DerP Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Znacie jakieś fajne filmy wojenne? Najlepiej pierwsza druga wojna światowa. - "Na tyłach wroga" - "Wróg u bram" - "Fabryka zła" - "Szeregowiec Ryan" Link do komentarza
Michael89pl Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Moje ulubione w tematyce II WŚ: Sztandar chwały [Flags of Our Fathers] i Listy z Iwo Jimy [Letters from Iwo Jima] Link do komentarza
Airlick Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Z okresu I wojny pozycją obowiązkową jest Na Zachodzie bez zmian. Poza tym... Huh, obawiam się, że to nie jest zbyt dobrze wyeksploatowany okres. Nie wiem, czy chcesz typowo wojenne, skupione na walce filmy, czy może na życiu zwykłych ludzi na tle wojny. Jeśli to pierwsze, to chyba jesteś skazany głównie na stare amerykańskie filmy: Działa Nawarony, O Jeden Most Za Daleko i tak dalej. Nic ciekawego. Jeśli z tej drugiej kategorii, to: Życie jest Piękne - mój ulubiony Imperium Słońca Lista Schindlera Pianista Wojna Harta - o obozie jenieckim, ale walki zero. To obszerny temat, więc na razie tyle. Jeśli chcesz filmy o innych okresach, pisz. Link do komentarza
DerP Napisano Lipiec 22, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2012 Jej dzięki za pomoc, ale wszystkie, które wymieniliście już oglądałem Link do komentarza
El Sadzonka Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Seriale też się liczą? Jeżeli tak, to polecam z całą mocą Kompanię Braci i Pacyfik. Link do komentarza
DerP Napisano Lipiec 22, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2012 Też oglądałem Ale i tak dzięki. Link do komentarza
Suchy2601 Napisano Lipiec 23, 2012 Share Napisano Lipiec 23, 2012 Ok, Łowca Jeleni (a co, Wietnamie to nie wojna?) Byliśmy Żołnierzami, Czas Apokalipsy: Powrót, Platoon (albo Pluton jak kto woli) Jaja w Tropikach Z drugowojennych... Tu Cię niczym nie zaskocze Das Boot i z niewymienionych to tyle xD Nie wiem czy ten film już wyszedł ale... Red Tails się bardzo dobrze zapowiadało (o pilotach z Tuskegee) To chyba pierwszy film w którym będzie można podziwiać Me-262 w akcji I NIE OGLĄDAJ SZYFRÓW WOJNY! Film beznadziejny tylko czas stracisz, gra aktorska na poziomie przedszkola a w niektórych momentach broń wygląda jak z tektury (w jednej scenie działa wyglądają jakby z rolek po srajtaśmie ktoś je robił...) Link do komentarza
Michael89pl Napisano Lipiec 23, 2012 Share Napisano Lipiec 23, 2012 Nie wiem czy ten film już wyszedł ale... Red Tails się bardzo dobrze zapowiadało (o pilotach z Tuskegee) To chyba pierwszy film w którym będzie można podziwiać Me-262 w akcji DO WANT I NIE OGLĄDAJ SZYFRÓW WOJNY! Za późno... czegoś takiego się nie zapomina ;P Link do komentarza
Suchy2601 Napisano Lipiec 23, 2012 Share Napisano Lipiec 23, 2012 Łapcie Jestem na telefonie i pewnie coś z linkiem/w tagach popieprzyłem ale olać xD Link do komentarza
Michael89pl Napisano Lipiec 23, 2012 Share Napisano Lipiec 23, 2012 "Czarna Eskadra" powraca w efektowniejszej oprawie Link do komentarza
Suchy2601 Napisano Lipiec 23, 2012 Share Napisano Lipiec 23, 2012 "Czarna Eskadra" powraca w efektowniejszej oprawie Ogólnie CE to dobry film, ale ten ma to coś, czego 'starszemu bratu' zabrakło - rozpierducha, ogień i eksplozje ( ) xD Chyba nawet się skusze i go na projektorze odpale... TYLKO NIECH KTOŚ MI NAJPIERW POWIE GDZIE GO SZUKAĆ! Link do komentarza
bobule Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 niewymienione: - Full Metal Jacket - 9 kompania - Cienka czerwona linia - Pearl Harbor - Na tyłach wroga - Helikopter w ogniu Link do komentarza
Suchy2601 Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Helikopter w ogniu to widzieli chyba wszyscy Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Ja lubie wszystkie filmy wojenne jak byłem młodszy to co zobaczyłem jakąś reklame związaną z filmem wojenym to zawsze oglądałem . Link do komentarza
JaZwiezda Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Polecam ci: "O jeden most za daleko" , "El-Alamein" oraz "Ogniomistrz Kaleń" ( mam nadzieję że dobrze napisałem , czas filmu to rok po II wojnie, opowiada o Banderowcach i o tym jak nękali Polaków i nie tylko, jak byś był zainteresowany to obejrzyj mi osobiście się podobał ) Link do komentarza
DerP Napisano Lipiec 24, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 24, 2012 Jestem jakiś dziwny bo chyba oglądałem wszystkie filmy, które wymieniliście Link do komentarza
Suchy2601 Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Ja widziałem większość xD A Łowce Jeleni też widziałeś? Link do komentarza
MacTavish Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Polecam film Tears of the sun(PL-Łzy słońca).Bardzo fajny film,zero fantazji jak to robią czasam: bullet timy i wogóle.I Lake,który wygląda właśnie jak MacTavish A tak z filmów bardziej przesadzonych jeżeli chodzi o wojnę to Ghost Recon Future Soldier(Polecam zobaczyć za nim się zagra w grę o tej samej nazwie.Jest to film krótkometrażowy jak by co). Więcej nie wymienię bo już wcześniej były niestety. Link do komentarza
Vector_Prime Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Ja od siebie polecam (nie licząc tych, co były) film Wojna Zimowa z 1989r. i Stalingrad z 1993r. Z filmów krótkometrażowych w stylu Ghost Recon Future Soldier dodałbym jeszcze ,,Modern Warfare 3: Find Makarov - Operation Kingfish". Akcja dzieje się pomiędzy Modern Warfare 1 a 2. I tak, jest tam ,,Soap" MacTavish . Link do komentarza
Michael89pl Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Obejrzałem. RPG-7 działające jak Stinger rządzi Link do komentarza
Vector_Prime Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Cóż, jak dla mnie najgorzej wypada sztuczny akcent Ghosta. Chcieli, by brzmiał, jak w grze, no a efekt taki sobie. Ale rozmach filmiku czuć . Link do komentarza
Michael89pl Napisano Lipiec 24, 2012 Share Napisano Lipiec 24, 2012 Na każdą Hankę znajdzie się karton, a na każdego AC-130H znajdzie się granatnik... Link do komentarza
Vector_Prime Napisano Lipiec 26, 2012 Share Napisano Lipiec 26, 2012 Z starych filmów wojennych na uwagę moim zdaniem zasługuje jeszcze film ,,Bohaterowie Telemarku" (1965r.). Link do komentarza
Cloud Kicker Napisano Lipiec 27, 2012 Share Napisano Lipiec 27, 2012 Jedne z moich ulubionych filmów to : Helikopter w Ogniu - Oglądnąłem go z 30 razy xD Wróg u Bram - Przypomniała mi się misja z Call of Duty 5 z Reznovem xD I jeszcze o Rosjanach w Afganistanie .. No come on ...... yy.. Nie pamiętam Kurde ^^ Link do komentarza
Kaziu Napisano Lipiec 27, 2012 Share Napisano Lipiec 27, 2012 Właśnie też chciałem napisać "Helikopter w Ogniu". Reszty ciekawych filmów wojennych niepamiętam Link do komentarza
Recommended Posts