu Poni1Kenobiego "Fire...." 2pkt Cava - 3pkt Alder - 3pkt Elwar - 1pkt Imesh - 1pkt Edytowano Styczeń 16, 2015 przez Timber Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Styczeń 16, 2015 Share Napisano Styczeń 16, 2015 Hmmm.... chyba "Firewall" acz pewności nie mam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Czerwiec 7, 2015 Share Napisano Czerwiec 7, 2015 (edytowany) Kontynuując dzieło Timbeer - część dalsza naszego quizu! Odpowiedzią na poprzednie pytanie jest: Firewall (Trough the Eyes of Another Pony) A więc dwa punkty otrzymuje CalevaN! A teraz - czas na drugą szansę na zdobycie 2pkt. Kto jest autorem utworu "What Used To Be"? Powodzenia! Cava - 3pkt Alder - 3pkt Elwar - 1pkt Imesh - 1pkt CalevaN - 2 pkt Edytowano Czerwiec 7, 2015 przez Discordia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tangerine Napisano Czerwiec 7, 2015 Share Napisano Czerwiec 7, 2015 Autorem tego utworu jest Pon3. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 13, 2015 Share Napisano Czerwiec 13, 2015 (edytowany) Brawo! Shyviver zdobywa punkt! Czas na pytanie za 2 ptk z mojej strony. W końcu też coś wam zadam ^.^. Wymień najmniej dwa albumy, których autorem jest Carbon Maestro Przypominam, za to pytanie 2 ptk. Cava - 3pkt Alder - 3pkt Elwar - 1pkt Imesh - 1pkt CalevaN - 2 pkt Shyviver - 2 ptk Edytowano Czerwiec 13, 2015 przez Szeregowa WWhite Fox Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velvie Napisano Czerwiec 13, 2015 Share Napisano Czerwiec 13, 2015 "Pony Empires Complete" "D&CT" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Czerwiec 13, 2015 Share Napisano Czerwiec 13, 2015 (edytowany) Punkty dla Velvetti von Orchberg! A teraz zadanie za 1 pkt Jak nazywa się utwór Evening Star o brodatym czarodzieju? Cava - 3pkt Alder - 3pkt Elwar - 1pkt Imesh - 1pkt CalevaN - 2 pkt Shyviver - 2 ptk Velvettia - 2 pkt Edytowano Czerwiec 13, 2015 przez Discordia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Czerwiec 13, 2015 Share Napisano Czerwiec 13, 2015 Evening Star - Starswirl the Bearded Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts