Jump to content

Lądowanie [oneshot][crossover][war][sad][adventure][violence]

Recommended Posts

Jest to moje najkrótsze opowiadanie jakie kiedykolwiek napisałem, więc tym bardziej mam nadzieję, że komuś się spodoba, a jak nie to trudno.
Zainspirowałem się moją ulubioną grą komputerową, przez co to uniwersum uważam za swoją, własną perłę.

Napisałem je na konkurs Dolara i zajęło ostatnie miejsce.

Specjalne podziękowania kieruję do @Dashidania, która natchnęła mnie do tego, abym je wystawił na widok publiczny.

Rzecz jasna poprawiłem błędy, ale coś mogło mi umknąć, za co mam nadzieję mnie nie pożrecie.

Autor: Świeży rekrut

Lądowanie

• Upvote 2
  • Thanks 1

Zaiste pomysł ciekawy. Choć nie znam fabuły gry, to i tak opowiadanie wciągnęło mnie na tyle, że aż przeczytałem kolejną wersję :P.

@Świeży rekrut widzę, że w dość sporym stopniu pozmieniałeś to i owo w stosunku do wersji konkursowej. Z zadowoleniem stwierdzam, że te zmiany wyszły na lepsze. Również wiozłeś pod uwagę moje porady, które nieco pozmieniałeś i dopracowałeś.
W skrócie mówiąc: wyszukałeś słabe elementy opowiadanie i je poprawiłeś.

• Upvote 2

• 10 months later...

No cóż mogę rzec... fabuła fajna, pomysł mi się podoba, nie obyło się bez błędów (pisownia, czasem błędy logiczne, taki standardzik :) ). Wydaje mi się, że czasem zbyt dokładnie chcesz opisać pewne rzeczy, ale jest gites. Jak dla mnie fanfik przyzwoity. Fanie się czytało, uaktywniło mi wyobraźnię, więc... Jestem na tak! :)

Edited by Michalski9
  • Upvote 1

1 minutę temu Świeży rekrut napisał:

Nie ważne jakim to cudem coś ominąłeś, ważne, że ja to zauważyłem i poprawiłem, przez co błędów jest o wiele mniej :)

Nie musisz się od razu zasłaniać hańbą, przeczytałeś i to mnie cieszy :)

To miłe :)

ALE, mogłem to zrobić lepiej.

• Upvote 1

4 minuty temu Michalski9 napisał:

To miłe :)

ALE, mogłem to zrobić lepiej.

Patrząc obiektywnie to zrobiłeś bardzo dużo, aby tekst wyglądał tak jak powinien :) a to się przecież liczy.

Mogłeś, nie mogłeś, przeczytałeś i cieszę się z recenzji i powytykanych błędów :) Teraz to wygląda znacznie lepiej.

• Upvote 1

• 1 year later...

To juz drugie opowiadanie tego osobnika które czytam. Kilka pozostałych wysłuchiwałam osobiście (lektorem był sam autor tekstów). Choć nie jestem fanką takich klimatów to wyczułam się i stwierdzam, że będą z tego kuca jeszcze ludzie! Godne polecenia, czekam na więcej.  Bez odbioru. 

• Upvote 1