Gość Ziemowit Napisano Grudzień 15, 2015 Share Napisano Grudzień 15, 2015 Z tego co wiem Equestria jest jednym państwem. W żadnym odcinku nie słyszałem o innych państwach. W trakcie oglądania dowiedziałem się o tym, że istnieje Arabia. Amira i Haakim rządzą nią. Pierwszy raz pojawili się w odcinku Pojedynek na Czary i w odcinku Igrzyska w Equestrii. Próbowałem też robić jakąś mapę kucykowego świata, ale ze znajomością dwóch krajów to nie mogło się udać. Miałem teorie, iż istnieją rzeczywiste państwa, ponieważ skoro jest Arabia, to może być Japonia, Kanada Rosja czy Rumunia. Co wy o tym sądzicie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Grudzień 15, 2015 Share Napisano Grudzień 15, 2015 4 godziny temu Ziemovit Dash napisał: Z tego co wiem Equestria jest jednym państwem. W żadnym odcinku nie słyszałem o innych państwach. W trakcie oglądania dowiedziałem się o tym, że istnieje Arabia. Amira i Haakim rządzą nią. Pierwszy raz pojawili się w odcinku Pojedynek na Czary i w odcinku Igrzyska w Equestrii. Próbowałem też robić jakąś mapę kucykowego świata, ale ze znajomością dwóch krajów to nie mogło się udać. Miałem teorie, iż istnieją rzeczywiste państwa, ponieważ skoro jest Arabia, to może być Japonia, Kanada Rosja czy Rumunia. Co wy o tym sądzicie? Mapy? Oficjalna: Spoiler Nieoficjalna (wtwefic.tumblr.com): Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Grudzień 15, 2015 Share Napisano Grudzień 15, 2015 3 godziny temu Dayan napisał: Podobnież jest tzw. Griffonia, ale "Wielki i wspaniały kraj gryfów" okazał się grajdołem na jakiejś górze, z lepiankami, gdzie gryfy mieszkają jak mieszkańcy trzeciego świata, do tego zachowują się chamsko, są chciwe i nie przeszkadza im taki stan rzeczy, a podobnież to było jakiejś potężne królestwo... Na derpibooru spekulowali gdzieś, że państwo gryfów było związkiem księstw, królestw i innych takich, coś jak Święte Cesarstwo Rzymskie, a pokazane w serialu Griffonstone było tylko swego rodzaju stolicą. Gdy upadło, gryfi kraj rozpadł się z powrotem na mniejsze organizmy, które walczą o dominację, a w Equestrii nic o tym nie wiedzą, bo splendid isolation i te sprawy - w końcu nie wiedzieli nawet, jaki los spotkał najważniejsze i najbliższe im Griffonstone... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Battlebird Napisano Grudzień 15, 2015 Share Napisano Grudzień 15, 2015 Wszystkie państwa, o jakich słyszałam w serialu to: - Arabia, - Maretonia albo Datonia, nie jestem pewna, - Yak-yakistan, - Kryształowe Królestwo - Gryffonstone, Co do Equestrii... nie jestem pewna, czy to nazwa pastwa, Unii państw czy nawet całej planety. (Igrzyska Equestrii, a biorą udział również gryfy, widać też pary królewskie z Maretonii i Arabii; na Integracji w odcinku "Princess Spike" też są gryfy - nie mam nic przeciwko nim, ale na razie nie było pokazane, że mieszkają gdziekolwiek poza Gryffonstone; księżniczki władają dniem i nocą, co chcąc nie chcąc sprawia, że władają wszystkimi). Z nieoficjalnych jest jeszcze Zebrica, Changea i Tartarus (piekło). 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeh Napisano Grudzień 15, 2015 Share Napisano Grudzień 15, 2015 Miejmy nadzieje,że lokacji w Equestrii będzie co raz to więcej.Wiadomo im więcej lokacji tym więcej postaci/stworzeń etc.Były już yaki,gryfy może jakaś lokacja dla hmmmm i tu rodzi się kolejne pytanie dla kogo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Styczeń 2, 2016 Share Napisano Styczeń 2, 2016 Tak samo jak Pinkie Pie wspominała o szwajcarskim serze. Osobiście wolałbym, żeby nie było aż tak dobitnych odniesień do naszych ziemskich krajów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapid Napisano Styczeń 29, 2016 Share Napisano Styczeń 29, 2016 (edytowany) Na oficjalnej mapie Equestria wygląda jak Ameryka Płn,na nieoficjalnej jak Europa ciekawe. A ten "lost world" to Afryka mam rozumieć. Edytowano Styczeń 29, 2016 przez Rapid Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Lipiec 26, 2016 Share Napisano Lipiec 26, 2016 9 godzin temu bleflar2 napisał: Jaki - Skandynawia. Jaki to Tybet, Himalaje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Lipiec 26, 2016 Share Napisano Lipiec 26, 2016 A co zabawne, Wikingowie nie nosili tak naprawdę hełmów z rogami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altan Napisano Lipiec 26, 2016 Share Napisano Lipiec 26, 2016 Jeszcze jest kraina smoków. No bo mają króla i (chyba) Twilight pod koniec odcinka powiedziała, że zdobyli potężnego sojusznika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Lipiec 26, 2016 Share Napisano Lipiec 26, 2016 2 godziny temu Altan napisał: Jeszcze jest kraina smoków. No bo mają króla i (chyba) Twilight pod koniec odcinka powiedziała, że zdobyli potężnego sojusznika. Nie króla lecz Władcę lub po prostu Lorda, który jest odpowiednikiem barona jeśli spojrzeć na tytulaturę, a obecnie Dragon Lordem jest kobieta, co patriarchalnym społeczeństwie smoków jest dosyć niezwykłe (przynajmniej w serialu smoki są ukazywane jako szowiniści) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Lipiec 27, 2016 Share Napisano Lipiec 27, 2016 (edytowany) 7/25/2016 at 23:06 bleflar2 napisał: Jaki - Skandynawia. Jednak mimo wszystko mam skojarzenia bardziej z Azją, nazwa krainy to Yakyakistan, czyli nawiązanie do krajów azjatyckich z końcówką "stan". Kojarzy mi się to z państwami typu Tadżykistan czy Kirgistan. Nie wiem, czy tam jest śnieg, ale kraje są górzyste. Edytowano Lipiec 27, 2016 przez SebastianRichCountryOwner Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts