Incognito Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 (edytowany) Czy jak stworzę i umieszczę Human x Pony albo Foalcon nawet na najlepiej przeznaczonych dla tego typu dzieł stron takich jak Inkbunny czy rule34 to i tak złamię prawo? Poza tym to jest kreskówka, a nie prawdziwe życie! Co jest grane? Chyba nie za bardzo rozumiem to polskie prawo. Wyjaśniać mi tu zaraz! Dawać prawnika! Edytowano Styczeń 31, 2016 przez Incognito Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 (edytowany) 4 godziny temu Incognito napisał: Czy jak stworzę i umieszczę Human x Pony albo Foalcon nawet na najlepiej przeznaczonych dla tego typu dzieł stron takich jak Inkbunny czy rule34 to i tak złamię prawo? Poza tym to jest kreskówka, a nie prawdziwe życie! Co jest grane? Chyba nie za bardzo rozumiem to polskie prawo. Wyjaśniać mi tu zaraz! Dawać prawnika! Oczywiście, że nie. No dobra... nie powinno, o ile nie przesadzisz. Jeśli trafi tam gdzie trzeba (18+), nie powinno być problemów. O ile nie przesadzisz. Wedle definicji, którą znalazłem na Urban Dictionary: "Meaning to have sexual interest in ponies relatively as old as preteen humans or younger" Szczerze wątpię, aby opowiadanie, w którym kucyk X robi z kucykiem Y będzie naruszać prawo. Nie takie teksty walają się po internecie. Swoją drogą cały ten "foalcon" (wiek kucy) budzi we mnie jakieś obrzydzenie - Ale to tylko moje zdanie. Edytowano Styczeń 31, 2016 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Incognito Napisano Styczeń 31, 2016 Autor Share Napisano Styczeń 31, 2016 (edytowany) 5 godzin temu Myhell napisał: Jeżeli chodzi o ukazanie niepełnej humanizacji (anthro itp.), to nie powinno być problemu. No cóż, jeżeli chodzi o Derpibooru, można tam spotkać obrazki postaci o pełnej humanizacji w bardzo młodym wieku... I to już mi śmierdzi prokuratorem. To jednak jest już w jakiś sposób łamanie prawa, ale zapewne jest jakiś haczyk, który wszystko reguluje. W Polsce zapewne takiego tematu nigdzie nie znajdziesz (aczkolwiek nie jestem zapuszczony w najdalsze czeluście internetu, więc nie wiem dokładnie). Moim skromnym zdaniem, r34, w którym są ukazane obrazki np. zhumanizowanych CMC w pełnym negliżu, będących oczywiście jeszcze w wieku, de facto, dziecięcym, powinny być natychmiast banowane. Jeżeli zaś chodzi o opowiadania... Nie sądzę również, abyś mógł znaleźć takowe na naszym forum. Jest sekcja +18 w dziale opowiadań o tematyce erotycznej, ale jeżeli chodzi o tak drażliwy temat, to nie sądzę, aby jego opiekun wyraził na to jakąkolwiek zgodęl Nie pytam o forum ani o fanfiki, kolego. Pytam o obrazki i internet ogólnie. Pamiętam jak wstawiłem z cztery razy foalcon na e621 i Derpibooru wiele miesięcy temu i nic się nie stało. Edytowano Styczeń 31, 2016 przez Incognito Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 23, 2023 Share Napisano Maj 23, 2023 Wiadomość automatyczna Temat został zamknięty i przeniesiony do Forumowych Archiwów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts