Mici Napisano Czerwiec 18, 2015 Share Napisano Czerwiec 18, 2015 Rety, rety... Dawno mnie tu nie było ! Wracam do Was z propozycją handlu, mówiąc szczerze. 8I Ostatnio w szkole na szybkości rysowałam kucełki i zdecydowałam się je oddać do adopcji. http://mici124.deviantart.com/gallery/54917066/Adopt ^ Pod tym linkiem możecie sobie obejrzeć słodziaki. Zapraszam, zapraszam serdecznie. Link do komentarza
Cassidy Napisano Czerwiec 18, 2015 Share Napisano Czerwiec 18, 2015 (edytowany) W jakim sensie adoptować? Jak dziecko, psa albo niewolnika? Jak można adoptować nerwiony rysunek? I co się potem z nim robi, ramkę lakieruje? Robi kopie zapasowe żeby nie znikł jak twardy dysk wykituje? Tylko nie mów mi że bierzesz za to kasę Adoptować "rysunek" nie o to chodzi. Po prostu twórca rysunku wymyślił te kucyki sam , więc nikt nie może narysować identycznych , bo postacie są chronione prawami autorskimi, więc jeśli chcesz by dany kucyk mógł być twoim oc wtedy go adoptujesz i normalnie postać należy do ciebie. Często na Deviantart płaci się za to kilkadziesiąt a nawet kilkaset pointsów, są nawet tam grupy z adopcjami postaci ;u; Edytowano Czerwiec 18, 2015 przez Cassidy the Lombax 1 Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Czerwiec 18, 2015 Share Napisano Czerwiec 18, 2015 >postacie są chronione prawami autorskimi Dopóki nie pokazuję tego na internecie, mogę narysować kreska w kreskę to samo i nawet chwalić się lokalnym kucozje... broniakom. I nikt nic mi nie może zrobić. 1 Link do komentarza
Mici Napisano Czerwiec 19, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Dla mnie działa to tak, że płacisz za sam rysunek. .-. Nie można też powiedzieć, że kucyk jest jakoś chroniony bo należy do Hasbro jako tako. Link do komentarza
Ylthin Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Adopty to bieda-OCki dla ludzi upośledzonych estetycznie. Płacisz za cudzy projekt, a potem płacisz jeszcze więcej, żeby ludzie rysowali prace z twoim "adoptem".Wszystko po to, by szpanować na dA. Link do komentarza
Cahan Napisano Czerwiec 9, 2017 Share Napisano Czerwiec 9, 2017 Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts