Scarlett Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 (edytowany) Hej! Czy Was też fascynuje, JAK i DLACZEGO Luna stała się Nightmare Moon, oraz podobne teorie o innych postaciach stojących po złej stronie mocy? (ignorując kawałek odcinka o Drzewie Harmonii) Moim zdaniem jedna z teorii która znajduje się na youtube jest dobra- Celestia traktowała Lunę trochę jak dziecko, więc księżniczka nocy poleciała obrażona w stronę księżyca, który jedyny ją rozumiał. Lecz miasma- (czyli ten pył dym- jak kto woli ale w każdym razie grzywa Nightmare) zaatakowała Lunę, przemieniając ją w Czarownicę Nocy. A wy jak myślicie, jak inaczej mogło się zdarzyć? Czy Was też interesował ten temat? Edytowano Październik 4, 2015 przez Scarlett 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 Niepotrzebinie dałaś ten temat tutaj... mamy cały dział poświęcony Lunie/ Nightmare Moon na forum. Przeniosę go Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarlett Napisano Październik 4, 2015 Autor Share Napisano Październik 4, 2015 Jestem nowa, dużo nie wiem Ale dziękuję za wszystko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 drobiazg w sumie... tak czy owak przeniosłem do właściwego działu. Enjoy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selenium v.2 Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 Sądzę,że zwyczajnie, bez żadnych drzewek/elementów harmonii, gadania z księżycem, tylko przez takie wieczorne rozmyślanie. Luna musiała długo się tak negatywnie nastawiać, a nie ,,od tak". Aż gdy jej zazdrość osiągnęła szczyt to się po prostu zmieniła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 Po nocach kuce spały, więc Luna była księżniczką niczego. Zwłaszcza, że 1000 lat do tyłu kucyki mogły nie mieć elektryczności i żarówek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarenka Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 Nasze dwie boginie jeśli chodzi o charakterek czerpią garściami z mitologii greckiej - czyli są do bólu ludzkie. Sądzę, że czynnikiem była więc tutaj zwykła zazdrość, która w pewnym momencie wzięła górę. Nie tłumaczy to jednak zmiany wizerunku, więc przejdźmy do "miasmy" - to co o niej wiemy pochodzi generalnie od Nightmare Rarity, a tam nie było żadnego "opętania", nie w pełnym tego słowa znaczeniu. Sama Rarity musiała jej pozwolić się opętać, co prawda był to podstęp wykorzystujący jej lęki ale możemy założyć, że Luna również przeszła na ciemną stronę w sposób świadomy.Opcja druga: Nightmare Moon to zwyczajny wygląd Luny gdy dostaje cieczki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 Cóż...ja zawsze byłam niemal przekonana, że to wszystko stało się przez zazdrość Luny. Nawet w odcinku gdzie pomagała Sweetie Bell powiedziała, że sama kiedyś to samo przeżywała, kiedy chodziło o ogromną zazdrość. A zazdrosna o co? No o to, że jest mniej ważna, mniej robi, i takie tam kompleksy. Luna jest dziecinna i chyba tego tłumaczyć nie trzeba A ona, będąc zdesperowana tą zazdrością chciała się pozbyć swojej siostry, okrutne do bólu, ale dlatego też dała się tej miasmie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Październik 4, 2015 Share Napisano Październik 4, 2015 Miasmę widziano dotąd tylko w komiksach, bo Tantibus nie był jakąś siłą ciemności, tylko narzędziem kary, jak bat w ręku flagellata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts