BiP Napisano Grudzień 30, 2014 Share Napisano Grudzień 30, 2014 Witam, w tym miejscu proszę zgłaszać swoje pomysły na zabawy, tematy, konkursy i inne. Można tu też, wyrażać opinię na temat już istniejących zabaw, a także komentować pomysły dotyczące nowych tematów. CMC, z góry dziękuje za każdy pomysł, czy opinię Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kejos Napisano Grudzień 31, 2014 Share Napisano Grudzień 31, 2014 (edytowany) Pomysł na zabawę lub konkurs Znaczkowa Liga w Alternatywnym Świecie Wiem, że któtko napisane. Jeśli chcesz prowadzić taką zabawę, to możesz ją zakładać, a jeśli chcesz, żebyśmy to my ją prowadzili, to proszę o dokładniejszy opis jej na PW, lub tutaj Edytowano Styczeń 1, 2015 przez BRONIESiPEGASIS Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Grudzień 31, 2014 Share Napisano Grudzień 31, 2014 Hm... Niezły pomysł. Porozmawiam o tym z resztą ekipy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kejos Napisano Grudzień 31, 2014 Share Napisano Grudzień 31, 2014 Hm... Niezły pomysł. Porozmawiam o tym z resztą ekipy. Co było niezłym pomysłem? :| Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 31, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 31, 2014 Kejos, Timi chodzilo o 2 post zapewne... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kejos Napisano Styczeń 1, 2015 Share Napisano Styczeń 1, 2015 Kejos, Timi chodzilo o 2 post zapewne... Dobra :| Ogarnąłem :|Co do tego dokładniejszego opisu: Moim pomysłwm była zabawa lub konkurs ukazujący CMC w alternatywnej wersji. Co do zabawy to mogłaby ona po prostu polegać na zwykłym wymyślaniu różnych "odsłon" CMC np.: CMC nie zajmujące się zdobywaniem znaczków, a (w innym świecie) zmierzanie się z chordami zombie lub mutantów po upadku cywilizacji. Niebyłaby to skomplikowana zabawa. A co się tyczy konkursu. To mogłoby być już o wiele atrakcyjniejsze. Przykładowo prace graficzne przedstawiające CMC w wersji Fallout, Gry o Tron czy Skyrim (To tylko przykłady). Jako, że ten temat jest dosyć obszerny to o oryginalność nie byłoby ciężko. Nawet mogłyby z tego powstać dwa konkursy, Rysunkowy oraz literacki opisujący przygody CMC w innych światach. Nie jestem dobry w pisaniu długich postów :/ 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Styczeń 1, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 1, 2015 Hmm, pomysły mają potencjał i zainspirowały mnie do myślenia nad nimi... Już dzisiaj porobię je, bo aż się o to proszą ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kejos Napisano Styczeń 1, 2015 Share Napisano Styczeń 1, 2015 Hmm, pomysły mają potencjał i zainspirowały mnie do myślenia nad nimi... Już dzisiaj porobię je, bo aż się o to proszą ! Nie ma za co Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Maj 5, 2015 Autor Share Napisano Maj 5, 2015 W związku ze zmianami w składzie możecie teraz wybrać w jakim kierunku ma powędrować dział... W stronę zabaw, czy może dyskusji, a może konkursy? Wasze opinie pomogą nam w doborze nowej Apple Bloom i pozwoli nam to rozwinąć dział Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Maj 7, 2015 Share Napisano Maj 7, 2015 (edytowany) No dobrze... Jako opiekun dwóch działów, gdzie były dwie skrajne klacze, mam jako takie doświadczenie Dyskusje - Teoretycznie, nawet najbardziej ciekawa dyskusja skończy się na max 10 postach. Te, które na 99% wywołają shitstorm, będą popularne. Będą miały 10... stron po tygodniu. Trzeba znaleźć coś pomiędzy. Dla mnie jeszcze się nie udało Zabawy - najlepiej żeby pozwalały wrócić do dzieciństwa (w końcu CMC to źrebięta). Można też pójść na łatwiznę i dać "przydzielanki" - kilka, żeby nie przesadzić (Dlaczego nie możemy wyłączyć nabijania postów. Wiele osób pisze cokolwiek, aby podbić licznik :/ )Konkursy - jak widać po innych działach, na 10 chętnych ("zgłaszam się!"), prace oddaje 2-3 osoby. Mimo to muszą być. W przypadku pasujących do działu okazji - koniecznie. Dyskusja, konkursy (literacki/plastyczny) oraz "nabijacz postów". Jeśli ten ostatni zamieni się w dyskusję - pozostawić. Konkurs - wiadomo. Dyskusja - jeśli przetrwa, pozostawić.Pamiętniki - jak dla mnie muszą być. Nie trzeba pisać wspólnych postów. W końcu Apple Bloom może opisać, co robiła z Applejack, natomiast Scootaloo o podziwianiu trików Rainbow Dash. Swoją drogą, to właśnie dzieciaki prowadzą je w wieku szkolnym Dzień dziecka - tego NIE można przegapić, nawet jeśli nie będzie AB. Mamy początek maja. To wystarczająco dużo czasu, aby zorganizować cokolwiek. Odpowiedź na pytanie - zabawy 40%, dyskusje 25%, konkursy 10%, pamiętniki 25% A "przydzielanki"? Można je podpiąć pod zabawy Edytowano Maj 7, 2015 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Maj 14, 2015 Autor Share Napisano Maj 14, 2015 (edytowany) Dyskusje zasadniczo są w dziale, ale każda taka dyskusja, jak sam napisałeś umiera po 1, lub 2 stronach max. Ewentualnie, później już pojawia się zwyczajowe lanie wody... Przydzielankowe zabawy też mamy, ale coś ostatnio zdechły, (chyba czas na nowe...). Konkursy, ostatnio były dwa i jeden niedoczekał się żadnej pracy (nawet od autora pomysłu, który sam nawet zapowiedział udział), a drugi sam wiesz, 2 prace, na kilku uczestników... Ale już myślałem nad nowymi, ale dopiero po skompletowaniu ekipy. Pamiętnik zacząłem pisać, ale nawet nie wiem, czy ktoś go czyta, a pisanie sam do siebie, działa dość zniechęcająco. Dzień Dziecka, też zamierzamy jakoś uczcić, dlatego już niedługo dokonamy wyboru nowych do działu i wspólnie to ogarniemy! Dzięki za pomysły, napewno je wykorzystamy Edytowano Maj 14, 2015 przez BRONIESiPEGASIS Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 6, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2015 Coś ucichł nam temat, zatem go odświeżę... Jeśli macie jakieś pomysły na zabawy, czy tematy, jeżeli czegoś wam brakuje w dziale, to śmiało napiszcie nam o tym tutaj lub na PW, czekamy na wasze sugestie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts