solaris Napisano Październik 8, 2017 Autor Share Napisano Październik 8, 2017 @Nightbringer Nie jestem pewien czy FiMFiction jest tak samo restrykcyjne co do scen jak na forum i też będzie to wymagało cenzurowania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightbringer Napisano Październik 8, 2017 Share Napisano Październik 8, 2017 Na FiMFiction(tym angielskim) można umieścić absolutnie wszystko Widziałem tam rzeczy straszne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solaris Napisano Październik 10, 2017 Autor Share Napisano Październik 10, 2017 Póki odbywa się prereading i korekta głównego fanfika (a przynajmniej jak Cahan się z tym ruszy, a ja znajdę nowego korektora), tłumaczę trzy spin-offy serii. Obecnie ich robocze tytuły to "Pistolety i Róże", "Słońce w plecaku" i " Historia miłości". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solaris Napisano Październik 13, 2017 Autor Share Napisano Październik 13, 2017 Krótki update: prereading ruszył, Cahan jest na VI rozdziale, zmieniłem też korektora, od IV rozdziału będzie nim SoulsTornado. Dodatkowo mogę poinformować, że zakończyłem tłumaczenie pierwszego spin-offu - "Pistolety i Róże". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razh Napisano Luty 8, 2018 Share Napisano Luty 8, 2018 Genialne opowiadanie. Klimat niczym u Głuchowskiego trzyma w takim dziwnym, acz przyjemnym napięciu. Sama koncepcja opowiadania bardzo nietypowa i niezwykle ciekawa. Co by dużo nie pisać to zapytam jeszcze: Kiedy można się spodziewać kolejnych rozdziałów i czy w ogóle warto jeszcze robić sobie nadzieję na dalszą część? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Luty 8, 2018 Share Napisano Luty 8, 2018 Solaris ukończył tłumaczenie całości i czeka na korektora. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solaris Napisano Luty 16, 2018 Autor Share Napisano Luty 16, 2018 Dnia 2/8/2018 o 13:34, Razh napisał: Klimat niczym u Głuchowskiego Nie wiem czy to akurat dobre porównanie. Głuchowski jest raczej miernym pisarzem, na dodatek plagiatorem. Zresztą jego kolejne książki oraz powieści innych pisarzy z Uniwersum Metro 2033 (choćby "Korzenie niebios" Tullio Avoledo) demaskują jaki tak naprawdę poziom prezentuje. Poziom literatury do poczytania w klozecie, równie pasjonującej, co etykieta na odświeżaczu powietrza. Co się zaś tyczy Zepsutej Zabawki - tłumaczenie drugiego spin-offu zostało ukończone. Obecnie zacząłem tłumaczenie trzeciego i ostatniego ze spin-offów, "Słońca w plecaku" (w spoilerze okładka) Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solaris Napisano Kwiecień 16, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 16, 2018 Update: Obecnie skończona jest korekta IV rozdziału (czekam obecnie na zatwierdzenie od Dolara czy IV rozdział wciąć może być opublikowany w publicznym dziale), SoulsTornado zaczął V rozdział, Cahan obecnie skończyła rozdział VIII. Co do spin offów: Jak już wspominałem wcześniej ukończone zostały tłumaczenia: * Historia pewnej miłości * Róże i Pistolety Obecnie jestem w połowie tłumaczenia "Słońca w plecaku". Okazuje się, że jest więcej spin offów: * Przebudzenie * Wszystkie blaski życia * Droga z żółtej cegły 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solaris Napisano Kwiecień 17, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2018 Po konsultacji z Dolarem publikuję IV rozdział "Zepsutej Zabawki". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Kwiecień 17, 2018 Share Napisano Kwiecień 17, 2018 Ze swojej strony informuję, że wracam jeszcze do wcześniejszych rozdziałów i poprawiam to i owo. Poprawki są czysto kosmetyczne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misterspauls Napisano Kwiecień 24, 2018 Share Napisano Kwiecień 24, 2018 super fanfic.kiedy kolejny rozdział? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solaris Napisano Maj 1, 2018 Autor Share Napisano Maj 1, 2018 Kiedy kolejny rozdział? Dzisiaj. A dokładniej trzy rozdziały V-VII ^^ 1 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dabrowski Napisano Maj 10, 2018 Share Napisano Maj 10, 2018 Hej wróciłem po latach i moje marzenie sie spełniło. To tłumaczenie żyje! dzięki @solaris. bardzo dobry fik i cieszę się że można go czytać po polsku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misterspauls Napisano Wrzesień 21, 2018 Share Napisano Wrzesień 21, 2018 Super fanfic.szkoda że nie kolejnych rozdziałów.spodobało mi się fanfic. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 21, 2018 Share Napisano Wrzesień 21, 2018 Przetłumaczona jest całość, ale się opierdalam z patroszeniem. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Marzec 5, 2023 Share Napisano Marzec 5, 2023 Temat przeniesiony do archiwum - linki do opowiadania nie działają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts